likeBalaton.hu | 2022.03.10. 10:00
Programdömpinggel indul a balatoni hosszú hétvége
Kissé hűvös, de napos időben fedezheted fel a Balaton ezernyi arcát szombaton és vasárnap. Ha fázós vagy, kézműves foglalkozásokra, koncertekre, kiállításokra menj, de ha jól felöltözöl, túrázhatsz, evezhetsz, vitorlázhatsz is. Gyere, mutatjuk a programokat.

Március 12-13.

SzabadságOn Zalakaroson

Ünnepi programok, borházak és kézműves vásár várja a vendégeket a Karos Korzón a tavasz első hosszú hétvégéjén. Szombaton huszárőrjárat és fegyverbemutató és diszkó, vasárnap tűzzsonglőrök és a Forr a Dalom DJ party vár benneteket.

Hévízi tavasz

A tavaszi hosszú hétvégén koncertekkel várják a vendégeket az üdülővárosba. Szombaton a Re-folk zenekar interaktív előadása, vasárnap Gregor Bernadett és Csengeri Attila fergeteges előadása vár.

Március 15-i hosszúhétvége a Follyban

Vezetett kertlátogatás és a márciusi ifjakat idéző ételsor is vár rád a badacsonyörsi arborétumban. Az éttermükben ünnepi ajánlattal várják a hozzájuk érkezőket, étlapukat korabeli fogásokkal egészítik ki, aktuális kínálatukban kérhető lesz Jókai bableves és mangalicapörccel körített pirított túrós csusza is – Folly módra. A történelmi örökséget életre hívó délelőtti vezetést inkább a gyerekeknek, míg a délutánit a családoknak, felnőtteknek ajánlják.

Evezz a Hévíz-patakon

A melegen gőzölgő patakon a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak között evezhetsz a túrákon. Szombat, vasárnap várnak a szervezett lapátolások, ezt ki kell próbálnod. A túra három órás, nem megerőltető, családi és romantikus programnak is ideális.

Kevésbé gyakorlott evezők térdelve is evezhetnek
Fotó: SUP the Lifestyle

Március 11-15. Füredi Tavaszi Fesztivál

Igazi kulturális, művészeti csemegéket kínál a Füredi Tavaszi Fesztivál, mely már pénteken is vár. Hétvégén már megnézheted a Fővárosi Képtár modern gyűjteményének alkotásait 17:00 Rippl-Rónai Józseftől Maurer Dóráig .
Szombaton és vasárnap a gyerekeket kézműves műhelybe és meseelőadásra várják, de felnőtteknek szóló programok is lesznek szép számmal.
A fesztiválon indul a Négy évszak komolyzenei koncertsorozat, s színházi előadás is várja a közönséget. A rendezvény keddig kínál tartalmas időtöltést.
A fesztivál részletes programját itt olvashatod.

Madárkerti szezonnyitó napok Kerekiben

Több ezer négyzetméteren sok száz pompás díszmadár várja a látogatókat a kereki Balaton Madárkertben, ahol a hosszú hétvégén nagy kedvezménnyel és új szolgáltatásokkal csábítanak.

Fotó: Krausz Andrea

Március 12.

Évadnyitó családi nap a gyenesi állatparkban

Állatsimogató, kézműves foglalkozások, bátorságprogramok, lovasbemutató, arcfestés és huszáros program is vár benneteket a gyenesdiási állatpark tavaszi nyitónapján.

Tenyeredből esznek az állatok
Fotó: Mészáros Annarózsa

Tavasz a Malomban

Mit tehetünk természetesen a tavaszi fáradtság ellen? Milyen gyógynövényekkel pótolhatjuk szervezetünk kimerült vitamin- és ásványforrásait? Mivel és hogyan takarítsuk ki a hosszú tél alatt felgyűlt méreganyagokat? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ, a gyógynövények segítségével. Kóstolóval egybekötött előadásra várják az érdeklődőket a gyenesdiási Fűszerkertbe szombaton.

Séta flódni-kóstolóval

Ahogy a flódniban az alma, dió, mák és szilva, úgy élt egymás mellett Balatonfüreden másfél évszázadon keresztül a katolikus, református, evangélikus és az izraelita hitközség.
A reformkorban divatos üdülőhellyé vált Balatonfüred lélekszámának alig négy százalékát kitevő helyi zsidó közösség szanatóriumi főorvosai, kereskedői, ügyvédei és tanítói révén nagy hatást gyakoroltak a fürdőváros üstökösszerű fejlődésére.

Nem csak mesélnek a zsidó hagyományokról, a híres süteményt, a flódnit meg is lehet kóstolni a séta alkalmával
Fotó: Túrajó

Erről is szó lesz a sétán, melynek végeztével flódnit kóstolhatnak a résztvevők.

Reformkori séta – forralt borral

A reformkor és hagyományai ma is meghatározóak Balatonfüreden. Erről szól az a séta, amelyet forralt borral a kezedben járhatsz végig. De ha még inkább szeretnéd magad a múltban érezni, akkor választhatod a program gasztro-változatát, melyen egy reformkori recept alapján készült sütit is megkóstolhatsz.

Az egyik reformkori recept alapján készült sütemény, melyet a séta végén az Anna Grand Hotel Anna kávézójában kínálnak
Fotó: Mészáros Annarózsa

Be Massive Horizon Sunset Party a badacsonyi hegytetőn

Táncolj a naplementében a lenyűgöző panorámájú Laposa teraszon, élvezd a zenét, a borokat és a finom ételeket az első tavaszi hosszú hétvégén.

Helló, Tavasz! – Balatonvilágos

Főzőversenyre, jótékonysági futóversenyre és játszótér-avatásra várnak minden érdeklődőt a Érdemes lesz szombaton kilátogatni a balatonvilágosi kultúrház melletti térre. Láthatunk bográcsos főzőversenyt, és részt vehetünk a négyéves GBS-betegségben szenvedő Zsombi támogatására szervezett jótékonysági futáson és sütivásáron. Ráadásul még egy új játszóteret is avatnak ezen a napon.

Kőröshegyi Hagyományőrző Napok és X. Böllérfesztivál

A régi falusi disznótorok hangulatát idézi fel az rendezvény. Célja, hogy felelevenítse, és tovább adja az utókor számára a régi hagyományokat. A fesztivál egy böllérverseny is egyben, ahol négyfős csapatoknak kell bizonyítaniuk a sertésfeldolgozás terén szerzett jártasságukat.

VI. Tavaszi Regatta Vitorlásverseny

Balatonlellén, a BL Yacht Club kikötőjétől rajtol a Téli Vitorlás Versenysorozat negyedik fordulója. A parton nézelődőket a SaxBeatz szórakoztatja élőzenével, ráadásul még isteni dél-balatoni borokat is kóstolhatunk.

Fotó: Facebook/BL YachtClub & Apartments

Sirály Art – kiállításmegnyitó Fonyódon

Tájképek, balatoni hangulatok és különleges helyszínek elevenednek meg Fonyódon, a helyi alkotók tavaszköszöntő tárlatán. A 16 tagot számláló fonyódi képző- és iparművészeti kör legújabb kiállítása a Fonyódi Művelődési Központban nyílik meg.

Március 13.

Kikelet túra a Szent György-hegyen

Sárkányok, Szent György, tüzes borok, vulkán. Ezek hol jönnek össze? Hát a Szent György-hegyen, gyere és ismerkedj meg vele te is. A hegy szőlő-és borkultúra, illetve ezek néprajzi vonatkozásai is terítékre kerülnek. A jó hangulat és a káprázatos kilátás is garantált.

Hódítsd meg a hegyet
Fotó: Mészáros Annarózsa

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva