Mihály Szilvia | 2019.06.29. 06:00
Szafari szállás a Balatonnál
Gondoltál már arra, milyen jó lenne este elalvás előtt egy erdő szélén a szarvasokat figyelve borozni a szállásod teraszán? Most kipróbálhatod ezt a természetközeli élményt, és még a luxusról sem kell lemondanod!

Az Örvényeshegyi Piknik helyszínén, a Pálos Resortban egy új típusú szálláshelyen is pihenhetünk már, elkészült a Safari Lodge, az erdő közelében.
Maga a helyszín, Örvényeshegy, Zalacsány határában található, negyed órányira Hévíztől, húsz percnyire a Balatontól. Ideális pihenési helyszín, ha valóban nyugalomra és csendre vágyunk. A dombok közötti erdőben megbújó szállás már korábban is népszerű volt az utazók körében, de ez az új típusú pihenőhely még közelebb hozza a természetet.

Fotó: Pálos Resort

Badacsonyi Tamással és feleségével, Nikivel beszélgettünk arról, hogyan kerül egy szafari szállás a Balaton közelébe.

– Mi a Safari Lodge?
– Ez egy afrikai ötlet, a szafarikon használnak ilyen szálláshelyeket. Egy komoly vázszerkezetre húzzák rá a ponyvát, az épületen belül konyha, nappali, háló és fürdőszoba is található, a szállás fel van szerelve minden olyan kényelmi funkcióval, ami valódi luxussá teszi a természetközeli pihenést.
A mi szafari szállásunkon légkondicionáló, WIFI, teljes beépített bluetooth kompatibilis hangtechnika, UHD Smart TV is a vendégek rendelkezésére áll. Amellett, hogy valóban a természet lágy ölén, tücsökciripelés közben reggelizhetünk vagy madárcsicsergésre ébredhetünk, nem kell lemondani a technikai vívmányokról sem.
A lodge teraszairól az Örvényes-patak völgyére, dámszarvasaink legelőterületére és a mögötte magasodó erdőre nyílik kilátás, de a teraszon ülve megnézhetjük a kedvenc sorozatunkat vagy válaszolhatunk az e-mailekre is.

Fotó: Pálos Resort

– Nem gondoltatok arra, hogy tévémentes legyen a szafari szállás?
– Nem. Mivel a XXI. században élünk, a legtöbb család számára a tévé és a mobiltelefon napi szükséglet. Ha valaki nem akar erről lemondani, nálunk is használhatja, de ha egy vendég tévémentesen pihenne, akkor ő nem kapcsolja be a készüléket.

– Kiknek ajánlott egy ilyen szállás?
– Elsősorban családok részére lett ez a szállástípus kitalálva, de már több üzleti utazónk is volt. Nekik egy stresszes munkanap után kifejezetten különleges feltöltődés itt pihenni. A mi szafari szállásunk 3 hálószobás, 6 személy részére is kényelmes pihenést biztosít. Van egy teljesen felszerelt konyhánk hűtőszekrénnyel, akár főzni is lehet. Természetesen az ajtók, ablakok szúnyoghálóval vannak ellátva, hogy a rovarok ne zavarják a pihenésünket.

Fotó: Pálos Resort

– Korábban ti nyaraltatok már ilyen szafari lodge-ban?
– Az elmúlt években több alkalommal volt szerencsénk kipróbálni nekünk is gyerekekkel, azóta vágytunk rá, hogy egyszer megmutassuk ezt az élményt a Pálos Resort birtokán. A gyerekek már kifejezetten kérik, hogy ilyen helyre menjünk nyaralni. Mi Hollandiában láttuk, majd Horvátországban próbáltuk először ezt a szállást, de télen Szlovéniában is találtunk üzemelő, fűtött szafari lodge-okat. Nekünk ez a pihenési élmény többet adott, mint egy szállodai nyaralás.

– Esőben, viharban, télen is helytáll az építmény?
– Természetesen. A napokban több nagy vihar is volt, de ugyanúgy nem ázik be ez a szállás, mint egy kőépület, megfelelőek a rögzítések. Sőt, a vendégeink visszajelzése szerint itt jobban lehet aludni, mint a kőházban.– Hogy lehet ez?
– Itt szó szerint benne vagyunk a természetben, nincsenek falak, valóban halljuk az erdő, mező hangját, ez megnyugtató, pihentető. Ha este a teraszon ülünk, láthatjuk a kerítés mögött a szarvasokat is, ez nagyon különleges élmény.

Fotó: Pálos Resort

– Hogy jött az ötlet, hogy saját szarvasaitok legyenek?
– Adott volt a nagy rét, és jó lett volna, ha állatok népesítik be. Először levendulafarmban gondolkodtunk – mondta Niki.
– Tamás édesapja vadász, az ő ötlete volt, hogy tartsunk dámszarvasokat, ez a terület a fás-bokros részekkel kiváló élőhely nekik. Néhány hónapja vannak nálunk, kezdjük megismerni a szokásaikat. Félénk, de kíváncsi állatok. Nagyon szeretik az almát, ezzel etetjük őket esténként, ilyenkor közelebb merészkednek és közvetlen a kezünkből is esznek.

Fotó: Pálos Resort

– Hány napot töltenek el nálatok átlagosan a vendégek?
– Két-három napig marad a legtöbb vendégünk. Induláskor nagyobb arányban külföldi nyaralónk volt, ők jellemzően hosszabb időszakot foglalnak. Most a magyar vendégek vannak többen, a mondanivalónk is a magyar vendégek számára érthető. A reggelink kézműves helyi termékekből, szalámikból zöldségekből, frissen sütött kenyérből, lekvárokból áll. A vidéki csend, a minőségi falusi turizmus vonz egy bizonyos belföldi vendégkört, akik tudatosan keresik az ilyen típusú vendéghelyeket.

– Kezd megszűnni a wellness nyaralások egyeduralma?
– Igen, azt hiszem, van az a vendégréteg, aki a wellness szállók sokszínűsége helyett a valódi pihenést, csendet keresi a nyaralás során. Közel vagyunk a Balatonhoz, a kehidai és hévízi és zalakarosi wellness és gyógyszolgáltatások is negyed óra alatt elérhetők, nálunk akár ötvözni is lehet a kétféle pihenést. Napközben wellneszezhetnek egy közeli helyen, de este egy nyugodtabb környezetben pihenhetnek a vendégeink.

Ha kifejezetetten a felnőttbarát hotelek érdekelnek, azokról itt írtunk.

Fotó: Mihály Szilvia

– Minek köszönhető, hogy megnőtt a magyar vendégek száma?
– A magyar családok a Szép kártyának köszönhetően egyre több típusú belföldi szállást próbálnak ki. Az elmúlt években megszületett az a vendégréteg, aki a minőségi falusi turizmust keresi. Nem a lerobbant, nagymama által otthagyott házat, hanem az igényesen berendezett, és technikailag felszerelt helyeket. A falusi turizmus nem az olcsó szállást kell, hogy jelentse, hanem a minőségi, nyugodt pihenését vidéki környezetben, távol a város zajától, forgalmától.

– Ha a pihenés és a csend mellé szeretnénk programokon is részt venni, mit ajánlatok?
– A közeli golfpályától a Balatonig tudunk szórakozási lehetőséget ajánlani a vendégeknek. Foglaláskor elektronikusan és itt a Szafari Lodge-ban kinyomtatva is látják azt a programajánlót, ami távolságok szerint csoportosítja a látnivalókat kb. 60 km-es körben. Ez egy 50 oldalas anyag, amiből tudnak választani a nálunk pihenők.

Nézd meg, mi hogyan golfoztunk Zalacsányban!

A gyógyfürdőn át a kerékpáros kirándulásig, strandokig, lovaglásig sok mindent tudunk ajánlani. A szállásunk előnye, hogy nem a forgalmas településközpontban található, ugyanakkor 10-20 percen belül a nagyon jó infrastruktúrának köszönhetően minden elérhető.

Fotó: Mihály Szilvia

Azok a vendégek, akik bekerülnek ebbe a környezetbe, a nyugalom mellett igénylik a kiegészítő programokat is. Szeretik a természetközeli élményeket, a kézműves helyi termékeket és szeretik megismerni a környéket is. Ez egy egyre erősödő vendégréteg, ezért egyre több hasonló minőségű szálláshely létesül a Balatonnál is.
Így például a Káli-medence népszerűsége is annak köszönhető, hogy emberi léptékű szállások, panziók várják a pihenőket a 100-200 szobás szállodakomplexumok helyett. A valódi kikapcsolódás, a családi pihenés helyszíne eltolódik a vidéki életforma felé.

Fotó: Mihály Szilvia

– Ti a szafari szállással hogy illeszkedtek ebbe a falusi vendéglátásba?
– Mi nem a szó szerinti klasszikus falusi szállást mutatjuk be, nálunk nincsenek legelésző tehenek vagy tyúkok az udvaron, de cserébe az erdőszélen legelésző dámszarvasokat lehet megcsodálni nálunk. Talán úgy fogalmaznám, hogy mi egy huszonegyedik századi vidéki szállás vagyunk, aki természetközeli, de technikai vívmányokkal és luxus kényelmi elemekkel tűzdelt szolgáltatást nyújtanak a városi vendégeknek.

Fotó: Mihály Szilvia

A szomszédos étteremben a bőséges reggelinken túl további gasztronómiai élményeket is átélhetnek a vendégeink, a Farm Inn Fogadó szerepel a 16 legjobb Balatoni étterem között, tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. A Zala-völgyi Nyitott porták tagjai pedig további kulináris élményeket kínálnak.

Mutatjuk a Safari Lodge legjobb képeit:

 

Készítette: Mihály Szilvia

Különleges szálláslehetőségeket kínálnak a jurták is, nézd meg itt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva