Szaniszló Hajnalka | 2020.12.12. 07:00
Szekeres Adrien: "az ölelést semmi nem pótolta"
Szekeres Adrien életéből fontos ember hiányzik. A keszthelyi adventi koncertje szépségét nem feledi, de azt sem, hogy szomorú emlék köti a városhoz. A Balatonhoz azonban sok vidámság: stég, bikini, bringa és egy pohár fehérbor...
Szekeres Adrien – Ez most más karácsony című dalához a napokban jelent meg a videóklip, amely az emberi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet, ami nem is lehetne időszerűbb, hiszen a 2020-as év bebizonyította, hogy milyen óriási kincs is. mindez. A pop, a jazz és az operaénekben is otthonosan mozgó énekesnő a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével készítette el legújabb, karácsonyi dalát és annak klipjét.

 

– Ez most más karácsony – énekled új dalodban. Nálatok miben lesz más? Ami a világban és itthon történik, gyökeres változásokat hoz. Az új dalodban arra hívod fel a figyelmet, hogy belül éljük meg igazán, függetlenül a nehéz helyzettől…
Idén nem lesz nagy családi ünneplés, pedig nagyon szeretjük, amikor összejön a család. Biztos vagyok abban, hogy mindezek ellenére a gyerekekkel és a férjemmel meghitté tudjuk majd varázsolni. Akik távol lesznek tőlünk, azokkal Skype-on és videocseten fogunk egymásnak boldog karácsonyt kívánni.

– “Felértékelődött minden ölelés, minden kézfogás, minden együtt töltött óra” – mondtad. Milyen érzések kavarognak most benned?
– Az egész karantén azt erősítette meg bennem, hogy az emberi kapcsolataink a legértékesebbek. Nagyon jól esett egy-egy telefonos beszélgetés, amikor tényleg kilátástalannak tűnt a helyzet, vagy csak rossz kedvem volt, de az ölelést, a fizikai kapcsolatot semmi nem pótolta.

Szekeres Adrien férjével, Kiss Gáborral a Balatonon
Fotó: Szekeres Adrien családi archív

 

– Ki az, aki különösen hiányzik neked a napokban? Akár egy nagymama vagy régi barát… Hogyan éled meg most ezeket az érzéseket?
Az anyukámmal idén csak kétszer találkoztunk, ő nagyon hiányzik. Fura lesz amit mondok, de hiányoznak a rajongók, a megszokott, megszeretett arcok a koncertekről és kollégáim, akikkel nagyon sok szép koncertre készültünk 2020-ban.

– Azt nyilatkoztad a dal kapcsán, hogy “a legnagyobb értéket az emberi kapcsolataink jelentik”. Kik azok, akik most a legfontosabbak számodra?
A családomból azok, akikkel eddig is számíthattunk egymásra, a gyerekeim, a férjem és a barátaim.

Szekeres Adrien és lánya Balatonon
Fotó: Szekeres Adrien családi archív

 

– Mit gondolsz, ha jól használjuk fel ezt az időszakot, mi az, amiben pozitívan jöhetünk ki a 2020-as adventből és karácsonyból?
Elsősorban az egészségünk tekintetében lehet ez most hasznos. Talán kicsit lassabb, nyugodtabb is lesz az ünnep, bár én szeretem azt is, amikor sűrű, rohanós és szinte „beesünk” a fa alá.

– Emlékszel gyerekkorod karácsonyaira? Mesélj el kérlek, egy szép emléket, amely most is könnyet csal a szemedbe és felmelegíti a szíved.

Arra emlékszem legszívesebben, amikor az otthoni ünneplés után mindenki megérkezett a nagymamámhoz és akkor sokáig ott voltunk együtt. Az egész nagy család, unokatesók, nagynénik… Mindenki szép ruhába öltözött, ültünk a sok sütemény előtt és jó volt együtt lenni. Kint nagyon sötét volt és hideg. Mi pedig a hideg, sokszor havas utcákon gyalog mentünk haza a város egyik végéből a másikba.

– Az, hogy egy templomban vettétek fel az új dalod klipjét, még inkább ünnepi hangulatba hoz, és az akusztika is zseniális. Miért esett a választás erre a helyszínre?
Már több alkalommal volt koncertem az Avilai Nagy Szent Teréz templomban, és szép emlékek kötnek ide. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk Zoltán atyával, akik mindig szeretettel fogad minket.

– Tudható, hogy pároddal, Kiss Gábor zeneszerzővel közösen alkotjátok a szerzeményeket. Most is ez volt a felállás?
Igen, a dal szövegét Turczi István írta, de ezúttal is egy nagy közös alkotás volt és örülök, hogy egy ilyen szép dal született. Azt hiszem, hogy a jövőben is mindenki érti majd, hogy mikor íródott ez a dal, és mi ihlette.

– Hogyan készülsz, milyen lesz az idei karácsonyotok?
Ugyanúgy, mint eddig, de most több időm van mindenre. A lakásunkat már jó ideje ellepték a karácsonyi dekorációk és folyamatosan karácsonyi zenéket hallgatunk. Nagyon szeretek sütni, így mindig meglepem a családot valami finomsággal. A karácsonyi menüt a gyerekekkel együtt terveztük meg. Együtt vagyunk, együtt leszünk karácsonykor is és ez a legfontosabb. A családunk a leginkább óvó menedékünk.

 

 

– Korábban számos adventi koncerted is volt a Balatonnál. Van számodra különsen kedves helyszín advent idején?
Mindegyiket szeretem, szerettem, és jó szívvel gondolok rájuk. Talán az egyik legszebb a keszthelyi templomban volt néhány éve.

– Mesélj még, kérlek, emlékezetes Balatoni fellépésekről.
A Keszthelyi koncertek mindig nagyon jók voltak. Pár éve a KeszthelyFest-en egy tűt sem lehetett leejteni, annyian voltak és nagyon szép nyár este volt. Tavaly pedig augusztus 20-án adtunk koncertet, amihez egy szomorú emlék kapcsolódik. Ott jatszott utoljára velünk Gyenes Béla szaxofonos, aki sajnos idén januárban elhunyt. Neki köszönhetem – még az Unisex idejéből – a Szebb holnap című dalomat, ami az első slágerünk volt.

– Voltál idén nyáron a Balatonnál?
Igen, minden évben megyek a Balatonra, ez alap!

Szekeres Adrien és lánya a Balatonon
Fotó: Szekeres Adrien családi archív

– Merrefelé szeretsz járni, mit szeretsz csinálni a Balatonnál?
Sokáig Szigliget volt a kedvencünk, de a déli parthoz is sok szép emlék köt. Szeretem Tihanyt, Balatonfüredet, Badacsonyt, a Káli-medencét. Séták, borozgatások, baráti találkozások. Bármerre megyünk, mindenhol van egy-egy barát, akikkel jó eltölteni pár önfeledt órát.

– Szoktál sportolni is?
Futok, úszom és biciklizem is. Tavasszal, a karantén idején a nagyobbik lányommal, Jázminnal egy nap alatt körbetekertük a tavat.

Szekeres Adrien és lánya bringatúrán a Balatonon
Fotó: Szekeres Adrien családi archív

 

– Ahogy látom, vitolázni is szeretsz a Balatonnál. Mi a legjobb az élményben?
Szoktam vitorlázni a barátaimmal, de úgy vagyok vele, mint a síeléssel. Jó, jó, de nem lesz szerelem. Ráadásul a hideget és a szelet nem nagyon szeretem, viszont a jó tarsaság kedvéért szívesen síelek és vitorlázom is.

Szekeres Adrien a Balatonon, vitorlázás közben
Fotó: Szekeres Adrien családi archív

 

– Gyerekkorodban jártál a tónál? Milyen emlékeid vannak?
Igen, néhányszor, bár Egerből kicsit sokat kellett utazni. A legutolsó emlékem, amikor gimnazista voltam és Balatonberényben voltunk az anyukámmal és az egyik barátnőjével, meg az ő lányával. Mi voltunk a menő csajok, és a parton minden nap behűtött, dobozos kólát ittunk, amit Ausztriából hoztunk. A többire nem emlékszem, csak hogy fekszünk a stégen bikiniben és kólázunk.

– Ha azt a szót mondom, hogy Balaton, mi jut eszedbe? Érzések, impressziók, illatok, ízek érdekelnek.
Víz, nyugalom, napsütés, találkozások, nevetés, fehérbor, levendula.

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a képre a többi interjúért!

 

 

Nyitókép: Szekeres Adrien családi archív

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva