2020.02.07. 14:00
Szombaton szép időben rajtol el a IV. Farsangi Regatta
Szombaton rendezik Balatonlellén a IV. Farsangi Regattát, amely a Téli Vitorlás Versenysorozat harmadik állomása. A szélvihar elmúltával újabb izgalmas megmérettetés áll a profik és az amatőrök előtt. A parton lévőket farsangi hajózás is várja.

Múlt vasárnap 7 hajóval indult útnak a HidegenLégió, hogy körbevitorlázza a Balatont, és megmutassa, hogy a tó ilyenkor is hajózható. A túra jól sikerült, bár az elmúlt napok szokatlanul szeles időjárása kettévágta az amúgy 5 naposra tervezett programot. A vihar elvonult, és a meteorológusok előrejelzése szerint a hétvégére szikrázó napsütés és 8 fok várható, így nincs akadálya annak, hogy Balatonlellén megrendezésre kerüljön az idei év első balatoni vitorlásversenye, a IV. Farsangi Regatta.

HidegenLégió (Fotó: Böröcky Bulcsú)

A téli vitorlázás nagyon időjárásfüggő, ami abból is látszik, hogy míg idén a szél, tavaly a jég okozott némi bizonytalanságot. A tavalyi Farsangi Regatta verseny elindítását a jég majdnem megakadályozta, de végül egy izgalmas versenyt bonyolítottak le a szervezők, amiről egy film is készült.

Nézzétek!

Azt már sokszor elmondtuk, nekünk miről szól a téli Balaton. Ezúttal a téli vitorlázás legelkötelezettebb kapitányait kérdeztük. ?Sabján Annamária – nekem ez a szívem csücskeSzentmarjai Gabor – talán ahhoz tudnám hasonlítani, mint egy karibi naplementeSoponyai Géza – különlegesBagyo Sándor – ez egy olyan szerelem, ami örökké tartIlyen volt a III. Farsangi Regatta, amikor jégtáblák között vitorláztunk a tavon. Mert a Balaton télen nyáron menő. ❄️⛵️?ARCOK Multimédiás Portfólió Stúdió produkcióPartnereink: Spirit AutoMagyar Vitorlás SzövetségVMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE#egészévbenBalaton #téliregatták

Közzétette: BL YachtClub & Apartments – 2019. február 16., szombat

 

A Mikulás és a Szilveszteri Regatta után, ahol mindkét versenyen igen népes mezőny állt rajthoz, izgalmasan áll a pontverseny, még egyáltalán nem látszik, vajon ki nyeri az idei összesített megmérettetést. A mezőnyben ugyanúgy rajthoz állnak profi, sokat látott versenyzők és amatőrök is.

– Mi mindig úgy jövünk le, hogy ha van szerencsénk, akkor vitorlázunk egy jót, játszunk egyet a többiekkel, ha meg nincsen, mondjuk befagyott a tó, akkor eszünk egy jót, beszélgetünk, és hazamegyünk – mondta Soponyai Géza, a tavalyi sorozat győztese.

A téli hajózásban kiemelten fontos szerepet játszik a biztonság is. – A hajót jól fel kell készíteni, hogy műszakilag ne legyen meglepetés, és a csúszásveszélyekre fokozottan oda kell figyelni – figyelmeztetett Bagyó Sándor, a versenyt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Tavaly volt némi jég, de így is megtartották a Farsangi Regattát (Fotó: Sonline.hu)

 

A szombati eseményen a parton lévők sem maradnak élmények nélkül, hisz Luszi, a Balaton első egész évben működő hajójárata farsangi hajózásra invitálja azokat, akik testközelből szeretnék megcsodálni a téli Balatont.
A Téli Vitorlás Versenysorozat március 14-én zárul a IV. Tavaszi Regattával.

Nyitókép: Sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva