2019.01.28. 07:00
Ti mit csináltok majd Valentin-napon?
Már csak két hét és itt a szerelmesek napja, Valentin. Te már tudod, mivel leped meg a párodat? Összegyűjtöttünk néhány hagyományos és néhány meglepő Balaton-parti programot a romantikus hétvégére.

Valentin napi borvacsorák

Ha egy romantikus borvacsorára vinnéd párodat, Badacsonyban Valentin nap előtt és után is remek gasztronómiai estek várnak. A Váli pincében február 9-én, a Laposa Birtokon február 16-án kóstolhatjátok meg a környék legfinomabb borait és ételeit. Bevállalós párok még kocsonya szépségversenyre is elmehetnek. Érdemes szállást foglalnunk a Bonvino borhotelben, ahol egész évben gondoskodnak a romantikus hangulatról.

Valentin nap a medencében

Zalakaroson csupán három dologra lesz szükségünk a Valentin napi bulihoz: fürdőruhára, papucsra és törölközőre. A romantikus hangulatról Pápai Joci gondoskodik.

Valentin napi evezés

Nincs is romantikusabb, mint a gőzölgő párasapka alatt evezni szerelmünkkel. Vagy közösen beleborulni a vízbe. Akár párkapcsolati válságban, akár szerelmes hangulatban vagy, próbáljátok ki a nem mindennapi programot kettesben. Bátrabbak SUP deszkán is elindulhatnak, de ha nem akarsz vizes lenni, válaszd a kenut!

Fotó: Liquid Citizen

Közös futás, szerelmes Füred!

Aki fut, tudja, hogy előbb- utóbb jönnek a boldogsághormonok, és ismét szép lesz az élet. Így aztán különösen van logika a Valentin-napi páros futásban. Idén azonban nem csak párokat várnak, hanem szingliket is, akik akár (futó)társra is lelhetnek a rendezvényen. Mindez egy amúgy is romantikus helyszínen a Balaton parton, Balatonfüreden.

Fotó: shutterstock

Páros kulturálódás a Veszprémi Várban

Szerelmeseknek mindent jó együtt csinálni, még tanulni is. A Veszprémi Vár ódon falai között romantikázni mindenképpen jó ötlet Valentin napon, de a tétet lehet emelni azzal, hogy közösen meghallgatjuk az idegenvezetőt, aki a vár épületeinek történetét meséli el. Mivel Veszprémben koronázták a királynékat, egy-egy szerelmi történet biztos hallható lesz majd a veszprémi sétán.

Kurtizánképzés

Valentin nap alakalmából különleges csomagajánlattal áll elő a zamárdi, négycsillagos Hotel Wellamarin. A csomag része egy nem mindennapi interaktív előadás, a Kurtizánképzés. Ez egy stand up comedy, de nyugodtan nevezhetjük színházi előadásnak is. A Kurtizánképző, azaz szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak több mint 600 előadást ért meg. Interaktív színházi terápia. Az előadóművész (operaénekes, rendező) Ágens megszólítja a résztvevőket, kicsalogatva őket előítéleteik, szégyenlősségük, gátlásaik csigaházából. Az előadás nem mentes a humortól, így a hölgyek és urak készüljenek a legjobbra!

Valentin nap virágkötészettel, filmekkel Siófokon

Bárki részt vehet február 14-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ Valentin-napi programján. Schumann Andreától megtanulhatjuk, hogyan lehet élő virágból különböző kompozíciókat készíteni, utána pedig elindul a 3 órás filmmaraton a legjobb szerelmes alkotásokkal.

 

Romantikus szállodai hétvégék

Villa Campana Siófok

A Villa Campana Siófokon, a város idegenforgalmilag legfrekventáltabb negyedében, az Aranyparton várja vendégeit. A szálláshely a Balatontól 50 méterre, a Petőfi sétány szomszédságában helyezkedik el. A városközpont is csupán csak két perces sétával elérhető, így tökéletes választás baráti társaságok és családok számára, és a szerelmesek is körülnézhetnek a Balaton fővárosában.

Kristály Hotel Keszthely

Keszthelyen, a Balaton partjától nem messze várja vendégeit a háromcsillagos színvonalú Kristály Hotel. A belváros és a látványosságok könnyen megközelíthetők, a kerékpárút és a 6 kilométerre fekvő Hévízi termál tó remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A Valentin-napra utazók meglátogathatják a romantikus Festetics-kastély vagy kézen fogva sétálhatnak a parkjában.

Két Korona Hotel Balatonszárszó

A Balaton déli partján fekvő Balatonszárszó, az egyik legkedveltebb családias hangulatú nyaralóhely. Itt található a Két Korona Konferencia és Wellness Hotel, amely impozáns természeti környezeteben várja az ide látogatókat. A wellness-részlegben ellazulhatnak és kikapcsolódhatnak a párok, akár egy pohár pezsgő társaságában.

Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegyen

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park mellett, Vonyarcvashegyen, erdős területen elhelyezkedő Zenit Hotel Balaton csodálatos környezetben nyújt remek pihenési lehetőséget a vendégeinek. A jó levegő, a nyugalom és a Balaton közelsége a gyermekes családok számára is ideális választássá teszi a szállodát. Romantikus sétákat, vagy hosszabb kirándulást is tehetnek a párok az erdőben. A kellemes séta után jó lesz a meleg szobában megpihenni, egy ízletes vacsora után.

Hotel Panoráma Balatongyörök

A háromcsillagos szolgáltatásokat nyújtó, balatongyöröki Hotel Panoráma a vízhez közel fekszik, ezért nagyszerű lehetőséget nyújt a parton egy kellemes sétára. A hűvös idő után vendégeit wellness és fitnesz részleggel, uszodával, élményfürdővel valamint remek étteremmel várja. Minden adott az ünneplésre és a kikapcsolódásra.

 

Hotel Marina-Port Balatonkenese

A Balaton-parti szálloda wellness központjában balatoni panorámás jakuzziban, feszített víztükrű úszómedencében, finn szaunában, sóterápiás infraszaunában relaxálhatnak a vendégek. A mozogni vágyók a kardio- és fitnessgépeken edzés közben a Balaton szépségében gyönyörködhetnek. A környéken látnivalókban sincs hiány: a balatonkenesei lovarda, a veszprémi Állatkert, nagyvázsonyi vár, vagy Balatonfüred, Tihany is elérhető közelségben van. Az együtt töltött idő, a környék felfedezése, a programok sokasága a legkellemesebb kikapcsolódás a párok számára.

Akadémia Hotel Balatonfüred

Az Akadémia Hotel Balaton északi partjának fővárosában, Balatonfüreden, a Tihanyi Apátságra lenyűgöző kilátással rendelkező csendes környezetben, közvetlen az uszoda mellett a városközponttól csupán 10 perc sétára található. Az ezerarcú Balaton a szállodában eltöltött csendes kikapcsolódást számtalan helyi és környékbeli programlehetőséggel színesíti. Sportolók, családok, párok számára egész évben igazi kikapcsolódást jelent a náluk eltöltött idő, de a kettesben érkezők is élvezhetik a szerelmesek hétvégéjét.

Jókai Villa Siófok

A Jókai Villa Hotel a Balaton partján, Siófok egyik legszebb részén várja vendégeit. A 2016-ban felújított szálláshely a Batthyány utca és a Mártírok utca sarkán található. A pihenni vágyó vendégek a hotel területén szaunázási és masszázs szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Ilyen romantikus környezethez már csak egy pár szál virág, bonbon és pezsgő hiányzik.

Hotel Freya Zalakaros

Zalakaros központjában egész évben várja a gyógyulni, pihenni vágyó vendégeket a Hotel Freya. A Gránit Strand-, Hullám- és Gyógyfürdőhöz tartozó, a szállodából egy átjárón keresztül közvetlenül megközelíthető gyógycentrum és élményfürdő kiváló kikapcsolódást kínál. A fürdő akár egész napos program is lehet, hiszen kellemes hangulatban lehet beszélgetni a vízparton vagy épp a medencében.

Összeállította: Krausz Andrea, Sági Ági Mihály Szilvia, Bólyi Alexandra

Kifejezetten a Felnőttbarát szállodák érdekelnek? Itt találsz néhányat!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva