Szaniszló Hajnalka | 2021.07.22. 08:00
Újabb csúcshétvége a Balatonon - több mint 40 elképesztő program
Nyár, napsütés, vízbe csobbanás, vízibickli, fagyi, lángos, hekk, és persze színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi balatoni programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

Napos, meleg, igazi strandidőre van kilátás. Nem fordul elő csapadék a megnövekvő felhőzetből.

30-31 fok körüli hőség valószínű.

Vasárnap

Nyugat felől gyakrabban növekszik már meg a gomolyfelhőzet, de zivatar, zápor inkább csak a Dunántúlon fordulhat elő, elszórtan.

30-35 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Most pedig jöjjön a hétvégi balatoni programajánló!

Fotó: Krausz Andrea

Július 24., szombat

II. Keszthelyi Retro Fesztivál

Egy varázslatos estére várnak bennünket a keszthelyi Vivierán, amikor visszarepülünk a múltba.

SUP Balaton Marathon Rekord Race – Balaton hosszában, Balatonkenese

Áteveznéd a Balatont? És hosszában? 80 km-es teljesítménytúrára várják a versenyzőket Balatonkenese-Keszthely útvonalon a szervezők.

E-bike túra Hévízen és Keszthelyen piknikkel

Ezen a piknikkel egybekötött kerékpártúrán olyan helyekre is könnyen eljuthatsz, amit autóból biztosan nem ismerhetsz meg. Ha elfáradsz, akkor pedig a bicaj elektromos rásegítője teker helyetted.

Túra Veszprémben az egykori óvóhely bejárásával

Városi séta keretében lehet megismerni a veszprémi Vár- és Benedek-hegy környékét. A geológiai emlékek mellett szó esik a legfontosabb kultúrtörténeti helyszínekről és eseményekről is, miközben a résztvevők elhaladnak a három egykor működő malom mellett, és bejárják a Benedek-hegy gyomrába vájt légoltalmi óvóhelyet.

Csukás mese a balatonboglári gyermekszínpadon

Van, aki nem ismeri Süsü, Mirr-Murr vagy Gombóc Artúr nevét? Aligha! De ha mégis van olyan pernahajder, aki még nem találkozott velük, hát most itt az alkalom.

Múlt századok ragályos nyavalyáiról – városi séta, Keszthely

Nemcsak az elmúlt éveket keseríti meg egy világjárvány, a séta során régmúlt idők keszthelyi történeteit ismerheted meg járványokról, kórházakról és gyógymódokról.

Paloznaki Etalon, Paloznak

Borkóstoló és borbemutató a Tájház udvarán július 24-én Paloznakon.

Jazz & terasz – Organ Station koncert, Zalaszabar

Remek zenék, még jobb borok és chill vár a Kis-Balatonnál. Az élmény felbecsülhetetlen, belépő nincs, lesz pokróc, gyertyák, lampionok … nem is soroljuk, a miliő egy kicsit filmbe illő lesz. de ez a valóság.

Holdfénytúra a Csobáncon, Gyulakeszi

Egy romantikus holdfénytúrára indulhatsz fel a Csobáncra! Gyere, nézd meg az alkonyati és esti hegyet, és hallgasd meg a szakvezető izgalmas történeteit a régióról.

Margaret Island koncert a Szigligeti várban

Nincs nyár Szigligeten Margaret Island koncert nélkül. A naplementében nemcsak láthatod, de hallhatod is a Legszebb színeket.

Babel Sound, Balatonboglár, július 19-24.

Világzenei és kulturális kavalkád a Balatonbogláron, ahol nemzetközi programokkal és koncertekkel várnak mindenkit. A Kékszalag a balatoni vitorlázás legkiemelkedőbb ünnepe, résztvevői egyszerre küzdenek meg az ellenfelekkel és az elemek kihívásaival.

7. Révfülöpi Country Music Fest, Révfülöp, július 22-24.

Várja a country zene kedvelőit a 7. Révfülöpi Country Music Fest. A szabadtéri színpadon minden nap két zenekar szórakoztatja a közönséget.

Kékszalag, Balatonfüred, július 22-24.

Szombaton lesz a legendás balatoni vitorlásverseny zárónapja.

Bor7végék Badacsonyban, Badacsonytomaj, július 22-24.

Idén a Bor7 helyett borhétvégékkel várnak bennünket Badacsonyba! Kóstolj bele a tüzes vulkáni borokba.

Kowalsky meg a Vega, vendég: Blahalouisiana – Plázs – Siófok

Dupla élvezet: Kowalsky meg a Vega + Blahalouisiana koncert július 24-én a Balaton legszebb strandján.

 

Július 25., vasárnap

Matiné bábszínházi előadás, Veszprém

A Kuszakeszi történet című darabot játssza a Kabóca Bábszínház vasárnap délelőtt Veszprémben.

Csukás Mese – Kultkikötő Produkció // Balatonfenyves – Kultkikötő

Van, aki nem ismeri Süsü, Mirr-Murr vagy Gombóc Artúr nevét? Aligha. De ha mégis van olyan pernahajder, aki még nem találkozott velük, hát most itt az alkalom.

Reformkori Séta Balatonfüreden

A sétán a résztvevők a történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról.

Imremajorba látogat a malacon nyert királylány – bábelőadás, Balatonfenyves

A kisvasúttal érkezők vonatjegyének árát levonják a belépőjegy árából. Minden gyermek péksüteményt kap. A Majorka Turisztikai és Rendezvényközpont szervezésében kisvasúti színházjárat visz a Nagyberek zöld kapujába, Imremajorba.

Holdfénytúra a Badacsonyon, Badacsonytomaj

Ismét egy holdfénytúra, friss színek, illatok, fantasztikus élmények fogadnak az alkonyi, esti hegyen. Nincsen felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes estét a Badacsony tetején tölteni.

Zene a Zöldben: Szabó Leslie koncert, Siófok

A Zene a Zöldben koncertsorozat vendége ezúttal Szabó Leslie lesz, aki igazán kellemes hangulatot varázsol a Jókai parkba. Az énekes, gitáros dalszerző az elmúlt években a sajátjai mellett számos dalt írt más előadóknak is, 1998-tól a mai napig több mint 20 nagylemezen, 115 munkája (zene, szöveg, hang-szerelés) jelent meg. A koncertek ingyenesen látogathatóak.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Térzene Hévízen, július 15-28.

Ingyenes szabadtéri koncertekkel várnak Hévízen, fürdőzés után merülj el a zene dallamaiban is.

Veszprémi Régizenei Napok, Veszprém, július 19-25.

Hetedszer rendezik meg az egyhetes nyári fesztivált, amelyen korhű hangszereken játszó régizenei kamaraegyüttesek, vokális
együttesek adnak koncertet a veszprémvölgyi jezsuita templomban.

Keszthelyi Sörfesztivál, Keszthely, július 21-25.

Egy jéghideg sör a parton? Vagy kettő? Kézműves palackos és csapolt sörök várnak rád, nem hiányoznak a sörkorcsolyák sem a kínálatból.

Györöki BorKorzó, Balatongyörök, július 22-25.

Négy napon keresztül kóstolhatjátok a hűs balatoni borokat, az ízes ételeket, izgalmas koncerteken vehettek részt.

II. Hangárfesztivál, Sármellék, július 24-25.

2021-ben is lesz Hangárfesztivál Sármelléken. Érdekes családi programok, koncertek, hadi bemutatók várnak bennünket.

Fotó: Mihály Szilvia

MASTAFF Special and Club Show, Gyenesdiás, július 24-25.

A nagyközönség számára is nyitott kutyatalálkozón megismerhetjük ezt a kedves, szilaj, mozgékony kutyafajt, miközben színes programok szórakoztatnak bennünket.

„A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállítás, Keszthely, július 31-ig

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket 2021. július 1-31. között a Kis-Balaton Látogatóközpontban megrendezésre kerülő „A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállításra. A fotópályázat célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növényfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára.

Gyulai Attila: Női princípiumok – kiállítás a balatonfüredi Villa Gyetvaiban, Balatonfüred, augusztus 10-ig

Felbukkan a falakon Frida Kalho a maga szabálytalan szépségével és konvenciókat elutasító lényével, a szenvedélybetegséggel küzdő, tudást mérhetetlenül szomjazó Marilyn Monroe, de itt vannak a képzeletemben megszülető naívák és femme fatale-k is.

Hétvégi zenés programok Zánkán, augusztus 14-ig

A település a gyerekeknek is kínál szórakoztató programokat. Répa, retek, mogyoró – Interaktív gyermek előadás, Palinta Társulat gyermekműsora és Rudi bohóc is fellép.

Az én világom – fotókiállítás, Balatonfenyves, augusztus 15-ig

Kiállítás Máté Milán természetfotóiból Balatonfenyvesen, a községháza nagytermében. A berek vadvilága egyenesen lenyűgözi. Máté Milán fotókat készít, hogy saját élményeiből egy-egy pillanatot megmutasson azoknak is, akik nem lehetnek személyesen részesei a berek történéseinek: vidrák, jégmadarak, toportyánok, cigányrécék, vaddisznók, rókák, szarvasok és vadmacskák életébe segít bepillantani.

Kisfaludy Színházi Nyári Esték,Balatonfüred, augusztus 19-ig

Várja a színház és kultúra szerelmeseit Balatonfüreden a Kisfaludy Színházi Nyári Esték programsorozat. Több helyszínen színházi előadásokat, koncerteket és meseelőadást is élvezhet a közönség.

Nyári programsorozat a zánkai strandon, Zánka, augusztus 20-ig

Hétvégi zenés programokkal, koncertekkel, strandmozival, élő adással várja Zánka az érdeklődőket július 3-tól augusztus 20-ig.

Tájházi szerdák, Balatonkenese, augusztus 21-ig

Minden szerdán egy népi mesterséget ismerhetnek meg az érdeklődők Balatonkenesei Tájházban. Utána kézműves játszóház várja a résztvevőket.

Levendulaszüret Kőröshegyen, Kőröshegy, augusztus 22-ig

Nem kell Franciaországig utaznod, hogy végtelen levendulamezőket láss! Kőröshegyen fantasztikusan hosszú időn keresztül és elképesztően nagy területen terem az illatos levendula.

Gyerekelőadások Tihanyban, augusztus 26-ig

Süsü, Maugli, Frakk, Ágacska és Hagymácska, Keménykalap és krumpliorr, Micimackó és Ludas Matyi is Tihanyban vendégeskedik idén nyáron. Pontosabban fellép a gyerekszínházi előadássorozatban.

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Tihany, augusztus 28-ig

A 2004-ben elindított Tihanyi Szabadtéri Játékok idén július 2. és augusztus 26. között várja színvonalas előadásokkal a közönséget.

Richter Flórián cirkusz 2021, Zamárdi, augusztus 28-ig

Adrenalinnal dúsított cirkuszi show műsor nemzetközi díjnyertes produkciókkal, gyönyörű lovakkal, tevékkel, zebrákkal és Magyarország leghíresebb elefántjával, Szandrával.

Fotó: Richter Flórián cirkusz hivatalos

Fürdőélet a nagy háborúban, Keszthely, június 5-augusztus 29.

A Balatoni Múzeum vándorkiállítása visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt. Izgalmas, néha szinte sokkoló képek elevenítik fel dédszüleink életét.

Kiállítás Stekly Zsuzsanna tűzzománc munkáiból, Balatonföldvár, augusztus 31-ig

Különleges kiállítás Bajor Gizi Közösségi Házban.

Színe és fonákja kiállítás, Veszprém, szeptember 4.

Babinszky Csilla alkotásaiból nyílik kiállítás Színe és fonákja címmel. A kiállítás válogatást ad az alkotó életművéből. A tárlaton installációk, csendéletek, ceruzarajok és festmények is láthatók.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2021. június 5.-2022. január 9.

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva