likeBalaton.hu | 2023.04.03. 14:00
Részegen vezetett, egy éjszaka alatt kétszer kapcsolták le a Balatonnál
Részegen vezetett a szabolcsi sofőr a Balatonnál: Alsóörsön és Balatonalmádiban is lekapcsolták a rendőrök.

Egy éjszaka kétszer is elkapták Alsóörsön és közelében

A balatonfüredi járőrök 2023. március 19-ére virradó éjszaka Alsóörsön állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az 57 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott. A járőrök a férfit ezután további mintavételre előállították, majd

vezetői engedélyét elvették és ellene ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, majd szabadon bocsátották.

Balatonalmádiban kapcsolták le másodszor a férfit

Nem sokkal ezután a balatonalmádi egyenruhások is megállították férfit, amint gépkocsijával közlekedett, immár vezetői engedély nélkül. A helyszíni légalkoholmérés ismételten pozitív eredménnyel zárult, ezért újra előállították őt. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésén túl engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult.

Részegen vezetett a szabolcsi sofőr

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben

Ez az alkohol fogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású járművek vezetőinek a gépjárművezetés előtt és alatt egyaránt.

– Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal nemcsak saját maga, de a közlekedés más résztvevőivel szemben is. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebb baleset történjen, és csökkenjen a sérüléses, vagy halálos közlekedési balesetek száma az utakon – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: szon.hu
Nyitókép: Magyar Rendőrség Facebook hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva