Szaniszló Hajnalka | 2023.05.10. 12:00
Törött kézzel futotta le az Ultrabalaton 2023-at
Az idei Ultrabalaton a rekordok eseménye volt pályacsúcsok és jótékonyság tekintetében is. Részletek.

XVII. NN Ultrabalaton – A rekordok eseménye volt

Megdőlt a pályacsúcs a rekordmezőnyt felvonultató 17. NN Ultrabalaton versenyén.

A nőknél Maráz Zsuzsanna nyert 21:20:06 órás eredménnyel.

Fotó: Ultrabalaton hivatalos

 

Mihalik Norbert 16 óra 27 perc 54 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot. A korábbi csúcsot Bódis Tamás tartotta 16 órával, 34 perccel és 28 másodperccel.

Fotó: Ultrabalaton hivatalos

 

A tókerülő futóverseny mezőnye Balatonfüredről rajtolt, majd megkerülve a Balatont, ugyanott ért célba. Az esemény történetében soha ennyien nem álltak rajthoz, ugyanis az összes kategóriát (egyéni, páros, kis- és nagycsapatos váltók) beleszámítva, 22.000-en húztak futócipőt a hétvége során.

– Mindenkinek azt kívánom, hogy egyszer tapasztalja meg az NN Ultrabalaton hangulatát. Idén rekordmezőny indult, felemelő volt látni a tömeget. Voltak legendás alakjai az idei mezőnynek, említhetném Bogár Jánost, vagy a francia Gilles Pallaruelót. Előbbinek kiállítása is volt a versenyközpontban. Többször teljesítette az Ubt, volt, hogy egyéniben meg is nyerte. Gilles az NN UB meghatározó alakja. Tizenhatszor futotta körbe a Balatont. Ráadásul ezúttal törött kézzel teljesítette a 211 kilométert – mondta Zelcsényi Miklós versenyigazgató.

 

 

Ott volt a mezőnyben többek között Magyar Honvédség csapata is, amelyben helyet kapott Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Böröndi Gábor, Honvéd Vezérkar főnök, és Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója is.

Az augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáit felvonultató világbajnokságot felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása volt az NN Ultrabalaton. A versenyközpontban sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, a balatonlellei váltóponton pedig frissítéssel, éjszaka meleg itallal, mosdóhasználati lehetőséggel, és pár perces frissítő masszázzsal várták

az Ultrabalaton résztvevőit, akik 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket vagy bérleteket az atlétikai világbajnokságra.

Fotó: Ultrabalaton hivatalos

 

Rekordösszegű felajánlás a magyar egészségügynek a futóktól

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítottak lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett karitatív célra ajánlhassák fel. Emellett tetszőleges összeget is adományozhattak, melynek köszönhetően rekordösszegű

összesen 6.182.500 forintot gyűjtött össze idén a futóközösség

amit a BioTechUSA-cégcsoport két különböző forrásból is kiegészített. Az étrend-kiegészítő és sportruházat gyártó és forgalmazó vállalat egyrészről fogyasztóit is bevonta az adományozásba, akik a webshopon keresztül történő vásárlásukat tetszőleges összeggel egészíthették ki. Másrészről a helyszínen, a futók által összegyűlt összeget a BioTechUSA társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt 5-5-5, azaz összesen 15 millió forinttal egészíti ki saját forrásból, így

2023-ban a szervezők összesen 21 543 965 forintot ajánlottak fel jótékony célokra.

Tudj meg mindent a balatoni futásról itt.

Fotó: Ultrabalaton hivatalos

 

Az Ultrabalaton több mint 21,5 millió forinttal támogatja a hazai egészségügyet

Idén először egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, ahol minden korábbinál több, mintegy 5200 komment érkezett. Egy előszűrést követően hat intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján döntötték el a futók és a BioTechUSA fitt közössége, hogy 2023-ban kit szeretnének támogatni. Idén a döntőbe jutottakra több mint 51.000 szavazat érkezett.

A nyertesek:

  • Peter Cerny Alapítvány – 20.967 szavazattal
  • Bethesda Gyermekkórház – 14.422 szavazattal
  • Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház – 8.632 szavazattal

Az intézmények a támogatást nélkülözhetetlen rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják.

A BioTechUSA 2023-ban is egyedi shakerrel jutalmazta a nagyvonalú helyszíni felajánlásokat. A kezdeményezés nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő volt, aki maga is futott és adományozott a versenyen.

Fotó: Ultrabalaton hivatalos

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Ultrabalaton hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva