Krausz Andrea | 2020.06.12. 10:00
Balatonlellén megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz
Július 1-jén újra Balatonlellére érkezik az ország legnagyobb utazócirkusza. A művészeket hosszú kihagyás után újra élőben láthatja a közönség. Az egzotikus állatok, elefántok és zsiráfok egyelőre Szadán maradnak, itt ugyanis nagy sikernek örvend a társulat új találmánya, a Szafari Park. A hagyományos Cirkuszok Éjszakája rendezvény egyelőre még kérdéses.

Jelenleg, a koronavírus elleni védekezés második szakaszában, a szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett. A nézőket az időjárástól védő cirkuszi sátor alatti események is szabadtéri rendezvénynek minősülnek, így az előadások megtarthatók. A nézőtéren azonban csak minden negyedik széken foglalhatnak helyet a nézők, telt házas előadások helyett tehát negyedház előtt kell a művészeknek porondra lépni.

A cirkusz Balatonlellén (Fotó:Magyar Nemzeti Cirkusz – hivatalos)

 

Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója március közepén, a legszigorúbb koronavírus-járványos időszakban azt nyilatkozta a likeBalaton.hu-nak, hogy nehéz helyzetbe kerültek. Téli szálláshelyükön, Szadán ragadtak, holott úgy tervezték, hogy októberig összesen 22 városba viszik el majd 25 éves, jubileumi gálaműsorukat. Több mint 200 alkalommal adták volna elő a produkciót, de már a premiert is zárt kapuk mögött tartották, amit kénytelenek voltak nézők nélkül, online közvetíteni közösségi oldalukon.
A kényszerpihenő során jött egy jó ötlet, és a kijárási korlátozás Pest megyére is vonatkozó megszűnése után megnyitották azt a szafari parkot, ami nagy sikernek örvend. A parkba személyautóval hajthatnak be a látogatók, akik így egészen közelről csodálhatják meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.

Egy újabb kedvcsináló videó, ezúttal a levegőből. Safari Park Szada. Foglaltál már időpontot? ?Köszönjük a megosztást!

Közzétette: Magyar Nemzeti Cirkusz Hivatalos Oldala – Hungarian National Circus – 2020. június 7., vasárnap

Balatonlellén nyaranta már hosszú évek óta látható a Magyar Nemzeti Cirkusz műsora, a korlátozások enyhülésével megnyílt a lehetőség a költözésre.
– Hosszabb gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy lejövünk Balatonlellére, de egyelőre csak korlátozott számban tudunk nézőket fogadni. Minden negyedik székre lehet csal leülni, telt házról szó sem lehet. Reméljük, hogy mindez még változik. Úgy döntöttünk, hogy a Szafari Park megmarad Szadán, aminek nagy sikere van, de a cirkusz is működni fog és egy teljesen új műsor állítottunk össze. Ez a nyár más lesz, mint a többi, de a második otthonunk Balatonlelle, így ezúttal is rengeteg programmal készülünk – mondta Ifj. Richter József igazgató-artistaművész.

Ifj. Richter József és Merrylu Richter a Balaton vízén bemutatóznak (Fotó: Nádudvari Péter)

 

Megtudtuk, hogy vadonatúj lovas artistaszámokkal, a neves bohócokkal Steve-vel és Jones-szal, valamint halálgömbben motorozással, a Monte-cárlói Arany Bohóc-díjat nyert drótkötél egyensúlyozó-számmal és az Arany Pierrot és Arany Bohóc-díjjal méltatott Balett lóháton című produkcióval indul a Magyar Nemzeti Cirkusz turnéja a jogszabályi kereteknek megfelelően. Mivel a várhatóan megengedett nézőszám nem lesz elegendő az egzotikus állatok utaztatásával és tartásával járó költségek fedezésére, direkt erre a turnéra összeállított lovas- és kutyás produkciókkal készülnek az Osztrák Nemzeti Cirkusszal együttműködésben.

– Még az is elképzelhető, hogy meg tudjuk tartani az elefántfürdetést is a Balatonban, de ez még kérdéses – fogalmazott Ifj. Richter József, aki szerint, ha tovább enyhülnek járványügyi előírások, akkor még az is lehet, hogy július második péntekén és szombatján megtartják az egyik legnépszerűbb programjukat, a Cirkuszok Éjszakáját.

Nyitókép: Magyar Nemzeti Cirkusz – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva