likeBalaton.hu | 2022.05.30. 16:00
Elkészült az új fonyódi sportcsarnok
Összezárható és kinyitható mobil lelátó szolgálja a sport és kulturális rendezvények kényelmét a vadonatúj háromszintes, ezerfős sportcsarnokban. Helyet kapnak itt a kézilabdázók, a testépítők, a birkózók és a fallabdázók.

Fonyódon épült fel a NIKÉ Kézilabda Egyesület és a B Build & Trade Kft. összefogásával a környék egyik legnagyobb sportberuházása, amely megjelenésével növelheti és nagymértékben elősegítheti Fonyód és környéke sport és turisztikai életének fellendülését – közölte oldalán a magyarepitok.hu.

A Piactér mellett, a Vásártér utcában egy közel ezer fős, 3720 m2 nettó alapterületű, vasbeton pillérekre épített, acélrácsos tartószerkezetű sportlétesítmény épült meg.

Figyelemreméltó a homlokzatburkolat is, melyet kevesen alkalmaznak még hazánkban.

Exkluzív megjelenést és kiváló hőszigetelést nyújt a különleges homlokzatburkolat
Fotó: magyarepitok.hu

A belső munkák is elkészültek

Mint írták, befejeződtek a szakipari munkák, a sportburkolat fektetése, valamint a melegburkolatok (műgyanta, PVC, parketta) kivitelezése. A Graboplast Zrt. által forgalmazott sportburkolatokat építettek be a küzdőtérre és az erősítő terembe is.

A milliárdos nagyságrendű beruházás 2018 júliusában kezdődött, és idén tavasszal fejeződött be. Szentesi Ervin építésvezető a kivitelezés zárása után elmondta,

a sportcsarnok rangos sportesemények megrendezésére, kulturális és egyéb szabadidős tevékenységek lebonyolítására kiválóan alkalmas lesz.

Többféle sportág is helyet kap
Fotó: magyarepitok.hu

Squashpályák, fitneszterem, szauna

Létrejött egy 65 x 45 méteres befoglaló mérettel rendelkező kézilabdacsarnok, amelyhez autó- és buszparkolók, valamint kerékpártárolók is tartoznak. A háromszintes épület földszintjén a sportpálya mellett squashpályák, fitneszterem, szauna, szertárak, portahelyiség, orvosi szoba, valamint egy bírói és négy darab játékosöltöző kap helyet. Ezen kívül büfé és a hozzá tartozó szociális helyiségek és vizesblokkok lettek kialakítva.

Az első emeleten vannak a lelátók, valamint egy VIP-terem, és itt vizesblokk létesült a közönség számára. Iroda, valamint a hangosító helyiség is megtalálható ezen a szinten.

A motorizált lelátókat össze lehet csukni
Fotó: magyarepitok.hu

A második emeleten a közvetítők és a gépészet helyiségeit alakították.

A közel 1000 férőhelyes mobil lelátó motorizált (összezárható-kinyitható), préselt falemez ülőkékkel készült, mely edzések, testnevelési órák alkalmával nagyobb mozgásteret nyújt a sportolóknak és a diákoknak is.

A lelátók összecsukott állapotban
Fotó: magyarepitok.hu

Nyitókép: magyarepitok.hu

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Hosszútávon is indulhatunk a Fonyód-Badacsony átevezésen

Új szerepet adnak a fonyódi Présháznak

Ilyen, amikor tokától bokáig befagy a Balaton

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva