Krausz Andrea | 2020.04.23. 14:00
Kattintással támogasd a bajban a siófoki kutyamenhelyet!
A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a kutyamenhelyek is. Megcsappantak az adományok, pedig a gazdára váró hűséges ebeket most is etetni, gondozni kell. A Siófoki Állatvédő Alapítvány szakemberei most az online összefogásban bíznak. Csupán egy kattintást kérnek tőlünk.

Országos akció indult el, melynek segítségével jelentős bevételhez juthatnak a menhelyek. Egy multicég nemrég pályázatot hirdetett a hazai létesítmények számára. A felhívás szerint egy megadott link révén május 19-ig lehet szavazni a siófoki kutyamenhelyre. A legtöbb szavazatot gyűjtő kutyás szervezetek komoly pénzhez juthatnak: másfél, egy, illetve félmillió forint támogatásért lehet versenybe szállni.

– Nagyon nagy segítség lenne, ha nyernénk egy jelentősebb összeget, mert minden fillérre nagy szükségünk van – mondta Lajos Valéria, a Siófoki Állatvédő Alapítvány aktivistája. – A költségeink természetesen a vírus idején sem csökkennek, az állatorvost, a táplálékot, vízszámlát, szemétdíjat és az üzemanyagot most is fizetni kell. Sajnos érezhetően magukba fordultak az emberek, jóval kevesebb tárgyi vagy ételadományhoz jutunk, bár előfordul, hogy jószívű állatbarátok a menhely kapuja elé helyezik a segítségnek szánt kutyatápot – mesélte a mintegy 180 ebet gondozó menhely szakembere.

Szeretetre vágyó négylábúakról gondoskodnak a siófoki kutyamenhelyen (Fotó: Krausz Andrea)

 

A siófoki alapítvány Somogy megye és a balatoni régió egyik legnagyobb és legaktívabb szervezete, amely évente több száz kutya örökbefogadásával büszkélkedhet. Mint mondják, most felnőttek és diákok online segítségére számítanak a szavazás szervezésében, ami a túlélés záloga lehet.

Sokan kerülnek közülük szerető családokhoz (Fotó: Siófoki Állatvédő Alapítvány)

 

– Kérjük, hogy szavazzanak ránk minden olyan e-mail-címéről, amellyel csak rendelkeznek! – emelte ki Lajos Valéria. – Akiknek van idejük, azok segíthetnek a szavazások toborzásában is. Jó lenne, ha mindenki megosztaná és elküldené ismerősének a siófoki menhely linkjét, plakátját, a Facebook oldalunkon is létrehoztunk egy eseményt, ahol a szavazatokat gyűjtjük. A verseny kiélezett, de tavaly is nagyon jó eredményt értünk el, hiszen a második helyet megszerezve egymillió forinthoz jutottunk. Az összeget az állatorvosi költségekre fordítottuk, és nagyon reméljük, hogy idén is a legtöbb szavazatot gyűjtők között lehetünk – mondta az állatvédő, aki szerint nagyon jó lenne, ha véget érne a vírushelyzet, mert az önkéntesek most nem segíthetik a munkájukat. Persze a legjobb, ha mindenki otthon marad.

Nyitókép: Pexels

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva