Góz Lilla/sonline.hu | 2023.06.25. 15:00
Motoros diakónust szenteltek, majd lángosoztak Balatonlellén – videó
Motoros diakónust szenteltek, majd lángosoztak Balatonlellén – videóval.

Motorosok köszöntötték társukat szombat délelőtt a kaposvári székesegyház előtti téren. Csizmadia Tibort, mielőtt diakónussá szentelték fel, előtte bátorították, majd az ünnepi szentmise után a Balatonhoz utaztak, hogy egy finom lángos kóstoljanak meg.

Motoros diakónus
Fotó: Muzslay Péter, sonline.hu

 

Miután fia is felnőtt, újra hódolt a motorozás szenvedélyének

A közösségi oldalon talált rá a Somogyi Motorosokra és nagykanizsaiként csatlakozott hozzájuk.

– Nagy szeretettel fogadtak és a kapcsolatunk erősödött, minden túrán itt vagyok, nagyon jó közösségben leltem otthonra – mondta meghatottan.

Pár perccel tíz óra előtt több tucatnyi motoros érkezett a kaposvári székesegyház előtti térre. Dudálás helyett hangszórón szólt liturgikus zene. A Somogyi Motorosok egyik társukat jöttek üdvözölni, akit szombaton diakónussá szenteltek.

Motoros diakónus
Fotó: Muzslay Péter, sonline.hu

 

– A társaságunk többsége hívő ember, hiszünk egymásban, a Jóistenben és egyik tagunkat most szentelik fel és úgy döntöttünk, hogy a különleges alkalomra mi is elkísérjük. Számos önkéntes tevékenységben veszünk részt, amely a közösség érdekeit szolgálja – mondta el Szabó Krisztián, a Somogyi Motorosok egyik tagja.

Motoros diakónus
Fotó: Muzslay Péter, sonline.hu

 

Csizmadia Tibor egyik volt annak a három diakónusnak, akit felszentelt Varga László megyés püspök a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

– Keresztény katolikus nevelést kaptam gyerekkoromban, majd felnőttként tértem vissza a valláshoz, a templom legutolsó padjában kezdtem és azt éreztem, hogy az Úr Jézus többet kíván tőlem. Kevesebb jogosultságom van, mint egy áldozó papnak, például nem változtathatjuk át az ostyát és a bort Krisztus testévé és vérévé, nem oldozhatunk fel a bűnök alól, de lelki beszélgetést folytathatunk, a legfőbb feladatunk az igehirdetése, valamint az elesettek segítése – mondta el Tibor, aki minden képzésen részt vett, amely szükséges volt a diakónussá szenteléséhez – mondta a felszentelt diakónus.

Motoros diakónus
Fotó: Muzslay Péter, sonline.hu

 

Csizmadia Tibor Zalaszentbalázson teljesít majd szolgálatot diakónusként, ahol gyermekként felnőtt. A motorosok szinte kivétel nélkül a szentmisén is részt vettek, majd utána Balatonlelle felé vettek az irányt, a fürdést többen kihagyták, viszont lángost, fagyit mindannyian kóstoltak.

 

 

 

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Muzslay Péter, sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva