likeBalaton.hu | 2023.06.23. 08:00
Olcsón a Balatonnál: a legjobb szabadstrandok az igényeidre szabva
Nyár, napsütés, Balaton – csodás kombináció! De mit tehetünk, ha a pénztárcánk nem engedi a drága strandbelépőket? Nincs ok az aggodalomra!

A balatoni strandolás nem kell, hogy drága mulatság legyen. Egy kis helyismerettel és utána járással számos szabadstrandot találhatunk a magyar tenger körül, ahol nem csak a belépő, de sok más szolgáltatás is ingyenes. Ezek a strandok tökéletes választásnak bizonyulhatnak azoknak, akik nem akarnak sokat költeni, de maximálisan ki akarják használni a nyári hónapokat a Balaton partján.

 

TOP 2 szabadstrand, ha sportolnál is

Nem mindenki szeret csak feküdni a napon! Gyere te is sportolni!
Fotó: shutterstock

1. Zamárdi Nagy Szabadstrand: Zamárdiban található ez a nagy szabadstrand, amely 10 km-es partszakaszon terül el. Itt lehetőség van például röplabdázásra, kosárlabdázásra. A strandon játszótér, pelenkázó és mozgáskorlátozott szolgáltatások is elérhetőek.
2. Siófok – Ezüstpart szabadstrand: Ez a strand Siófok nyugati részén található, és számos sportpályát kínál, beleértve a homokos röplabdapályákat, teqball asztalokat és lábtengópályákat.

 

TOP 3 szabadstrand, gyönyörű panorámával

Fontos szempont, hogy árnyat adó fák is legyenek a strandon
Fotó: Krausz Andrea

1. Tihanyi Gödrös: Ez a strand Tihany tihanyi-félszigetén található, és csodálatos panorámával rendelkezik a Tihanyi-félszigetre. A strand közvetlenül az út mellett helyezkedik el, és könnyen megközelíthető. Bár nem tartozik a csendes strandok közé, a látvány és a napfény kárpótol mindenért.
2. Zamárdi Nagy Szabadstrand: Zamárdi partszakaszán található ez a szabadstrand, amely egy hosszú, füves terület, árnyas fák között. A strandról csodálatos panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre, amely lenyűgöző látványt nyújt. Itt számos szolgáltatás, például röplabda pályák, kosárlabda pálya, játszótér és éttermek is várják a fürdőzőket.
3. Siófok – Aranypart szabadstrand: Ez a rész a Balaton egyik legkedveltebb területe. A strand hosszú, közel 4 kilométeres partszakaszon terül el, és könnyen megközelíthető. A strandról csodálatos kilátás nyílik a tóra, és rengeteg szolgáltatás is rendelkezésre áll, például öltözőbungalók, ingyenes illemhelyek, padok, homokos röplabdapályák és vízibicikli-kölcsönzők.

 

TOP 4 szabadstrand, közel a vasútállomáshoz

Kedvencedet strandoláskor is magaddal vinnéd? Nincs akadálya!
Fotó: Krausz Andrea

1. Tihanyi Gödrös – Tihany: Ez a strand Tihany tihanyi-félszigetén található, és csodálatos panorámával rendelkezik a Tihanyi-félszigetre. A strand közvetlenül az út mellett helyezkedik el, és könnyen megközelíthető. Bár nem tartozik a csendes strandok közé, a látvány és a napfény kárpótol mindenért.
2. Alsóréti szabadstrand – Balatonkenese: Picike strand, picike távolságra a vasútállomástól. A gyerekek is kibírják ezt a sétát nyafogás nélkül.
3. Zamárdi Nagy Szabadstrand: Zamárdi ékköve: füves szabadstrand lenyűgöző panorámával és szórakozási lehetőségekkel – gyalogosan is könnyen elérhető a vasútállomásról!
4. Zamárdi – Táncsics utcai szabadstrand (T-Beach) Ha szereted a szabadstrandot, de jobban kiegyeznél egy kisebb, de csendesebb kis hellyel, akkor Zamárdiban, a Táncsics utcai szabadstrandon, vagyis a T-Beach-en a helyed! Zamárdi keleti végén található, igazi gyerekparadicsom. Szép játszótér, kölcsönző és büfé is rendelkezésre áll.

 

TOP 5 szabadstrand, amit a bringások imádnak

Ha csak felfrissülnétek a bringatúrán, akkor is jó ötlet a szabadstrand
Fotó: AI

1. Tihanyi Gödrös: A strand könnyen megközelíthető biciklivel. A strand területén lépcsők, napozóágyak és árnyékos területek találhatók. Emellett a strand közelében vendéglátóhelyek is elérhetők a fürdőzés utáni étkezéshez.
2. Örvényesi szabadstrand: Aszófő és Balatonudvari között található, könnyen megközelíthető kerékpárral. A strand területén játszótér, lebegő stégek és lépcsők találhatók, és árnyékos területek is rendelkezésre állnak a pihenéshez.
3. Siófok – Újhelyi szabadstrand: Az Újhelyi strand Siófokon található, és népszerű hely a bringások körében. A strand területén öltözők, zuhanyzók és ingyenes illemhelyek találhatók, valamint a közelben kölcsönzők és játszótér is rendelkezésre állnak. A strand előtt parkoló is elérhető a bringások számára.

 

TOP 5 szabadstrand, amit a gyerekek imádnak

A strandbelépő helyett vegyetek fagyit!
Fotó: shutterstock

1. Örvényesi szabadstrand: A Vadkacsa szabadstrand Örvényesen egy kisvárosias hangulatú, gyermekbarát strand. A strand területén játszótér található, és a gyerekek számára ideális hely a lazulásra és a vízben való pancsolásra.
2. Siófok – Újhelyi szabadstrand: Az Újhelyi strand területén található játszótér, öltözők, zuhanyzók és ingyenes illemhelyek biztosítják a kényelmes tartózkodást. A családok számára ideális környezetben fürödhetnek és pihenhetnek.
3. Siófok – Ezüstpart szabadstrand: A strand területén stabil lépcsőbejárók, játszóterek, röplabdapályák és más sportpályák találhatók. A vízibicikli-kölcsönzők és más vízi tevékenységek lehetőséget nyújtanak a gyerekek számára az aktív szórakozásra.
4. Zamárdi Nagy Szabadstrand: A strand területén található játszótér, röplabda pályák, kosárlabda pálya, pelenkázó és mozgáskorlátozott szolgáltatások, amelyek széles körű szórakozási lehetőséget kínálnak. A strand számos kényelmi szolgáltatást is nyújt, például éttermeket és büféket.

 

TOP 3 szabadstrand romantikára vágyóknak

Egy kis esti romantika is belefér a szabadstrandon
Fotó: shutterstock


1. Alsóréti szabadstrand – Balatonkenese:
A valóban aprócska strand romantikája, hogy a vízhez a nádas között lévő keskeny partszakaszról egy hosszú stég vezet, azon végigsétálva jutunk el a lépcsőig, hogy csobbanhassunk. A part egyébként homokos és gyermekpancsolásra is kiváló.
2. Gumirádli szabadstrand – Balatonakarattya: Ez a bájos partszakasz, amely egykor Kenese része volt, a Balaton északkeleti csücskében található. Az eldugott elhelyezkedése miatt nehezen található meg, de ha eljutsz ide, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részed.
3. Zamárdi Nagy Szabadstrand: Zamárdi partszakaszán található ez a hosszú és egybefüggő füves terület, amely gyönyörű panorámával rendelkezik a Tihanyi-félszigetre. Nézzétek innen a naplementét!

 

 

Gyere vonattal a Balatonra!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Krausz Andrea / likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva