likeBalaton.hu | 2022.10.22. 10:00
Fotóhónap Veszprémben és Salföldön november 17-ig
Országszerte és a Balatonnál két helyszínen is kiállítások várják a fotózás szerelmeseit a Fotóhónap keretében.

Fotóhónap országszerte közel negyven kiállítással

Veszprémben és Salföldön, valamint Budapesten és országszerte több városban, összesen harmincnyolc kiállítással és számos kísérőeseménnyel várja a közönséget október 19-től november 18-ig a Fotóhónap.

A Fotóhónap a magyar fotókultúra legátfogóbb rendezvénye

A Fotóhónap fő kiállítása ikonikus fotográfus képeit hozza el a magyar közönségnek. Az észt származású, de Dél-Afrikában élt és alkotott, világhírű dokumentarista fotográfus, Juhan Kuus fotóit állítják ki Közvetlen történelem – Juhan Kuus életműve címmel a Mai Manó Házban.

Juhan Kuus fotográfiai a Dél-Afrikában zajló konfliktusok harcait és brutalitását örökítik meg, amely iránt a sajtó világszerte érdeklődött az 1980-as, 1990-es években, de az egyszerű emberek örömeit és gondjait, mindennapi életüket és hagyományaikat, az ember és a föld kapcsolatát, valamint az uralkodó társadalmi normákat és tabukat is ábrázolják. Képei és fotóesszéi rendkívül nagy hatásúak. Képesek voltak társadalmi, politikai cselekvésre ösztönözni a vizsgált környezetüket. Juhan Kuus munkáit a Times, az Independent, a New York Times, a Paris Match és a Los Angeles Times is rendszeresen közölte. A Mai Manó Házban látható, átfogó tárlat először hozza el a fotográfus munkásságát a magyar közönségnek.

38 tárlat lesz megtekinthető a Fotóhónap keretében

A nagyszabású bemutatóval együtt a Fotóhónap programja 38 tárlatot, 31 csatlakozó galériát, 26 budapesti és 9 vidéki helyszínt, továbbá

számos kísérőeseményt vonultat fel.

A Magyar Fotográfiai Múzeumban Gink Károly, a PaperLab Galériában Ata Kandó és André Kertész, a Foton Galériában Hajdú József, az ArtPhoto Galériában Robitz Anikó, Minyó Szert Károly és Barta Zsolt, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban Dezső Tamás és Hans van der Meer, a Várfok Galériában Cizgány Ákos, a Faur Zsófi Galériában Kudász Gábor Arion és Kudász Emma Johanna, valamint Szilágyi Csilla és Herczeg Tamás, majd Gáti György, a TOBE Galleryben pedig Almudena Romero képei láthatók a fesztivál ideje alatt.

Budapest, 2014. október 29. Az Ismerõs ismeretlen - Színes életképek az ötvenes évekbõl címû kiállítás, az MTI/MTVA fotótárából készült válogatás a FUGA Budapesti Építészeti Központban, a Fotóhónap 2014 megnyitóján 2014. október 29-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Idén a Fotóhónaphoz csatlakozik a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé is MANU-TÍPIA című, átfogó tárlatával, valamint a World Press Photo 2022 kiállítás is.

Budapest és Esztergom mellett idén Gödöllő, Pécs, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Gyula, valamint

Veszprém, Salföld is helyszínt ad a Fotóhónap kiállításainak

melyekről az esemény oldalán olvashatók részletes információk.

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva