Szaniszló Hajnalka | 2023.07.27. 08:00
Oszvald Marika: így alakul ki a nagy szeretetgombóc
Oszvald Marika, az örökké mosolygós primadonna mesélt arról, hogy mi teszi boldoggá.

– Az alábbi dalszöveg jár a fejemben veled kapcsolatban és mindig az örökké mosolygós, kedves arcod villan fel előttem. Ezt az életfelfogást a családból hozod?
Ha leszakad az ég
Én még azt sem bánom
Mindenen átkísér, hogy nekem
A szám a fülemig ér
A mosolyomat én
Mindig maxon tartom
Élvezem őszintén, ez genetika
Vagy mit tudom én”.
(Oláh Gergő: Genetika)
Igaz rám ez a dalszöveg, én is így gondolkodom. A neveltetésből is adódik, hiszen azok az ingerek, amelyek gyerekkoromban értek, meghatározzák az életemet. Felnőttkoromban pedig a fellépések, a szakmai sikerélmények és a tenni akarás erősítette az életigenlő hozzáállásomat.

Oszvald Marika a 2019-es Operettfesztiválon Veszprémben Fotó: Veszprémi Petőfi Színház hivatalos

Oszvald Marika a 2019-es Operettfesztiválon Veszprémben
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház hivatalos

 

– Mi ad neked energiát?
– Nagyon illik hozzám a szakmám, a pályám és ez rengeteg energiával tölt fel. De nem elég a tehetség. Sok múlik azon, hogy hogyan kezelem a kritikát és hogy mindig maximális odafigyeléssel állok színpadra. A közönség reakciója, az ő örömük pedig visszahat rám. A színház mellett a létezés csodája az, amely boldoggá tesz. Odafigyelek a természetre és a környezetemre. A körülöttem lévő emberekre, az igényeikre is reagálok – ez pedig őket is jó érzéssel tölti el, s így kialakul egy nagy szeretetgombóc. (mosolyog)

Oszvald Marika operetténekes Veszprémben, 2022 nyarán
Fotó: Ripost/Szabolcs László

 

– Az életben azonban olykor adódnak nehézségek.
– Nem sajnáltatom magam. Ha valami problémám van, vagy baj ér, nem azon gondolkodom, hogy mennyire rossz nekem, hanem igyekszem azonnal megtalálni a megoldást.

– Július 29-én operettgála lesz a 100 tagú cigányzenekar szólistáival a keszthelyi kastélyparkban, s te is fellépsz az eseményen. Mire számíthat a közönség?
– Az operett igazán lélekemelő műfaj. Remélem, hogy ezt a közönség is érzi majd és boldogsággal a szívében távozik a Festetics-kastély parkjából.

 

 

– A közelmúltban megrendezett veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválról milyen emlékeid vannak?
– A színházzal rendszeresen fellépünk az operett-fesztiválon, pár évvel ezelőtt pedig egy csodálatos darabban játszottam ot, amelyet Deák Krisztina rendezett. Prózai színészekkel – Szilágyi Tiborral és Bálint Andrással – léptem fel. Nagyon kedves emlék számomra.

– Manapság jársz még a Balatonhoz kikapcsolódás céljából?
– Teljes mértékben kielégít a gödöllői kertem: paprikát, paradicsomot, cukkinit, sóskát, mángoldot és még krumplit is termelek. Annyit utaztam már az életben, hogy már nagyon jól érzem magam itthon. (mosolyog)

Oszvald Marika operetténekes Veszprémben, 2022 nyarán
Fotó: Ripost/Szabolcs László

 

– Vannak gyerekkori, fiatalkori emlékeid a Balatonról?
– A családom anyai ága Balaton-felvidéki – Hajmáskér, Litér, Balatonfűzfő, Papkeszi –, így gyerekkoromban a Balatonnál töltöttem minden nyaramat és fiatal koromban is rendszeresen jártunk a tóhoz.

– A Balaton-felvidék egyben a kedvenced is a balatoni régióból?
– Szeretem a Balatont és kész. A Balaton-felvidéket azért is imádom, mert kicsi, dimbes-dombos, cserjés: a méreteimnek megfelelő. (nevet)

Oszvald Marika operetténekes
Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Oszvald Marika a 2019-es Operettfesztiválon Veszprémben
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva