Szaniszló Hajnalka | 2022.11.20. 07:00
Őszi reggel a vonyarcvashegyi strandon – GALÉRIA
A víztükör ragyogása a napfelkeltében. Kihalt játszótér és üres föveny. Csendes őszi reggel a vonyarcvashegyi strandon.

Őszi reggel a vonyarcvashegyi strandon – így még biztosan nem láttad ezt a partszakaszt

A víztükör ragyogása a napfelkeltében.

Kihalt játszótér.

Üres föveny.

Nézd meg a teljes galériát lentebb!

Már a bejáratnál téli növények pompázása fogadott. Közeleg a tél – gondoltuk. Nyitva volt a strand kapuja, senkinek nem kellett belépőt fizetni, és nem köszöntött messziről mosolyogva a ruhatáros néni sem.

 

A vízibiciklik most az egyik büfében pihennek. Ott, ahol nyáron fagyit nyalunk és hekket eszünk, ahol kemencében sül a pizza, esténként pedig meccset nézünk egy hűsítő balatoni fröccs és a barátok társaságában.

 

Zala megye egyik gyöngyszeme Vonyarcvashegy és a település strandja, amelyet egy csendes, novemberi napfelkelte alkalmával látogattunk meg. Ez az őszi reggel az egyik utolsó őszi reggel volt, amikor ragyogóan tiszta égbolt fogadott, amikor még nem borította ködfátyol a tavat és amikor még a messzi távolba is el lehetett látni. Az aranyhíd csodálatos ragyogással töltötte meg a partot, ahol kacsák és megannyi hattyú társaságában kortyoltuk a forró, reggeli feketét.

 

Miközben már érezhető volt, hogy csípős a reggel. A gyerekek tappancsai helyett őszi falevelek borították vastagon a parti fövenyt és a fából készült teknős, amellyel nyáron gyerekek játszanak a homokban, most magányosan kémlelte a víztükröt.

 

A hőmérő 9 Celsius fokot mutatott. Elmerengtünk, hogy nyáron a vízből, távolról kémleljük a parti hőfok-mérőt, amely idén nyáron többször is 35 fok feletti hőmérsékletet mutatott.

 

A magányosan árválkodó cumifa, a sok játék, a zárva tartó hajókölcsönző, a búslakodó vízibiciklik a büfében, emellett pedig megannyi ragyogó, az őszi reggelt bemutató fotó található az alábbi galériában.

 

Őszi reggel a vonyarcvashegyi strandon – galéria a lenti képre kattintva

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

 

Nyitókép: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva