Mihály Szilvia | 2019.08.09. 10:00
Tengervízre vágysz? Gyere a Balatonra!
A Zalakarosi Fürdő gyógycentrumának felújítása során elkészült egy különleges beltéri medence is, mely sós vízzel van töltve. Éld át te is a tengerpartok hangulatát a Balaton közelében!

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója mutatja be a felújított gyógycentrumot a likeBalatonnak. Az ikonikus épület a kupolás medencetérrel és gyógykerttel egy csendes oázis a fürdőkomplexum területén.

Fotó: hellozalakaros.hu

– A most felújított épület 1992-ben épült, a gyógycentrum a kezdetektől a nyugodtabb, békésebb pihenés, gyógyulás színtere volt a fürdőn belül. A vendégek nagyon szerették, de a közel 30 év után a műszaki állapota már felújításra szorult, megkoptak a burkolatok

A felújítási munkák az elmúlt év októberében kezdődtek, és rekordidőre, 9 hónap alatt elkészültünk az 1 000 négyzetméteres épülettel. A közel 1 milliárd forintos beruházás során új közművek, új légtechnika és épületgépészet, új uszodatechnika, új nyílászárók, új ledes világítás segítik a tökéletes működést, miközben megtartottuk az épület korábbi atmoszféráját, formavilágát.

Az épület sokkal világosabb lett, nagyon hangulatos fényeket tudunk varázsolni az épületbe, megújult, barátságosabb lett a fogadótér is. Az új burkolat is ezt a nagyon kellemes hangulatot erősíti. A fedett téreben megmaradt a hármas medencetagolás, de az egyik medence ezentúl sós vízzel lesz feltöltve.

Fotó: hellozalakaros.hu

– A sós víz gyógyászati vagy wellness élményt szolgál elsősorban?
– Szerettünk volna valami meghökkentő újdonságot is kínálni a vendégeknek a gyógyvíz mellé, így a sós vizű medence tűnt a legjobb megoldásnak. Ez egy különleges wellness élmény, a gyógyvízből átsétálhatnak egy sós medencébe, ahol lebeghetnek, mint a tengerben. Imádják a vendégek, folyamatosan tele van a sós vizes medence.

– A fedett tér mellett a szabadban is pihenhetünk, fürödhetünk a gyógycentrum területén?
– Igen, a gyógykertünk egy különleges klímájú, árnyékos, csendes pihenőtér, az itt levő medence is új burkolatot kapott.

– A csendes zóna Zalakaroson is gyerekmentes övezet?
– Nem. Mi a családok élményfürdője vagyunk, nem hagyjuk kint a kisebbeket sem, de be kell tartani a csendet, nem kiabálhatnak, nem labdázhatnak és szaladgálhatnak a gyerkőcök a gyógycentrum területén. A cél, hogy együtt pihenjen a család. Ha a kisebbek megunják ezt a csendes zónát, akkor a vízi élménybirodalomban kedvükre kitombolhatják magukat.

Fotó: hellozalakaros.hu

– A gyógycentrum használata kiegészítő jegyhez kötött?
– Igen, a zalakarosi fürdőbe 2 típusú jegy váltható. Az alap jegy tartalmazza a vízi élménypark és csúszdák korlátlan használatát, a gyógycentrum és gyógykert látogatása a komplex belépővel vehető igénybe, ezzel a jeggyel látogatható a szaunavilág is.

Kattints ide a belépőárakért!

– Mi minden található az élményfürdőben és a strandon?
– Vízi attrakciók sokasága, sodrófolyosó, víz alatti masszázs, nyakzuhanyok, pezsgőfürdők, vadvízi sodrás, hullámmedence, sportmedence is található a közel 6 ezer négyzetméternyi vízfelületünkön. A hullámkeltő gömb segítségével akkora hullámok keletkeznek, mint a tengerben, nagyon népszerű a vendégeink körében. Rengeteg a csúszda, a vízipisztoly, a kötélpálya, amit imádnak a fiatalok. Nálunk működik a Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja. A strandfürdőjegy tartalmazza a korlátlan csúszdahasználatot is.

Fotó: hellozalakaros.hu

Tudtad, hogy egy karosi fürdőzés után hullámvasutazhatsz is a közelben?

– Hogy férnek bele az éjszakai fürdőpartyk egy gyógyfürdő mindennapjaiba?
– Mivel mi az egész családnak kívánunk élményeket adni, gyógy- és családi fürdőként pozicionáljuk magunkat. A vendégeink közel fele családos, wellness élményre és szórakozásra vágyó fürdőző, neki az éjszakai, esti fürdőzés jelent egy extrább fürdőélményt. Ezzel nem zavarjuk a pihenni vágyó vendégeket. Az éjszakai fürdésre a kis gyerkőcöktől a nyugdíjas korosztályig jönnek, az élményfürdőnk tart nyitva hajnalig. Ilyenkor lehet használni a szaunavilágot, és többnyire élőzenekar szórakoztatja a vendégeket.

– A pihenés, lazulás mellett Zalakaroson a sport sem szorul háttérbe.
– 2019. az egészség éve, számos programot is tartunk a fürdőben ennek jegyében, strandfoci bajnokság és vízipisztoly csata is lesz a közeljövőben. Napi 5 sportprogramunk van, vízitorna, vízi aerobik és salsa is szerepel a kínálatban, naponta több százan vesznek részt ezeken. A mi fürdőnk az ország első kerékpáros barát fürdője, a biciklis vendégek kedvezményes áron válthatnak komplex belépőjegyet.

Tudj meg mindent a GO BIKE akcióról!

– A mostani felújítást követik hasonló nagy fejlesztések?
– Természetesen, hosszú távú fejlesztési céljaink vannak. A plusz élmények, újítások folyamatosan szükségesek, hiszen a visszatérő vendégeinknek is tudni kell újat mutatni. Karácsonyra szeretnénk átadni az új szaunavilágunkat a vendégeknek, de tervben van egy kemping és ifjúsági szállás létrehozása is.
A saját fejlesztések mellett fontos együttműködést és kedvezményrendszert építettünk ki a Zalaszabari Zobori Kalandparkkal és a keszthelyi Festetics-kastéllyal is, régió szinten erősítjük egymást.
Kattints ide a megállapodás részletiért!

Fotó: hellozalakaros.hu

A célunk, hogy nemzetközi ötcsillagos fürdőként tudjunk üzemelni, ezért elindítottuk az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanúsítvány megszerzésének folyamatát is.

Nézd meg a fürdő legjobb képeit:

 

Kiemelt kép: hellozalakaros.hu
Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva