Mihály Szilvia | 2019.07.11. 09:00
A badacsonyi nyár legjobb napjai
A Badacsonyi Borvidék gazdái már izgalommal készülnek, hogy legjobb, díjazott boraikat mutathassák meg a látogatóknak a Badacsony Bor7-en. A borgasztronómiai fesztiválon kulturális programokkal, koncertekkel is várnak bennünket.

Badacsonyt sokan úgy ismerik, mint a Balaton part egyik kiemelt üdülőhelyét. Másoknak a tó lágy vizét, a tanúhegyek lankáit, a napfény és a bor által árasztott megkapó érzést, a csodálatos kilátást jelenti.
Hát nem varázslatos?

Fotó: Mihály Szilvia

Tudj meg többet a bazaltkövek titkairól!
A helyiek azt mondják, a borkultúra művészet, színeiben festészet, hangulataiban irodalom, ízeiben gasztronómia. A művészet és a bor egy tőről fakad, számtalan költőóriás múzsájául választotta, festőket és szobrászokat ihletett meg a vérpezsdítő badacsonyi nedű.
Langyos nyári estéken akár fröccsnek is kiváló alapanyagot nyújtanak ezek a borok!

Fotó: Hotel Neptun

Kóstoljunk bele mi is a tüzes, vulkanikus borokba a Bor7-en!

Hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb fehérbor-termelő vidéke, a balatoni borok fellegvára, Badacsony. A vulkanikus talajról származó badacsonyi boroknak egyedi karakterük van. Nem véletlen, hogy borát az istenek nektárjának nevezik. Ezt bizonyítják be a környék leghíresebb borászatai július utolsó két hetében.
Az újonnan megnyílt Hableányban voltál már?

A Badacsonyi Borvidék legjobb 14 pincéjének borai mellett a Bor7 látogatói idén is találkozhatnak a Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház kínálatával, a Szegi Családi Gazdaság különleges tehén- és kecskesajtjaival, valamint hamubasült pogácsát, kürtőskalácsot és langallót is fogyaszthatnak majd. Ezen felül az Ízlelj és nyerj! program keretében több badacsonytomaji vendéglátóhely is kifejezetten a Bor7 idejére készülő menüvel várja a vendégeket.

Fotó: Bor7 Badacsony

Ha a borozás mellett kirándulnál is Badacsonyban, fejtsd meg a titokzatos Kékesdy család történetét!

A helyi hagyományos és modern ételeket, gasztronómiai élményeket könnyűzenei programok teszik teljessé. A látogatók olyan neves fellépőkkel találkozhatnak Badacsonytomajon, mint a Stereo Swing, Takáts Eszter és zenekara, Odett, Cserpes Laura, Swing a la Django Horányi Julival, Petruska, The Bluesberry Band, vagy a Szabó Leslie Band.
Kattints ide a részletes programért!

Kiemelt kép: Borbarátok

Az összeállítást készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva