Szaniszló Hajnalka | 2021.03.13. 06:00
Karantén után bikinitest nyárra? 10. – A legtutibb módszerek – Nagy összefoglaló
Te is simán megcsinálod a beach body-t 2021 nyarára: brutál eredményes fogyásokat mutatunk. Lesz nyár és lesz Balaton, és te is lehetsz ultraszexi a strandon. Mutatjuk, hogy hogyan.

Tedd félre a kifogásokat, a megbánást, a bűntudatot, a félelmeket és a rosszakarók negatív véleményt. Ők visszahúznak, mert nem hisznek benned, mert nem hiszik el, hogy meg lehet változni. Ne foglalkozz velük. Te legyél önmagad számára a legfontosabb, magad miatt csináld és mutasd meg, hogy sikerül. A saját boldogságod és jól léted érdekében!

A kétféle nap eredménye: – 40 kg, 1,5 év alatt

A fiatal mosonmagyaróvári lány jelenleg Ausztriában dolgozik fogorvosként. Pár éve még 90 kilót nyomott alatta a mérleg, de elhatározta, hogy változtat. Más módszert kipróbált, de aztán egy egészen sajátos rendszer szerint alakította ki a fogyása metodikáját. És bevált. Másfél év alatt 40 kg-tól szabadult meg, és immár egy éve tartja a súlyát, az 51 kg-ot és 34-es méretet hord. Zita gyerekkorában szerető családban, támogató közegben nőtt fel, ám az iskolában sok támadás érte a súlya miatt. Volt egy srác, aki kifejezetten gonosz módon viselkedett vele, s nagyon megkeserítette az iskolás éveit.

Fotó: illusztráció/ Freepik

50 kg-t fogyni 10 000 kalóriáról indítva a diétát? Lehetséges!

A fiatal férfi 164 kg-osan rendkívül túlsúlyosnak számított. Rendszertelenül táplálkozott: sokat és egészségtelen dolgokat evett, kontrollálatlanul: chips, csoki, cukorkák mind-mind szerepeltek a napi fogyasztásában. Rádöbbent, hogy ez így nem mehet tovább és elhatározta, hogy változtat.

Futás és -35 kg? Ilyen egyszerű is lehet?

Az alsóörsi Kovács Zoltán azt mondja, hogy a futás nem csupán feltölti energiával, de az elmúlt években 35 kilogrammtól szabadult meg. A futás mellett persze az étrendjét is alaposan átalakította.

Fotó: Szendi Péter/veol.hu

A semmi közepén valósította meg az álomalakot – különböző fogyási módszerekkel

Jámbor Brigitta 30 kg-t fogyott, és teljes életmódváltáson esett át. Igaz, két részletben, és a két „fogyós” időszak között eltelt három év, de azóta is tartja a súlyát. Különböző módszerek, maga által kikísérletezett napi rutin és természetesen teljes életmódváltás volt a titka, ami persze, annyira nem is nagy titok. És kihagyhatatlan, hogy a rendszeres mozgás is a napi rutinja részét képezi.

Futópad, egy egyszerű módszer és -13 kg

A TikTokról ered az új fitneszőrület, melyet te is teljesíthetsz. Le a zsírpárnákkal, és dolgozz meg a formás popsiért! Nézd meg a részleteket a címre kattintva.

Fotó: Freepik

8 tuti tipp a pofonegyszerű fogyáshoz

Nem is gondolnád, hogy milyen egyszerű is lehet a fogyás. Ebben a történetben egy fiatal lány mond el nyolc tippet a biztos fogyás érdekében. Ha ezt betartod, nem marad el a siker!

Negyvenéves kor felett sem lehetetlen lefogyni, itt a jó példa

Virág 25 kg-t fogyott, mindezt akkor, amikor már elmúlt 40 éves. A Stockholmban élő magyar nő sikersztorija azonban tartalmaz olyan elemeket, amelyek olvasásakor a szakemberünk – aki végig kommentálta a sorozatunk minden részét – fejében is megjelent pár kérdőjel. Ezeket az ellentmondásokat is igyekszik feloldani, ahogyan a tévhiteknek is ad, annak érdekében, hogy te már ne kövesd el azokat a hibákat, melyeket mások elkövettek. S természetesen azért, hogy minél közelebb kerülj a vágyott beach body-hoz. Ezek a módszerek jó példák, reméljük, hogy inspirálnak téged a fogyásban, de hangsúlyozzuk, hogy egyik sem szentírás, mindenkinek magának kell megtalálnia a számára legmegfelelőbb módszert, akár szakember segítségével, akár önállóan kezd hozzá az álomalak és az egészséges életmód megvalósításához!

Fotó: illusztráció / Freepik

Tánccal fogyott 40 kg-t, majd visszahízott 30 kg-t – Így NE csináld!

A fital lány, aki 120 kg-ról indult, úgy fogyott le, hogy táncolt? Még az érettségije sem volt meg, butának és kövérnek érezte magát, de 20 évesen változtatott. Mert volt akaratereje. Végtelenül őszinte fogyástörténet következik, amely megszakadt, s az, hogy a lány nagyon sokat visszahízott, tanulságos lehet mindenki számára, aki életmódváltás előtt áll. A cikk végén szakértő véleményezi a történetet.

Élelmiszertudományi szakember a fogyásról

Év elején különösen népszerűek a különböző fogyókúrák, diéták. A módszerek között nehéz eligazodni, ebben segít dr. Gyimes Ernő, a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszermérnöki Karának docense, sportélelmiszer-fejlesztő. Elöljáróban annyit, hogy nem a gyorsaság számít. Dr. Gyimes Ernő igazán hitelesen tudja elmondani, hogy a tél távozásával miként érdemes belevágni a fogyókúrába, illetve tudatosabban táplálkozni. A Szegedi Tudományegyetem docense maga is aktív sportoló, s a sportélelmiszer-fejlesztés terén is elismert szakember. Véleménye szerint a hatékony és egészséges testtömegcsökkentés a matematikával kezdődik, vagyis hogy mennyi idő alatt szedtük fel az adott felesleget. Ha évek alatt gyűlt össze a nem kívánt zsírtömeg, irreális azt várni, hogy napok, hetek alatt eltűnik. Vannak olyan diéták, amelyekkel nagyon gyorsan, drasztikusan lehet fogyni, de ezek sohasem egészségesek, rövid vagy hosszabb távon mindenképp károsak.

Fotó: illusztráció / Freepik

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva