Mihály Szilvia | 2019.07.27. 07:00
Ebben a moziban szarvast is etethetünk!
Kertmoziba indultunk, de a filmvetítés előtt almával etettünk meg egy dámszarvast. Mindig is tudtuk, hogy a Balatonnál bármi megtörténhet! Nézd meg a videókat, garantáltan elolvadsz a látványtól.

Az örvényeshegyi kertmozi nem csak a filmek szerelmeseinek nyújt felhőtlen kikapcsolódást, hanem a gyerekeknek, természetkedvelőknek is. Vetítés előtt sétálhatunk az erdő szélén, és ha szerencsénk van, szarvast is etethetünk.

Fotó: Mihály Szilvia

Zalacsány határában vagyunk, negyed órányira Hévíztől, húsz percnyire a Balatontól, ennyit igazán megéri autózni vagy biciklizni, hogy a kezünkben tartott almát szép komótosan megegye egy dámszarvas.
Badacsonyi Tamás és felesége Niki, a Pálos Resort tulajdonosai néhány hónapja költöztették ide a csodálatos állatokat.
– Ezek nem simogatható állatok, félénkek, de kíváncsiak. 5 -10 méterről tudjuk őket nézni. Nagyon szeretik az almát, ezzel etetjük őket esténként, ilyenkor közelebb merészkednek.

Fotó: Pálos Resort

És valóban. Az alma a varázsszer, percekig eszik a kezemből, miközben kíváncsian méregetjük egymást.

A szarvas legalább annyira meg van lepődve, mint én, vagy bárki, aki almával kínálja. Kicsit ijesztő elsőre ennyire közel kerülni hozzá, a fogai sem kicsik, de természetesen nem harap belénk. A bátortalan etetők kezéből ki is rántja az almát, de ha erősen tartjuk és lassan forgatjuk a kezünkben a gyümölcsöt, akkor tényleg különleges élményben lehet részünk.

Itt van a Balaton egyetlen szafari szállása is, láttad már?

A balatoni kertmozik diszkrét bájáról írtunk már, ha a csillagos ég alatt akarsz filmet nézni, próbálj ki több helyszínt idén nyáron. Én a legtöbb csillagot itt, Zalacsányban láttam, hiszen az erdő közepén a mozivászon fényén kívül nincs semmilyen fényszennyeződés. Hogy jutott eszébe az Örvényeshegyi Piknik házigazdáinak kertmozit üzemeltetni? Olvasd el itt!

Fotó: Mihály Szilvia

A zalai dombok ölelte díszlet mellé vendéglátóink helyi szörpökkel és borokkal készültek, a nyugágyban hátradőlve egy pléddel betakarózva valóban egyedi élményben volt részem.
Te mikor jössz szarvast etetni?

Nézd, milyen édes:

Kattints ide a következő előadásért!

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva