Krausz Andrea | 2019.02.06. 14:30
Elképesztően gyönyörű videó a téli vitorlástúráról
Aki ezt megnézi, az mostantól a téli Balatonra kívánkozik. Az összeállítás bizonyítja, hogy kivételes élmény a téli vitorlázás.

Hasítani a nem túl vastag jeget a kikötőben, látni közelről a Balaton vizének máskor sohasem látható színét, állagát. Hagyni, hogy az arcunkba csapjon a hideg szél és rájönni, hogy ez nem is olyan félelmetes, sőt nagyon is fantasztikus érzés. Rengeteg élmény, benyomás érheti az embert egy ilyen vitorlástúrán, melyről a LikeBalaton is beszámolt néhány nappal ezelőtt.

Bár a korábban beharangozott második Téli Balatoni Vitorlás Hét elmaradt a kikötők jegesedése miatt, tapasztalatszerzés okán négy jacht mégiscsak áthajózott a balatonlellei BL YachtClubból Badacsonyba. A kétnapos eseményt így is nagy figyelem kísérte, mivel a jeget a vitolásoknak kellett feltörniük a kikötő kijáratánál, de ez sem okozott különösebb fennakadást.

Néhány vitorlázó tavaly unta meg először, hogy télen nem szállhatnak vízre. Hiába tűnt őrült ötletnek, egy kis csapat bebizonyította, hogy a túra télen is lehetséges a Balatonon. Azóta pedig egyre több hódolója akad a mozgalomnak. Mert „Télen-nyáron Balaton” – hangzik a szlogen! De főleg most, télen! – fűzte hozzá Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, mielőtt beugrott volna a jéghideg vízbe egy úgynevezett száraz ruhában.

Ha kíváncsi vagy minderre, érdemes végignézni ezt a szuper videót:

Aki azt gondolta, nem csinálunk egy filmet a rövidített téli túránkról, az tévedett. ? Íme egy kis kedvcsináló, tessen megosztani a hírt, hogy a Balatonon télen is lehet hajózni! ❄️⛵️☺️?Február 9. szombat – III. Farsangi Regatta – Téli vitorlás versenysorozat 2018/19?Március 3. vasárnaptól HidegenLégió – Téli Balatoni Vitorlás Hét#egészévbenBalaton #hidegenlégi #téliregatták

Közzétette: BL YachtClub & Apartments – 2019. február 6., szerda

 

A Téli Balatoni Vitorlás Hét programját márciusra halasztotta a Tóth Balázs, BL Yacht Club vezetője által irányított szervezőcsapat. Nem versenyről, hanem inkább kellemes időtöltésről van szó. Napközben rövid, de annál élvezetesebb hajózás, este balatoni borászatról, gasztronómiáról szóló tematikus programok és játékok várják a résztvevőket. A túra érinti a Balaton teljes egészét. A nyugati körön Balatonfenyves, Badacsony, Balatonlelle lesznek a főbb állomások, a keleti körön meglátogatják Balatonkenesét, Balatonfüredet, majd Balatonlellére érkeznek vissza a hajósok.

A több napos programról itt lehet tájékozódni.

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva