veol.hu | 2020.05.02. 17:00
Folytatódik a villamosítás az észak-balatoni vasútvonalon - Menetrend változás!
A koronavírus okozta járványhelyzet jelen pillanatban nem befolyásolja a Balaton északi partján elhelyezkedő vasútvonalon végzett villamosítási munkákat. A kivitelezés az ütemtervnek meglelően halad.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleményében olvasható, hogy április végére befejeződtek a balatonakarattyai nyíltvonali szakaszon fekvő csittényhegyi alagút átépítési munkálatai. Balatonfűzfő állomáson a kihasználatlan vágányok elbontásával és az új vágányok építésével a korábbitól teljesen eltérő vágánykép alakult ki. A nyílt vonalon már több szakaszon megtörtént a horganyzott acéloszlopok állítása, és többek közt Szabadbattyán – Polgárdi Ipartelepek, Polgárdi – Csajág és BalatonalmádiAlsóörs szakaszokon a felsővezeték is a helyére került.

Az aszófői állomás (Fotó: Szücs Ildikó)

A következő nagyobb építési ütem a nyári főszezoni időszakot követően, várhatóan 2020 szeptember végén kezdődik. Átépül Polgárdi, Balatonkenese és Alsóörs állomás, valamint befejeződik a felsővezeték-rendszer kiépítése. A beruházás befejezése 2021 nyarán várható, így a főszezoni időszakban már villamosított pályán közlekedhetnek a szerelvények.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon május 4-én éjszakától június 18-án éjszakáig néhány esti és hajnali, kora reggeli vonat helyett pótlóbuszok közlekednek Székesfehérvár és Balatonfüred, illetve Aszófő között. Az érintett vonatok: a Székesfehérvárról 3:40-kor és 23 órakor, továbbá a Balatonfüredről 3:13-kor, 20:45-kor és 21:37-kor indulók. Az észak-balatoni vonal villamosítását éjszakai órákban végzik, amikor kevesebb vonatot és utast érint az átszállás.

A részletekről a MÁV honlapján lehet tájékozódni.

Forrás: Veol.hu

(Nyitókép: Pixabay)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva