likeBalaton.hu | 2022.05.26. 14:00
Indul az első BalatonBike365 Fest, izgalmas bringás programokkal
Bringás programok lesznek családoknak, teljesítménytúrázóknak és kezdőknek is.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik idén június 11-12-én a Balaton körül az első BalatonBike365 Fest rendezvényt, mely a gyerekektől a családi túrázókon át a felnőtt versenyzőkig mindenkinek kínál izgalmas bringás programokat.

A rendezvény ingyenes, csupán nevezni kell a BalatonBike365 oldalán

A Magyar Kerékpáros Szövetség a BalatonBike365 fejlesztési projekt keretében mintegy nyolcszáz kilométernyi kerékpározható utat táblázott ki és rendezett hálózatba a Balaton körül. Fejlesztettek hozzá egy többnyelvű applikációt is BB365 néven, mellyel bringaútvonalak is tervezhetők. Számos utat kínálnak és hasznos információkkal szolgálnak a balatoni bringás szolgáltatásokkal és a programlehetőségekkel kapcsolatban is. A projekt kapcsán

felépül a Balaton körül három szolgáltató központ és húsz kerékpáros pihenő is.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a projekt lezárásaként rendezi meg a BalatonBike365 Fest eseményt.

A terepkerékpározás kedvelőit két teljesítménytúra várja

Június 11-én a Balatontól délre, míg június 12-én a Balatontól északra lévő erdőkben gravel-ezhetnek a jelentkezők. Az országúti kerékpárosok június 11-én Keszthelyen és környékén próbálhatják ki a BalatonBike365 aszfaltos útvonalait, a befutó a rezi hegytetőn kap helyet.

Fotó: BalatonBike365 hivatalos

 

A családi túrázóknak könnyű útvonalakat terveztek

Balatonfüredről, Keszthelyről és az Aliréti vadászháztól is indulnak túrák. Szintén a teljes hétvégén kipróbálható lesz – három helyszínen –

gyerekeknek szóló kerékpáros ügyességi pálya, ahol bukósisakot és kerékpárt is biztosítanak a szervezők.

Fotó: BalatonBike365 hivatalos

 

A futamok résztvevői a rajtcsomagban ajándék BalatonBike365 kulacsot kapnak, a versenyek résztvevőit több korcsoport kategóriában is díjazzák a szervezők. A futamok létszáma limitált, a nevezés pedig előzetes regisztrációhoz kötött. Az összes futam és program részletes információja, valamint az internetes előnevezési felület elérhető a szervezők weboldalán érhető el.

Fotó: BalatonBike365 hivatalos

Fotó: BalatonBike365 hivatalos

 

Nyitókép: BalatonBike365 hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva