Gulyás J. Attila / Magyar Nemzet | 2020.06.08. 17:00
Nyaralás tisztes távolságban a többiektől? Idén nyáron te hogyan tervezed?
Elvárják az utazók a biztonságos körülményeket és színvonalat. A vírus miatti óvatosság, a kényelem, az ár, a biztonság szempontjai számítanak idén a belföldi utazók körében, akik közül sokan a külföldi nyaralás helyett választják a magyarországi, főként a balatoni lehetőségeket – mutat rá egy friss kutatás.

Milyen elvárásokkal indulunk idén nyaralni?

  1. Ne tervezzenek a szálláshelyek idén nyárra százszázalékos kapacitást.
  2. A személyzet viseljen arcmaszkot, takarítsák és fertőtlenítsék gyakran a szobákat, az ágyakon pedig arcmaszk várja a vendégeket.
  3. A zsúfoltság elkerülése miatt a szállodákban időpontra lehessen igénybe venni a wellnessrészleget.
  4. Ha marad a svédasztalos étkeztetés, ahhoz előre becsomagolt evőeszköz álljon a vendégek rendelkezésére.

Egyebek mellett ezeket várják el idén a balatoni nyaralást tervező utazók, amit a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület több mint 5200 személyen végzett, friss kutatása derített ki – írja a Magyar Nemzet.

A járványhelyzet ellenére is lesznek fesztiválok és különböző zenés rendezvények, itt tudod megnézni, hogy mi várható ezen a téren a Balatonnál 2020 nyarán.

A zene helyett inkább nyugisabb programot választanál és állatokat nézegetnél? A Balatonnál erre is bőven van lehetőséged.

Belföld a nyerő

Ahogy azt az eddigi felmérések mutatják, ebben az évben a belföldi turizmus viszi el a pálmát, a megkérdezettek nagy többsége ugyanis magyarországi úti célt választ, azon belül is a Balaton, illetve Siófok a legnépszerűbb a főszezonban, de sokan érdeklődnek például Gyula, Hévíz, Zalakaros és Bükkfürdő iránt is. A turisztikai egyesület reprezentatív kutatása rámutat, hogy a balatoni nyaralást tervezők főként a vírus miatt elmaradó nyaralástól tartanak, illetve attól, hogy nem lesz elegendő pénzük vagy fizetett szabadságuk a vakációra, és az is sokakat megfontolásra késztet, hogy az időjárás kiszámíthatatlan a nyári hónapokban.

Extrém sportok is bőven vannak a Balatonnál, készítettünk róla egy nagy összeállítást, nézd meg itt!

Túrák a Balatonnál földön, vízen, levegőben és a föld alatt – nagy válogatás itt!

Tapolcai tavasbarlang /Fotó: Keszey Ágnes

Kényelem, ár, biztonság

A Balatonra látogatók többsége különálló apartmanban töltené el idén a nyaralást, ezt a népszerűségi sorrendben a maximum ötvenszobás, négycsillagos szálloda követi, és vannak, akik a felmérés szerint panzióban vagy háromcsillagos szállodában hajtanák álomra a fejüket. A szálláshely megválasztásánál a kényelem, az ár és a biztonság az elsődleges szempont a magyar utazók körében, emellett sokan szeretnének olyan szállodában vagy panzióban, vendégházban pihenni, ahol medence és szauna is van.

Motoros kalandok a Balatonnál, nézz körül összeállításunkban!

Inkább vízi sportot választanál? Itt tudsz keresgélni.

Olvasói fotó: Hugert Szvetlána

Szolgáltatások

A szolgáltatások között a strandolást, a hajózást és a wellnesst említették leggyakrabban a megkérdezettek, és sokan várnák el, hogy a szálláshelyen legyen kölcsönözhető kerékpár. A nyaralók kedvelt időtöltéseire mutat rá, hogy a felmérés szerint a felnőttek borkóstolókra mennének szívesen, az attrakciók közül a kisgyerekes családok a kalandparkot, a játszóházat és a kisvonatot választanák az idén.

Kalandparkok a Balatonnál – keresd meg a megfelelőt cikkünkben!

Bringás balatoni tudnivalók itt!

Kalandpark a Gömbkilátónál (Fotó: Krausz Andrea)

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva