likeBalaton.hu | 2020.05.20. 06:00
#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #4 - fesztiválok másképp
#maradjitthon #mostbepótoljuk - Fesztiválok és nyár. Örökre összeforrtak ezek a szavak szerte a világon. A Balatonnál is. Az augusztus már most megannyi szuper fesztivállal hívogat, s még nem is beszéltünk az őszi eseményekről, amelyekből szintén ajánlunk párat. Lesz fesztiválszezon, csak picit másképp. Mutatjuk.

Az idei fesztiválszezont majdnem teljesen tönkretette a koronavírus-járvány, augusztus 15-ig semmilyen fesztivál vagy nagyobb zenei esemény nem rendezhető, ez már egészen biztos. Cikkünk születésének időpontjában ugyan, tudunk néhány olyan koncertről vagy fesztiválról, melyet megtartanak augusztus végén, a szervezők minden esetben figyelemmel kísérik a híreket, új jogszabályokat, ajánlásokat, tanácsokat, amelyeket a szakemberek javasolnak, és ha változás történik a szabályozásban, azonnal alkalmazkodnak, hiszen első a közönség biztonsága és egészsége. Éppen ezért hangsúlyozzuk mi is, hogy a legfrissebb információkért érdemes folyamatosan követni a likeBalaton.hu oldalát, ahol frissítjük a programtáblát, valamint a jelen helyzetben még inkább kiemelt jelentőséggel bír az “A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják” – kijelentés.

A fentiek fényében igyekeztünk összegyűjteni, hogy mi minden vár ránk idén a Balatonnál, ha fesztiválról és zenei eseményről van szó. Mielőtt azonban belevágunk, érdemes egy szót ejteni a Balaton Sound-ról, amely történetében először, példa nélküli módon idén először marad el, viszont tudható, hogy már szervezik a 2021-es eseményt, amelyre igyekeznek visszahívni az idei évre lekötött világsztárokat.

Hajmeresztő hírek is felmerültek, így például az is, hogy lehet, hogy a csak a beoltottak mehetnek majd be a jövőben a fesztiválokra. Mindezt dr. Zacher Gábor toxikológus mondta, s itt olvashatsz róla bővebben. A fesztivál látogatóinak bizalmát és érdeklődését fenntartani a jelen helyzetben nem könnyű. A főszervező szerint a személyes kapcsolatokra épülő rendezvények jó alapot teremtenek, hogy ez az érdeklődés ne hagyjon alább. Új helyszíneket is szerettek volna idén bevezetni, ezeket 2021-ben biztosan megvalósítják majd, s rengeteg újdonsággal készülnek a jövő évre.

– Szeretnénk minél előbb bejelenteni a jövő évi fellépőket, hogy ezzel is erősítsük a vendégek bizalmát a fesztivál iránt – mondta Fülöp Zoltán, a fesztivál főszervezője.

Most pedig lássuk azokat az eseményeket, amelyek eddig biztosnak tűnnek!

 

ROCKBALATON, FONYÓD, AUGUSZTUS 13-16.

Ezt hogyan? – kérdezhetnétek. A szervezők azt válaszolták a likeBalaton.hu megkeresésére, hogy tisztában vannak a korlátozásokra vonatkozó dátumokkal az auguszttus 15-ig tartó időszakra vonatkozóan, de egyelőre bátrak és bizakodóak, kivárnak. Abban bíznak, hogy további enyhítésekre számíthatunk a nyár folyamán és nem kell elhalasztani vagy elcsúsztatni a rendezvényt. Reméljük, hogy pozitív hozzállásuk meghozza gyümölcsét. Amennyiben mégis változás következik be a rendezvénnyel kapcsolatban, a programjaink között mindig megtaláljátok a frissített verziót.

A tervek szerint tehát négy napon át szól majd a rock és több, mint tíz zenekar lép fel a a tavaly is nagy sikerrel zajlott eseményen. Fatal Error, AWS, Paddy and the Rats, Depresszió, Nemzeti Hang, Dorothy, Karthago, Road, Leander Kills, Alvin és a Mókusok és még sokan másik a Rockbalaton színpadán 2020-ban. Ha a vártnál is jól alakulnak a dolgok. Bízzunk benne.

 

BOR.ZENE.ZALA FESZTIVÁL, ZALASZABAR, AUGUSZTUS 15-16.

A színpadon a Margaret Island és az Irie Maffia! A Kányavári Borbirtokon isteni borok a zalai dombokról, vadak, dödölle, kerekrépa, csevap és totyogós rétes, remek zenék és a magyar vidék hangulata. Emlékszel, hogy ehhez kapcsolódóan megválasztották azt is, hogy milyen bor passzol leginkább Zala megyéhez? Itt írtunk róla.

A Margaret Island egyébként együtt töltötte a karantént Tihanyban és pihentek, alkottak – talán a nyáron már új dalokat is hallhatunk tőlük.

 

STRAND FESZTIVÁL, ZAMÁRDI, AUGUSZTUS 19-22.

Nyolcadik alkalommal jelentkezik a Balaton Régió legizgalmasabb eseményeit felvonultató programsorozat, a MOL Nagyon Balaton, melynek keretében ezúttal is világsztárok sora érkezik majd Zamárdiba, a STRAND Fesztiválra. Fellép Parov Stelar, Timmy Trumpet, Martin Solveig és a Milky Chance, valamint a legnagyobb hazai kedvencek. A szervezők 2020-ban is szeretnék tartani ezt az irányt, amit mutat a most bejelentett nevek sora is, hiszen jön az osztrák közönségkedvenc, Parov Stelar, a DJ Mag top 100-as listáján is előkelő helyen szereplő ausztrál sztár DJ, Timmy Trumpet, a francia DJ-producer-énekes-dalszerző Martin Solveig és a közkedvelt német formáció, a Milky Chance is. Persze idén sem maradhatnak ki a kedvenc hazai előadók: fellép majd a Tankcsapda, a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, a Wellhello, az Irie Maffia és Horváth Tamás is.

Ilyen volt 2019-ben, bízzunk abban, hogy idén is fergeteges lesz!

 

B.MY.LAKE., ZAMÁRDI, AUGUSZTUS 19.23.

Augusztus végén Zamárdiban, a STRAND fesztivállal egy időpontban és helyszínen dübörög Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja. Tudod: jobbra az egyik, balra a másik stílusú rendezvényen találod magad. Élvezd ki mindkettőt! Adana Twins, Julia Perez, Sanfrasiscobeat, Toto Chiavetta és a legnagyobb elektronikus zenei nevek várnak!

 

PALOZNAKI JAZZPIKNIK, AUGUSZTUS 20-22.

Paloznakon immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Jazzpikniket, ahol augusztus 20-22. között a minőségi zenei élmény mellett hamisítatlan, fűben ülős piknik-hangulat várja a jazz zene és persze a nyáresti borozások, fröccsözések szerelmeseit. Ehhez a hangulathoz ma már világhírű fellépők is társulnak az északi part egyik leghangulatosabb fesztiválhelyszínén. Az idei év rendhagyó; ezekben a hetekben-hónapokban mindenki jobban figyel befelé, átgondolja élete fontos eseményeit, örömforrásait, az őt körülvevő ingerek és környezet hiányát és fontosságát.

Ezután az időszak után még fontosabbá válik a felelősségteljes kikapcsolódás, ezt kínálják a Jazzpiknik szervezői a közönségnek. Lehetőséget arra, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro-élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve térjünk vissza a mindennapokba. Az eredeti időpontra lekötött fellépőkkel folynak a tárgyalások az új dátummal kapcsolatban. Közülük az MF Robots már visszaigazolta, hogy augusztus 22-én ők zárják a Jazzpikniket a csillagfényes nyári éjszakában. A formáció a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. További részletek itt!

 

VIVIERA BEACH, STRANDPARTIK EGÉSZ HÓNAPBAN, KESZTHELY, AUGUSZTUS 15-30.

Augusztus 15-én beindítja a beach-parti hangulatot a Viviera Beach és amíg tart a jó idő, a legnagyobb sztárokat vonultatja fel a keszthelyi strand helyszíne. Augusztus 15-én Horváth Tamás lép fel, az augusztus 20-i, ünnepi tűzijáték után pedig fergeteges retró partival várják a bulizni vágyókat. Augusztus 28-30. között egy maratoni partival zárják a hónapot Keszthely szívében. A Summer Shutdown programsorozat keretében fellép többek között DJ Metzker Viktóra is!

 

XIII. ZORALL SÖROLIMPIA, ALSÓÖRS, AUGUSZTUS 26-29.

Alsóörs neve már összeforrt a Sörolimpiával, amelyet a Zorall zenekar honosított meg a településen. Pár szóban összefoglalható a rockzenei szerelmeseinek egyik kedvenc balatoni fesztiválja: sör, sport, szerelem és persze rock ‘n’ roll! Idén fellépnek többek között: Révész Sándor- Závodi János páros a Piramis Évek produkcióval, az EDDA Művek, a Mobilmánia, a Lord, az AWS, a Leander Kills, a Depresszió, a Beatrice, a Kalapács, a Pokolgép, a Sing Sing, az Alvin és a Mókusok, a Fish!

 

EVERNESS FESZTIVÁL, SIÓFOK, AUGUSZTUS 26-31.

Az Everness Fesztivál öt nap feltöltődés: felnőtt játszótér, ahol felszabadultan, mégis felelősséggel lehetünk ismét gyermekek. Tánc és jóga, számos mozgásprogram, meditáció és előadás vár ránk új helyszínen, Siófokon, a Sió Campingben. Hatalmas, árnyékot adó fák, valamint zegzugos ösvények várnak, amelyek igazán hasonlóak a belső útjainkhoz. A rendezvényen újra megidézik a csendet: este 11 óra után kizárólag az erre kijelölt bulihelyen lesz hangoskodás. Ismét felkérték a zenészeket és előadókat, akik az elmúlt hét évben a legnagyobb sikerrel léptek fel az Evernessen, és ők örömmel igent mondtak.
Idén öt tematikus részre osztják a fesztivált, melyek egymástól területileg is elválnak. A falvak tematikája: hagyomány/szakralitás (magyar és keleti tradíciók, iskolák), holisztikus/integrál szemlélet (nyugati filozófia, new age, tudomány), intimitás/kapcsolódás önmagunkhoz és másokhoz, környezettudatosság és szórakozás. Idén először limitálják a vendégek létszámát, hogy igazán családias legyen a hangulat. Fellép többek között a Mirabai Ceiba és a Tribali zenekar is.

Tavaly számos izgalmas anyagot készítettünk a fesztiválról, mindent visszanézheted itt.

 

Everness Fesztivál 2020

🧘🏻‍♀️❤️🕉 Sokat írhatnánk arról, mi is az Everness, de igazán csak az az életérzés képes ezt leírni, amelyet ott élsz át 🧚‍♀️🧚‍♂️ Éld át velünk idén is 💜📣 Március 13-án éjfélig tudod már csak megvenni a jelenlegi kedvezménnyel az Everness bérletedet. Sőt mivel max 500 db❗bérletet adunk el ezen az áron, így ha előbb elfogy, akkor már csak magasabb áron fogod tudni beszerezni (ahogy ez decemberben is történt). 🤷‍♀️ 🤷‍♂️ Mi szóltunk 😉👉Katt ide és vedd meg most, amíg van: https://shop.everness.hu/jegyek-a-fesztivalra

Közzétette: Everness – 2020. március 11., szerda

 

KŐFESZT, KŐVÁGÓÖRS, AUGUSZTUS 27-29.

A Kőfeszt célja egy csendes, nyugodt, beszélgetős, minőségi, valóban összművészeti fesztivált, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Kővágóörs és az egész Káli-medence visszakerüljön a kulturális térképre. Idén a fesztivál a Káli-medence összes településére kiterjed: Kékkút, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Köveskál, Balatonhenye és Kővágóörs is programok sorozatának ad helyet. A kínálatban szerepel irodalmi műsor, könnyű, komoly és népzenei koncertek, kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, gólyalábas utcai komédiások, és bábosok előadása. Kísérőrendezvényként pedig megrendezik a Trianon 100 emléknapot, amelyre a 100 esztendővel ezelőtt elcsatolt országrészekből hoz mintegy 250 diákot (és ugyanennyi anyaországit), akiknek háromnapos Balaton-élményt kínál.
Látható lesz majd Lázár Csaba, Kálloy-Molnár Péter, a Csík zenekar, Szarka Tamás és a Ghymes együttes, a Ladánybene27, a Fonó zenekar, az Erdőfű zenekar, a Magos zenekar, Fanyűvő játszóház, a Blues Brigantik, a Belvárosi Betyárok, Hideg Anna Ördöngösfüzesről és Navratil Andrea.

 

WOW! HUNGARY KOMPKONCERTEK HAZAI SZTÁROKKAL A BALATONON

Szeptember 4-én Horváth Tamás koncertjét élvezheted a Balatonon, Tihany és Szántód között a tó hullámain ringatózva!

A Follow the Flow szeptember 5-én száll vízre kompkoncertjével.

 

VÖLGYHÉTVÉGÉK ŐSSZEL, HOGY IDÉN SE MARADJ MŰVÉSZETEK VÖLGYE-HANGULAT NÉLKÜL

Minden évben az ország és a Balaton legnagyobb összművészeti fesztiválja az északi parti, három települést is érintő Művészetek Völgye. Ilyenkor Kapolcs, Taliándörögd és Monostorapáti teljes területe egyetlen, hömpölygő rendezvényhelyszínné alakul át, ahol 10 napon át a legszínesebb programokon vehetünk részt. Idén 30 éves a fesztivál, s a szervezők ennek megfelelően nagyszabású eseménnyel készültek. 2021-ben mindent bepótolnak: 2021. július 23. és augusztus 1. között rendezik meg a jubileumi Völgyet. Addig azonban biztosan nem hagyják völgyhangulat nélkül a vendégeket: terveik szerint 4 csodálatos hosszú hétvégére hívnak mindenkit a Völgybe ősszel. A Völgyhétvégékről itt számoltunk be először. 2020-as bérlet pedig érvényes lesz a 2021-es 30. Művészetek Völgye Fesztiválra. Az idei fesztivál ugyan elmarad, de a jubileum nem! A teljes program átkerül a következő évre és újabb meglepetésekkel is készülnek majd.

A Völgyhétvégéken nyílik meg Kapolcs új főtere, ami egyúttal egy új fesztiválhelyszín is. Itt lép fel többek között az Erik Sumo Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Random Trip, a 30Y és az Ivan and the Parazol. Szintén felújított pompájában, társasjátékokkal, kiállításokkal és a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum filmjeivel várja a látogatókat a MűvészVölgy Kúria névre keresztelt kapolcsi Kastély. A főtéri események mellett egy-egy hétvégére programot hoz Kapolcsra a Harcsa Veronika Udvar, a Momentán Udvar, a Kaláka Versudvar, a Hagyományok Háza Folkudvara, a Hangfoglaló Udvar, a Színház Színpad, a Világzenei Udvar és a 30 éves Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Muharay Udvara. Aktív programokban sem lesz hiány, biciklis és gyalogos túrák indulnak a Völgyhétvégék minden napján. Kiállításra hív az 51-es körzet, a kapolcsi buszmegálló és kinyit a KenderKert, a Muflon Jazz Udvar, a Diabelli, a Magyar Írószövetség Udvara, a Völgykomolyzene helyszíne, a Tűzoltószertár, az ÉltetőVölgy, a Kalapos Udvar, a MANK Artporta, a Fazekasműhely, a Manó Udvar, a Virágzsó Udvar, a Szépmíves Udvar. Nem maradhat el a helyi termékek vására sem és finom falatokkal készülnek a kapolcsi Kék Abrosz Vendégasztalok.

1. hétvége: szeptember 3-6.
2. hétvége: szeptember 11-13.
3. hétvége: szeptember 25-27.
4. hétvége: október2-4.

 

Nyitókép: Strand fesztivál hivatalos / Mudra László – Rockstar Photographers

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva