Krausz Andrea, Szücs Ildikó | 2020.09.12. 18:41
Nyári hangulat van ezen a hétvégén is a Balatonnál
Ismét sokan a voltak a tónál. Háromezren bringáztak a Balaton körül a nyári melegben, és több vitorlásversenyt is rendeztek szombaton. A 22 fokos víz és a ragyogó napsütés a partra vonzotta az embereket.

Siófokot ellepték a bringások. Háromezren tekertek a Balaton körül a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton szervezésében és azért „csak” ennyien, mert a szervezők ennél a számnál húzták meg a nevezési keretet. A családias hangulatú bringatúra (túrák) központját ezúttal is a siófoki Újhelyi szabadstrandon alakították ki. Innen rajtoltak és ide értek vissza a bicajosok.

A rendezvényen sokan arra vállalkoztak, hogy körbemennek a tó körül, tehát letekerik a 206 km-t, de választani lehetett a 168 km-es, a 78 km-es, vagy a városban kijelölt 25 km-es és 6 km-es távok közül is.

A Sankovics család is sikeresen teljesítette a 78 km-es keleti medencét kerülő távot, mint mondták, minden úgy alakult, ahogy eltervezték, és a saját tempójukban jól tudtak tekerni.

Nézd meg a velük készített videót!

 

A strandon tele voltak a büfék, sokan napoztak, pedig az UV sugárzás dél körül elég erős volt. Olyan érzése volt az embernek, mint egy hamisítatlan nyári napon, csak most éppen szeptember közepe van.

Szeptemberi napfürdőzés Siófokon, az Újhelyi szabadstrandon
Fotó: Krausz Andrea

 

A városban lévő éttermek ezúttal is megteltek, sokan korzóztak, fagyiztak, kávéztak a Petőfi sétányon is, ahol szinte minden vendéglátóhely nyitva volt.

A vendéglátóhelyek is megteltek a Petőfi sétányon
Fotó: Krausz Andrea

 

A siófoki hajóállomáson is sokan voltak, főként kisgyerekes családok, fiatalok szálltak fel a Kelén nosztalgiahajóra, hogy élvezzék a szép tiszta időt, miközben a város partjainál zajló Beszédes József Emlékverseny vitorlásait is megcsodálhatták.

Balatonfüreden, a Tagore sétányon is nagyon kellemes volt sétálni, itt is megteltek szombaton az éttermek és kávézók. Az Esterházy és a Kisfaludy strand még nyitva van, jó páran váltottak jegyet egy szeptemberi napfürdőzés és csobbanás kedvéért.

Szeptember a balatonfüredi Esterházy strandon
Fotó: Szücs Ildikó

 

Csopakon már nem kellett fizetni a strandon belépőjegyet, néhány lépcsőt már ki is emeltek a partra, de maradt még lejáró így is. Sokan voltak a csopaki strandon is, kihasználva a meleget.

A csopaki strandra ezúttal ingyenes volt a belépés
Fotó: Szücs Ildikó

 

Vasárnap is érdemes lesz eltölteni egy kellemes napot a magyar tengernél, ahol tovább folytatódik a szeptemberi nyár sok napsütéssel, kevés felhővel. Csapadék továbbra sem valószínű. Az északi, északkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 7-15 fokig hűl le a levegő. A legmelegebb órákban 26-31 fokot mérhetünk.

Ráadásul a Balatonnál mindig jó programok is várják az érdeklődőket.

Nézd meg a további fotókat a szeptemberi Balatonról:

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva