viharjelzés: Siófoknál 1
26°
31° 19°
ÉK
4 km/h
Krausz Andrea | 2019.03.15. 08:00
Pezsgőzés vár a III. Tavaszi Regatta résztvevőire
Március 16-án fejeződik be a Téli Regatta Vitorlás Versenysorozat, melynek negyedik, egyben utolsó futamát is Balatonlellén tartják. A legjobbak itt, a III. Tavaszi Regattán vehetik át a fődíjakat. Magyarország leghidegebb vitorlásrendezvényének utolsó felvonásán csúcsnevezésre számítanak.

A versenypályát ezúttal is a Balatonlelle, Révfülöp, Zánka, Balatonszemes, Balatonlelle közötti vízterületen jelölik ki. Tóth Balázs főszervező, a BL Yacht Club vezetője szerint szép idő várható és így feltehetően sok indulóval startolhat két kategóriában a verseny.

– Izgalmasan áll a versenysorozat, most, dől el, hogy kik lesznek a bajnokok – mondta a LikeBalatonnak Tóth Balázs.One design kategóriában az EL Lányok, vagyis a Sabján Annamária által kormányozott női egység áll az élen, Open kategóriában pedig Soponyai Géza és csapata az esélyes – latolgatott a főszervező, aki hozzátette, hogy szombaton délelőtt egy jó hangulatú versenyre van kilátás, melynek eredményhirdetése után minden résztvevőt átszállítanak Balatonboglárra, a Balatoni Pezsgő Szalon elnevezésű rendezvényre, ahol a vitorlázók is tesztelhetik 13 balatoni pincészet pezsgőit és gyöngyöző borait.

Meg is érdemlik egyébként a versenyzők ezt a fajta kényeztetést, hiszen december óta hazánk leghidegebb versenysorozatán verekedték át magukat, gondoljunk csak a február 9-én megtartott Farsangi Regattára, ahol először a jeget törték a hajókkal, aztán köd volt, majd napsütés, végül remek futam jött össze.

A III. Farsangi Regatta megbírkózott a jéggel (Fotó: Karsai Tímea)

Visszatekintve a versenysorozatra, a Mikulás Regatta bizonyult a legnépszerűbbnek, ahol 32 egység nevezett és annyi gyermek indult, hogy egy hajóra nem is fértek fel – emelte ki a főszervező.

Számunkra ez egy nagyon jó visszajelzés. A jövő hajós generációja már megtanulta, hogy amíg nincs befagyva a tó, addig lehet hajózni! Bár vannak, akik még furcsán tekintenek a téli vitorlázásra, sokaknak akkora élményt adott ez a sorozat, hogy már érdeklődnek, miként tudják majd télre áthozni hozzánk a hajójukat. Ők is indulnának jövőre a versenyeken. Ez volt az első év, hogy az Magyar Vitorlás Szövetség partnerként és támogatóként a sorozat mögé állt, és szerencsére nekik is nagyon tetszett a kezdeményezés, úgyhogy reméljük, hogy az együttműködés tovább folytatódik! Mi pedig azt gondoljuk, hogy a síeléshez hasonlóan a hajózáshoz is fel lehet öltözni és igenis lehet biztonsággal télen is versenyezni – mondta Tóth Balázs.

Itt lehet olvasni a III. Tavaszi Regatta részleteiről.

Itt egy videó a 2017-es Tavaszi Regattáról:

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva