2020.01.30. 10:00
Hétvégi balatoni programok földön és vízen
Hétvégén átlépünk a februárba. Tél van - bár ez az időjáráson nem mindig látszik - és hamarosan tombol a farsangi szezon. Ennek előszele már a Balatonnál is érezhető a különböző gasztro-eseményeken és bulikon, de természetesen továbbra is van lehetőség a szabadban túrázni is, földön és vízen egyaránt.

Szerelmes kalandtúra

Kalandos párkapcsolati feladatsorok várják a szerelmeseket Keszthelyen, ahol nem lesz hiány játékos feladatokból, romantikus pillanatokból. Hatodik alkalommal rendezik meg a romantikus kalandtúrát Keszthelyen! A tíz feladatból álló programsorozat végén a párok még jobban összekovácsolódnak, mint eddig, igazi élménydömping vár rájuk. 7 feladatot teljesítő párok sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak! Az igazoló pecsétgyűjtő füzet átvételére a megnyitó után a Keszthelyi Tourinform irodában, valamint a Balaton Színház jegypénztárában lesz lehetőség. A program egészen március 20-ig várja az érdeklődő párokat.

Olvastál már a Festetics hölgyekről, akik között volt olyan, aki több, mint 40 évig élt szerelemben a párjával? Nézd meg itt!

 

Borbarangolás Badacsonyban

Novembertől júniusig vár ez a jóízű kaland a vulkánok tövében. A hagyományos Borbarangolás keretében a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is. A Borbarangolás estéit a gasztronómiai élmények mellett zenei, kulturális és szakmai programok teszik még felejthetetlenebbé. Kóstold meg a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat, melyekhez kiváló minőségű ételeket, ínycsiklandó falatokat kínálnak szombat esténként: megismerkedhetsz a borok készítőjével és családjával, helyi termékeket kóstolhatsz, a gazda vezetésével bejárhatod a pincét, a vacsora élményét kellemes dallamok és meglepetés ajándék is fokozza.

A közelmúltban kóstoltunk bort a tó közepén, ettünk kakastaréjt és békacombot, leteszteltük a legjobb balatoni pezsgőket, és körbesétáltuk Badacsonyt! Nézd meg itt!

 

Falusi disznóölés Ábrahámhegyen

Közhírré tétetik, Ábrahámhegyen a falusi hagyományőrző disznóölés megtartatik! A böllér, a vőfély és a szakácsok már lázasan készülődnek, dalos ajkú asszonyok torkot köszörülnek. 2020-ban XIII. alkalommal kerül megrendezésre az immáron hagyománnyá vált falusi disznóölés Ábrahámhegyen. Reggelivel, ebéddel, kolbászöltő versennyel várnak minden érdeklődőt.

Ki szereti a toros káposztát, a friss hurkát és a töpörtyűt? És ki készített már saját maga disznóvágáson ilyen ételeket? Megmutatjuk a mi kalandunkat.

 

XI. Téli Tihany teljesítménytúrák

Útvonal: Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Apáti templomrom – Külső-tó – Kis-erdő – Óvár – Barátlakások – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)

Ha Tihanyban jársz és marad egy kis időd, érdemes ellátogatni a Tihanyi Bencés Apátságba, többek között azért, mert az ottani orgona különleges barokk hangulatával igazi éke a templomnak. A kórusrácson álló 15 tagú angyalzenekar pedig nem csak Magyarországon egyedülálló, de a világban sincs párja.

 

Egynapos családi vízitúra a Hévíz-patakon

A gőzölgő patakon tündérrózsák közt evezni nagy élmény. A túra kb. 4 órás, és bővelkedik kalandokban. Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vizű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

Ha a hidegben evezős túra után egy kis melegségre vágysz, érdemes kipróbálni a hévízi termált, ha már arra jársz. Akár fillérekért megteheted, mutatjuk, hogy hogyan!

 

Újra! – Farsangi geotúra Vigántpetenden

Túljelentkezés miatt sokan lemaradtak a vigántpetendi geotúráról, így közkívánatra, a farsangi szezon végéhez közeledve ismét útnak indulhatunk. Utunk során a vulkánoktól a mélytengerekig, a hótól a tűzig jutunk, mígnem egy elvarázsolt erdőbe érünk. A falu környéke olyan, mint egy könyv. Van oldala, lapja. Az oldalnak széle és alja, a lapnak meg tetője. Tartsatok velünk vidám farsangi geotúránkon és olvassunk együtt Vigántpetend könyvének sorai között.

Ha már Vigántpetend, érdemes már most elkezdened böngészni a Művészetek Völgye idei programját, hiszen idén is több, mint 1500 program vár.

Fotó: Pixabay

 

III. Lellei Gasztro Farsang

Soha nem látott összefogás eredményeképpen a lellei, boglári vendéglátósok és borászok részvételével újra megrendezik az III. Lellei Gasztro Farsangot. Különleges, erre az eseményre összeállított menüsor, farsangi étel, bor párosítások. A program alatt élőzene, este jelmezverseny értékes nyereményekkel, majd télűző buli veszi kezdetét és még gyereksarok is lesz.

A balatoni üdülések megtervezésénél ma már egyre több embernél játszik fontos szerepet, hogy milyen a térség gasztronómiája. Szeretünk kipróbálni új helyeket, kirándulással egybekötve eljutni egy csendes, természeti értékekben gazdag területre, ahol jó borokat kóstolhatunk és helyi, szezonális alapanyagokból készült ételek közül válogathatunk. Nem csoda, hogy egyre többen fedezik fel a déli part gasztronómiáját.

 

 

Borbarangolás a Hotel Neptunban

Február elején is érdemes Badacsonyban barangolni, a Hotel Neptun étel- és borválasztéka felébreszt bennünket a téli álmunkból. A Hotel Neptun Badacsony az első badacsonyi szálláshelyek egyike volt, 115 évvel ezelőtt nyílt meg. A romantikus szobák vastag falai között örömmel pihentek a századelő vendégei. Hosszú története során a ház kórház, vállalati, szakszervezeti üdülő is volt, és szállodalánc tulajdonába is került. Egy sikeres pályázat útján nekiálltak a nagy felújításnak. Fő céljuk volt, hogy az épület hasonlítson egykori önmagához. Ez sikerült is, így napjainkban már télen, nyáron várják vendégeiket.

Fotó: pixabay

 

Nyitókép: Shutterstock

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szűcs Ildikó

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva