Szaniszló Hajnalka | 2019.09.02. 13:00
Te is menthetsz életet a vízparton, ha tudod az alábbiakat
Régen kizárólag a szakértők vették ki a részüket a mentésből, ma már viszont egyre többen szeretnének segíteni a laikusok közül is, ezért megtanulják az újraélesztést és az egyéb teendőket vízparti baleset esetére.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szerint egyre nagyobb az érdeklődés az UNIQA Vízimentők Programhoz hasonló kezdeményezések iránt. Bagyó Sándor, VMSZ elnök szerint ebben közrejátszik a szemléletváltozás is. Idén másodjára rendezték meg az UNIQA Vízimentők Programot július 19. és augusztus 19. között. A rendezvény egyik fő célja az volt, hogy rávilágítson, mindenki tehet a balesetmentes vízparti nyaralásért.

Idén a balatoni strandok figyelmeztető táblái is nagy változáson mentek keresztül és sokkal nagyobb segítséget nyújtanak.

UNIQA Vízimentők 2019.

? Csekkoljátok videónkban, hogyan teltek a mozgalmas mindennapok az UNIQA vízimentőivel! Volt itt minden: újraélesztés, játékos feladatok és persze a vízimentők izgalmas bemutatóira is rengetegen voltak kíváncsiak. Katt a lejátszásra! ▶️

Közzétette: UNIQA Biztosító – 2019. augusztus 26., hétfő

Tudtad, hogy 90 centis vízben is haltak már meg a Balatonban?

Emlékeztek még, hogy nem is olyan régen rekordgyorsasággal gyűlt össze a pénz a két speciális mentőhajóra, egyetlen Facebook poszt és annak töemeges megosztása hatására.

Okos úszúgumi? Létezik!

A VMSZ hivatalos sajtófotója

Ezen a nyáron a vízimentők már drónokkal is figyeltek a strandolók biztonságára a Balatonnál.

Az UNIQA Vízimentők Program keretein belül 500-an tanulták meg a laikus újraélesztést és 2000 ember próbálta ki a vízimentéshez kapcsolódó ügyességi feladatokat, valamint nézte meg a vízimentők bemutatóit a révfülöpi és az alsóörsi strandokon. Az ingyenes eseménysorozaton gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek, a legügyesebbek pedig ajándékokat is kaphattak bátorságukért.

Ha kedvet kaptál, itt olvashatsz róla még többet, hogy miért annyira izgalmas és felelősségteljes munka. Van a Balatonnál egy vízimentő lány, aki egyébként rúdtáncvilágbajnok is.

Fotó: az esemény hivatalos sajtófotója

74 évesen is lehet még valaki vízimentő, megkérdeztük őt az életével kapcsolatban.

Bagyó Sándor, VMSZ elnök szerint ez a program az egyik legjobb példa arra, hogy a múlt rossz beidegződéseit felül tudjuk írni, hogy teret adjunk az új, jobb gyakorlatoknak – Harminc évvel ezelőtt inkább a szakemberekre bíztuk az újraélesztést, míg ma már azt mondjuk, hogy az a baj, ha nem teszel semmit, ha valakinek szüksége van a segítségedre. Ezzel kapcsolatban mi azt szoktuk hangsúlyozni, hogy az újraélesztést nem lehet elrontani, fontos, hogy végrehajtsuk. Mi azt tapasztaljuk például a balatoni strandokon, hogy összetartunk baj esetén és egyre többen segítenek. Ezt a tendenciát erősíti a biztosítóval közös programunk is: szerintünk a prevenció a legfontosabb. Minden esemény előtt lenne lehetőség megelőzni a bajt, többek között erre szerettük volna felhívni most is a figyelmet. –

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva