Szaniszló Hajnalka | 2020.01.16. 08:02
Télen is izgalmas a Balaton! - hétvégi programajánló
Hiába a mínuszok, a jeges víz és a hódara, ebben az igazi téli időben sem áll meg az élet: kenu- és gyalogtúrák, gasztrokirándulások a hegyekből előbújó vadakkal együtt, színházi előadás és jótékonysági futás is lesz ezen a hétvégén. Gyertek és válasszatok!

Vince napi borünnep – Balatonfüred

Színvonalas szakmai előadások, kiváló borok, borvacsorák, remek kóstolók, hangulatos kísérőprogramok 2020-ban is a balatonfüredi Vince napi borünnepen.

Fotó: pexels.com

Hévíz-patak téli vízitúra – Hévíz

A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín. A Vidra Vízitúra úttörőként, közel kettő évtizede szervez ide vízitúrákat a téli hónapokban, egészen március közepéig. Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak. A meleg víz miatt a túra téli időszakban is teljesíthető, mivel a patak még a legzordabb teleken sem fagy be. A patakot a Hévízi-gyógytó táplálja, mely Európa legnagyobb meleg vizű tava. Novembertől március közepéig tudsz velünk kenuzni, kajakozni a patakon. Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának, szinte várja az evezős, hogy mikor bukkan elő egy kobold a fűcsomó mögül, vagy mikor lebben fel egy tündér a tündérrózsa virágjából.

 

A túrázók 10 kilométert „csoroghatnak” a téli tavaszban
Fotó: Tóvíziné Koller Julianna / Zalai Hírlap

 

Balatoni madarászkör – Év madara túra Balatonfenyvesen

A túra során a résztvevők 10 órakor találkoznak a balatonfenyvesi vasútállomás parkolójában. Először a fenyvesi kikötőbe látogatnak, ahonnan körbe tekintenek a nyílt víz telelő madarait kémlelve. Ezt követően egy könnyed séta következik a parton, illetve a nyaralók közötti utcákon és megismerkednek a település meglepően sokszínű madárvilágával. A túra keretein szeretnék a résztvevőket megismertetni az idei év madarával, az erdei fülesbagollyal, melyet jó eséllyel látni lehet a séta során. A túra körülbelül 4 km hosszú és 2-2 és fél óra időtartamú.

 

 

Jégpályák Éjszakája Balatonbogláron

A Magyar Jégkorong Szövetség 2020-ban ötödik alkalommal szervezi meg a Jégpályák Éjszakáját, amelyhez a JÉGRE MINDENKI csapata, a Boglári Jégpálya is csatlakozik. Ezen a napon jégpályán meghosszabbított nyitvatartással, 23.00 óráig várnak mindenkit. Reggel 10:00 órától 18:00 óráig sok-sok vidám, játékos program lesz a jégen. 18:00-23:00 között pedig jön a retró jégdiszkó buli, és Bolyhos Pálinka kóstolóval zárják a napot. A Boglárka Bisztróban mindeközben forró italokkal és déli part legjobb lángosával várnak mindenki.

Mindent a balatoni jégpályákról itt.

 

Fotó: Pixabay.com

 

Egy darabot a szívemből – előadás a Pannon Várszínházban – Veszprém

A Pannon Várszínház darabja a megszokott helyen, a Hangvillában lesz látható. Egy darab az elvágyódásról a 60′-as évek Magyarországán. „Egy érettségiző osztály a jövőt tervezi. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túlról jön. Vágyódnak az ottani szabadságra. A nagy és kockázatos lépést nehéz megtenni, a disszidálás retorziói miatt. A lázadásból fakadó, nem indokolatlan kalandok véletlen tragédiákat, szerencsétlen sorsokat eredményeznek.”

 

 

Csányi Sándor színházi estje: Hogyan értsük félre a nőket? – Veszprém

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a vígjáték alatt. Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.) Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, hetven percben. Csányi Sándor előadásában. Egy részben, szünet nélkül.

 

Csányi Sándor Fotó: Kovács Attila/MTI

 

Szaunaőrültek éjszakája – Vonyarcvashegy

Folytatódik a Szaunaőrültek Éjszakája programsorozat a Zenit Hotelben. A házigazda, Szabó Zoli idén kilencedik éve, hogy a hazai szaunák lábrácsait koptatja, megannyi szájra mosolyt és szembe könnyet csalva. Programjai néhol a szauna stand-up műfajába tartozó, történetmesélő nevetésbe torkollanak, néhol pedig valamely filozófiai kérdést boncolgatva, zenékkel, prózai és költészeti betétek elegyével repítenek ki bennünket az ismert valóságból.

Érdekelnek a szaunabakik vagy az egészségügyi hatások? A tó közepén lebegnél wellness közben vagy csak tudni szeretnéd, hogy mi van a törölköző alatt?

 

Fotó: Pixabay.com

 

Gasztrohegy Badacsony / Vadászidény – Badacsonytomaj

Badacsonyban nemcsak szőlő van: az erdőkből télen előjönnek az ott élő vadak is. Kóstold meg! Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell. Tavaly nagy sikere volt, idén új ételekkel repetázhatunk. Mi a Gasztrohegy? Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

 

 

Pótszilveszter Arácson

Aki lemaradt a szilveszteri buliról, most bepótolhatja, aki pedig megismételné, azokat is szeretettel várják január 18-án 19:00-kor kezdődő pótszilveszteri bulira. Az igazi bulihangulatról Sipos Gyula “Sipi” és meglepetés vendége gondoskodik. Italakciók és a jól megszokott házias ételek is várják a vendégeket.

 

 

LikeBalaton TIPP!

Fussunk össze, fogjunk össze Dávidért!

A Festetics-kastély parkjában szervez jótékonysági futást két sportegyesület. Szurkolni és sétálni is jöhetsz, színes programok várnak. A Keszthely TRX és a Cserszegtomaj Futás SE közös szervezésében vehetünk részt egy vidám hangulatú sportnapon, melyen nem csak a kilométereket küzdhetjük le, de egy nemes ügyben is segíthetünk. A barokk kastély parkjában megrendezésre kerülő futás nevezési díját a szervezők a Keszthely közelében lakó Dávid gyógyulására ajánlják fel. A súlyos betegségben szenvedő 8 éves kisfiú, Galuska Dávid németországi gyógykezeltetéséhez körülbelül 30 millió forint szükséges, most te is hozzájárulhatsz a nevezéseddel ehhez.

 

Fotó: Pixabay.com

 

Nyitókép: Shutterstock

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szűcs Ildikó

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva