Szaniszló Hajnalka | 2019.11.03. 07:00
Top 4 látnivaló a Balatonnál november elejére
Lehűlt a levegő, de annyira még nem kell bekuckózni, pláne úgy, hogy a Balaton körül mást is lehet csinálni november elején, nem csak a forró tea mellett dideregni egy kávézóban. Érdemes rétegesen öltözni és a nyakunkba venni a balaton-parti látnivalókat, mutatjuk az eheti top 5 szabadidős elfoglaltságot.

PLATÁNFASOR, BALATONFÖLDVÁR

A hajóállomás épületétől induló, 1200 m hosszú Kvassay sétány Balatonföldvár dísze, a déli part egyik legszebb sétahelye. A Balaton melletti települések között szinte egyedülálló, hogy több mint 1 km hosszú sétány húzódik a part mentén. Megyei védelem alatt álló platánfáit a XIX. század végén ültették. A Kvassay sétány és az ezzel párhuzamos Rákóczi Ferenc utca fogja közre a századforduló építészetét reprezentáló part menti villasort. A part mentén álló épületek között található Kandó Kálmán gépészmérnök villája illetve a település első szállói közül az egykori Zrínyi Szálló és a Garaboncziás is. 2014-ben megkapta az Örökségünk – Somogyország Kincse kitüntető díjat.

FESTETICS IMRE ÁLLATPARK ÉS TERMÉSZET HÁZA LÁTOGATÓKÖZPONT, GYENESDIÁS

Keszthely és Gyenesdiás határán a 4,2 hektáros Festetics Imre Állatparkban ritkaságszámba menő magyar állatfajokat és vadfajokat tekinthetnek meg a látogatók, így például őshonos szarvasmarhafajták juhfajták, lófajták, sertésfajták, tyúkfélék, pulykafélék, kutyafajták is élnek itt.

SZEGEDY RÓZA HÁZ IRODALMI ÉS BORMÚZEUM, BADACSONTOMAJ

A méreteiben is impozáns házat és a hozzá tartozó birtokot Szegedy Róza a költő Kisfaludy Sándor feleségeként vitte a házasságba 1800-ban. A házaspár kedvelt tartózkodási helyévé vált Badacsony, élénk társasági életet éltek, Szegedy Róza ürmösbora országos hírnévre tett szert. A három részből álló épületegyüttes főépületének lakószobáiban az egykor ott élt házaspár tárgyi környezetét, valamint Kisfaludy Sándor ételútjának és munkásságának főbb állomásait mutatják be. Ha megnézted a múzeumot, érdemes elsétálni Badacsonytomaj többi látványossága felé is.

VÍZTORONY, SIÓFOK

A Víztorony Siófok jelképe. Senki sem mulasztja el megnézni, mert az épület kilátó szintjén lélegzetelállító balatoni kilátás tárul a szemünk elé. Panorámalifteken juthatunk fel a 45 méter magas építménybe. A toronyban négy teljes értékű szórakozási, kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket: a 360°-ban körbejárható nyitott kilátó rész, a Szentkirályi oxigén bár, a Panoráma kávézó, valamint a Samsung élményközpont. A zárt kilátó jó mulatság, mivel körbe forog, így fotelben ülve is biztosítja a teljes panorámát. A víztornyot 1912-ben építették és kezdetben a vízellátásban volt nagy szerepe.

Nyitókép: Pixabay
Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva