Szaniszló Hajnalka | 2023.01.26. 14:00
Kékszalag PORT: átadták a grandiózus balatonfüredi vitorlásközpontot
Január 24-én átadták a balatonfüredi létesítményt. Részletek a Kékszalag PORT-ról.

Átadták a mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósult vízi turisztikai létesítményt, a Kékszalag PORT-ot Balatonfüreden.

A Kékszalag PORT sportolásra buzdít és munkahelyeket is teremt

A Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a projekt indulásakor azt tűzte ki célul, hogy minél több embert meg tudjanak szólítani egy természetes vizekben gazdag országban, és megismertessék őket azokkal az eszközökkel, amelyekkel vízre szállhatnak.

Balatonfüred, 2023. január 24. A Kékszalag PORT Balatonfüreden 2023. január 24-én. A kikötõ a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg. MTI/Vasvári Tamás

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

– A szabadidősport mellett az utánpótlás- és versenysportot is szolgálják a fejlesztések. Az MVSZ kormányzati támogatása az eddigi finanszírozás duplájára emelkedett – jegyezte meg Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára.

– Ez alapvetően komplex fejlesztés és turisztikai beruházás, de városrehabilitációs és aktív sportelemeket is tartalmaz. A vitorlásközpont munkahelyet teremt és jövedelmet generál, így erősíti Balatonfüred gazdaságát – mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

– A megállópont mérföldkő, amely számos versenynek adhat otthont, és az élsportolók felkészülését is segíti. Aszövetség célja, hogy egyre több nemzetközi vitorlásversenyt rendezhessenek a Balatonon

– mondta Gerendy Zoltán, az MVSZ elnöke.

Balatonfüred, 2023. január 24. A Kékszalag PORT Balatonfüreden 2023. január 24-én. A kikötõ a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg. MTI/Vasvári Tamás

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

– A sikeres összefogással megvalósult beruházás tovább növeli Balatonfüred turisztikai vonzerejét – fogalmazott Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ ügyvezetője a beruházást ismertetve elmondta: a 140 férőhelyes kikötő mellett a kikötőépület emeletén oktatási és közösségi programoknak otthont adó klubtermet, irodákat, négy pihenőszobát, valamint vizesblokkokat alakítottak ki, a teraszon pedig tavasztól büfé is üzemel majd. A földszinten a versenyeket és a vitorlázókat kiszolgáló infrastruktúra, hangár, raktárak, műhelyek és kikötőmesteri iroda, továbbá kajak-kenu tároló kapott helyet. Emellett kialakítottak egy egészségügyi szobát, amelyet a tervek szerint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vesz birtokba és egy mentőhajót is állomásoztathatnak majd itt.

Az MVSZ tájékoztatása szerint a két – egyenként 1,940 és 1,398 milliárd forintból megvalósult – projektben a balatonfüredi Kékszalag PORT mellett megépült a Veszprém vármegyei városban a Kékszalag-sétány, kialakítottak Keszthelyen egy kajak-kenu megállópontot, továbbá vízi sporteszközöket is beszereztek.

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

 

Nyitókép: Balatonfüred, 2023. január 24. A Kékszalag PORT Balatonfüreden 2023. január 24-én. A kikötő a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva