likeBalaton.hu | 2023.05.25. 14:00
Vízisport-programok is lesznek gyereknapon Keszthelyen
A vízisport-programok kerülnek a főszerepbe gyereknapon Keszthely városának nagyszabású rendezvényén.

Ingyenes vízisport-programok a Magyar Vitorlás Akadémiával

Hagyományteremtő, aktív vízisport programokkal várják a keszthelyi, valamint a városba látogató gyermekeket Pünkösd vasárnapján, gyermeknapon a Balaton-partra. Az idei esztendőben Keszthely Város Önkormányzata, valamint a Goldmark Károly Művelődési Központ összefogott a Magyar Vitorlás Akadémiával, hogy még színesebb programelemeket hozzanak a Zenepavilon előtti térre.

A hagyományos gyermeknapi műsorok mellett a Vitorlás Gyermekfaluban több állomásos kihívás és játék várja a fiatalokat egészen a legkisebbektől a gimnazistákig.

 

 

Vitorlás-pecsétgyűjtő játék várja a gyerekeket

A Pünkösd vasárnapján 10:00-kor kezdődő gyermeknapi programon több állomásos vitorlás-pecsétgyűjtő játék várja a fiatalokat a Zenepavilon előtti téren.

A résztvevők egyebek mellett vitorlásszimulátoron, mentőmellénypróbán, csomózófalon, valamint vitorlás kvízen mutathatják meg tudásukat. A jutalom nem marad el, ugyanis az állomásokon lévő feladatokat teljesítők részt vehetnek a 13:00 – 16:00 között zajló Szállj Vízre! kihívásban, ahol

testközelből ismerkedhetnek meg vitorlázással, kipróbálhatják élesben a hajókat, valamint más vízisporteszközöket.

– Nagy örömmel fogadtuk el Keszthely Városának meghívását, mely szerint vegyünk részt az idei gyermeknapi programon. Fontosnak tartom, hogy minél több fiatallal ismertessük meg a vitorlázás, valamint a vízen járás örömét, s mindezt tehetjük ezen a napon játékos formában. De a játék mellett kiemelném az edukációt is, hiszen ezeken a megállópontokon olyan hasznos ismeretekre tehetnek szert a gyerekek, mint például mozgás egy vitorlásban, elengedhetetlen csomók megkötése vagy éppen a mentőmellény helyes viselése. Segítségünkre lesznek a nap folyamán a Keszthelyi Yacht Club növendékei valamint edzői, ugyanis az ő koordinálásukkal és szakértelmükkel szállnak majd vízre a legbátrabbak – mondta Szépvölgyi István a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

Fotó: Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ/Szántó Áron

Fotó: Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ/Szántó Áron

 

Keszthely városában az idei esztendő programjai nem nélkülözik az aktivitást. Együtt kezelik a történelmi látnivalókat, a Festetics-örökséget valamint a város és a Balaton-part által nyújtott aktív szabadidősport lehetőségeket, hogy a keszthelyiek, valamint a térségbe látogatók minél sokrétűbb programok közül választhassanak.

A Festetics-kastély madárparkja
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

– Az idei évben különös hangsúlyt fektetünk itt Keszthelyen az aktív programokra. Büszkék vagyunk arra, hogy vendégül láthattuk a Tour De Hongrie mezőnyét, így a keszthelyiek és városunk vendégei testközelből láthatták a kerékpáros sport legjobbjait. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy az aktivitásokba még inkább bevonjuk a Balaton-partját, éppen ezért örülök, hogy az idei gyermeknap rendhagyó lesz, és elsősorban az aktív, vízi sportokhoz, ezen belül is hangsúlyosan a vitorlázáshoz kötődik majd – mondta Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

 

 

A szervezők több meglepetéssel is készülnek a gyerekeknek

A megállópontokon az összes pecsétet megszerző, 14 éves kor alatti gyerekek egyszeri alkalommal díjmentesen vehetik igénybe az óriáskereket. Mindemellett a vitorlás pecsételő játékon legalább egy állomást teljesítők szakképzett edzők segítségével, motorcsónakos kísérettel próbálhatják ki a vitorlázást. A Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ nyíltnapot tart majd Paksy Tímea világ- és Európa-bajnok kajakossal. Lehetőség nyílik vízi sporteszközök kipróbálására a Vízisport Központ munkatársainak segítségével, valamint Sárkányhajó szelfi is várja majd a fiatalokat.

 

 

A nap folyamán a Zenepavilonban a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár közreműködésével a Hahota Gyermekszínház – Brémai Muzsikusok darabját láthatja majd a közönség, valamint gyermekkoncertet ad a Csili Csalamádé Együttes. Az érdeklődők megtekinthetik a GKMKK Jazz balett bemutatóját, valamint a Keszthelyi Kötélugrók produkcióját.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: vitorlazzitthon.hu
Nyitókép: Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ/Szántó Áron

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva