likeBalaton.hu | 2022.01.06. 13:00
Ezt olvastátok nálunk legtöbben 2021-ben #1
A jövőben is mi hozzuk nektek elsőként a legfrissebb és legizgalmasabb híreket a Balatonról. Köszönjük, hogy bennünket olvastok!

24.

Elsüllyedt sziget és titokzatos Nazca-vonalak a Balatonban

Zelkó Zoltán térképészt a perui újságok a magyar Kolumbusznak nevezték, és bár később az akadémia nem ismerte el az elméletet, azóta sem sikerült senkinek sem cáfolnia, sem más jelentésre rájönnie a vonalakkal kapcsolatban.

A térképésznek a Balaton környékével kapcsolatban is volt egy izgalmas elmélete. Szerinte ugyanis a Balaton közepén, nagyjából 5-8 méterrel a vízfelszín alatt egy valamikor létező, de elsüllyedt sziget hever.

Itt olvashatjátok a cikk folytatását.

Kép forrása: Arcanum/Ifjúsági Magazin, 1983.

 

23.

A kokainszállítmányokat a rendőrség sem ellenőrizte a balatoni vonatokon

Rendszeresen vittek magukkal a bőröndjeikben kokaint a Balatonhoz utazók, a rendőrség mégsem csapott le rájuk. A fekete színű sebtapasz, a hashajtó, a migrénpasztilla és a homeopátiás szerek mellett hihetetlen, de kokainpasztillákat is szállítottak a Balaton körül.

Nézéttek meg itt, hogy mindez hogyan történhetett meg.

22.

A hiányzó védettség igazolvány

Immár több, mint két éve meghatározza az életünket a járvány. Az utazásainkat és a kikapcsolódásunkat, így a balatoni pihenést és szabadidős programokat is érinti, hogy oltottak vagyunk-e és hogy megvan-e a védettségi igazolványunk, hiszen sok szálláshely és program látogatása is ehhez kötött a Balaton körül. Éppen ezért is övezte nagy figyelem,

amikor összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a védettségi igazolvány hiányával és a Balaton körüli szabályozásokkal kapcsolatban.

19.

Több ezer jégturista lepte el Siófokot: csodálatos jeges képződményeket láthattak

2021. tele csodálatos képződményeket varázsolt a Balatonhoz. A mesés, jeges látvány ezreket vonzott a déli partra. A Balaton-parti utcákon és parkolókban nem lehetett megállni autóval, mindenki a csodálatos jeges képződményekre volt kíváncsi, ezért próbált lejutni a Balatonhoz. Közlekedési dugó a siófoki utcákon, szirénázó rendőrök a parton.

Nézétek meg itt a Balaton jeges csodáját, amelyet már több ezren láttak. Ti sem hagyhatjátok ki ezt a látványt.

Fotó: Krausz Andrea

 

18.

A vízbe fulladt anyuka, aki megmentette a gyermekét – történelmi tragédia a Balatonnál

Nagyon szeretitek a múltidéző történeteket, legyen szó vidám téli szánkózásról a régi balatoni teleken vagy épp arról, hogy hogyan éltek a Festetics-hölgyek a keszthelyi kastélyban. Folyamatosan barangolunk a történelemben. Az események között pedig felbukkant egy olyan, amely kifejezetten sokakat érdekelt: az édesanya története, aki kimentette gyermekét a fagyos Balatonból, majd ő maga szörnyethalt – olvasd el itt.

15.

Kökény Attila arról beszélt, hogy úgy érzi: megfullad

Az énekest édesanyja gyerekkorában balesetet szenvedett a Balatonon, ami az énekest is megviselte. A szerelem érzése számára csodálatos dolog, boldog családban él, s mégis úgy érezte, hogy megfullad. Kökény Attila itt mesélt szerelemről, családról, ünnepekről és az őt fojtogató érzésekről is.

Fotó: Zséda és Kökény Attila: Hello című klipjéből (engedéllyel)

14.

Lélegzetelállító légifelvételek a Balatonról

Gondoltad volna, hogy 1923-ban hidroplánnal jártak nyaralni a vendégek a Balatonra? Ma is szeretünk a felhők közül a Balatonra rákukkantani, ha éppen átrepülünk felette. Még több drónfotót és csodálatos videót néznél a Balatonról? Itt keresgélj.

2019-ben és 2020-ban ezeket a cikkeket szerettétek a legjobban – nézd meg itt az elmúlt évek toplistáit.

A legolvasottabb 2021-es cikkek listájának folytatását is hamarosan mutatjuk.

Fotó: Böröczky Bulcsú

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva