likeBalaton.hu | 2022.01.07. 10:00
Ezt olvastátok nálunk legtöbben 2021-ben #2
A jövőben is mi hozzuk nektek elsőként a legfrissebb és legizgalmasabb híreket a Balatonról. Köszönjük, hogy bennünket olvastok!

12.

Így lesz vékony az igazi balatoni palacsinta – ez a titok

A balatoni strandos, vékony palacsinta minden titkát megmutattuk nektek és nagyon szerettétek. A balatonmáriafürdői strandon lévő büfében árulták el nekünk a tuti hozzávalókat és képzeljétek: nem kell bele tej, így az arra érzékenyek is bátran elkészíthetik.

Nézd meg itt a legtutibb vékony, igazi balatoni palacsinta receptjét és már indulhat is a sütés.

11.

Közel ezer kárókatonát pusztítottak el a Balatonnál a szakemberek – ez az oka

Tetemes károkat okoz a baltikumi vonuló kárókatonák étvágya a Balatonnál és a környező halastavaknál. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. három munkatársa végzi a kormoránok gyérítését. Ehhez tízezer lőszert használtak fel 2019-ben.

Hogy miért kell ilyen nagy számban elpusztítani ezeket a madarakat, arra is sokan kíváncsiak voltatok. Ha lemaradtál a hírről, itt mutatjuk.

Fotó: Freepik

 

10.

Tömegsírt és gyilkos fegyvereket találtak a zalai gyorsforgalmi építésénél

Tömegsír, kőbalta, harang töredéke, bronzkori öntőforma is előkerült az M76-os és M9-es gyorsforgalmi út építésénél. A feltárás során tízezer négyzetmétert nyitottak meg. A munkálatok során a késő újkőkortól a középkorig kerültek elő leletek.

A zalai tömegsír és a fegyverek részleteiről itt számoltunk be.

7.

A két testvér balatoni tragédiája mentette meg rengeteg ember életét

Fájdalmas napként vonul be 2021 nyarának krónikájába július 25. Aznap két tinédzserkorú fiú vesztette életét a Balatonban, Alsóbélatelepen. Élőképes televíziós bejelentkezés történt, amelyről tükröződött: még a sokat látott Bagyó Sándor, a Vízimentő Szolgálat vezetője is elérzékenyült.

6.

Megnéztük, mi az igazság – ennyibe kerül a lángos a Balatonnál

Tavaly nyáron arról szóltak a hírek, hogy a Balatonnál akár ezerötszáz forintot is elkértek egy lángosért a büfések. Nos, ez csak részben volt igaz. Valóban voltak olyan helyek, ahol ennyibe került, de ez már az extra feltétellel kínált sült tészta volt, nem a natúr vagy a sajtos-tejfölös. Mi sehol nem találtunk ilyet, ilyen áron.

Nagy balatoni lángoskörkép árszabással – itt az igazság.

Fotó: Mészáros Annarózsa

5.

Porrá égett a veszprémi múzeumőr – erre sincs magyarázat

Mínusz 196 fokra fagyasztott ufó, melyet máig őriznek, fénygömbök, és egy titokzatos légvédelmi parancsnok… Ufók a Balaton körül tucatnyi esetben megjelentek, s tragédiák is kísérték a feltűnésüket. Mutatjuk, hogy a földönkívüliek mit műveltek a Balaton körül.

A sokakat megmozgató és máig lázban tartó eseményekről itt írtunk részletesebben.

3.

Ez vár ránk 2021-ben a keszthelyi asztrológus szerint

A koronavírus-járvány miatt nem akármilyen évet hagytunk magunk mögött 2020 végén. Talán nem meglepő, hogy valamivel nagyobb várakozással tekintettünk 2021-re. Végh Kata, keszthelyi asztrológus által vetítettük előre, hogy mit tartogat számunkra a 2021-es esztendő.

Vajon bejöttek 2021-re az asztrológus jóslatai? Itt megtudhatjátok.

2.

Tragédia a keszthelyi farsangon

– A Keszthelyi Hírlap korabeli beszámolója szerint a Baba-tündér című balettelőadás Hoffman Sománé ötlete volt, aki a balett tanítóját is Keszthelyre édesgette. A 45 szereplős darabot hetekig próbálták, a jegyeket a darabra már az első napon szétkapkodták – idézte a történteket a szakember. Részletek lentebb.

Idilli balettelőadás, sikeres táncest majd egy megdöbbentő haláleset híre borzolta a keszthelyiek kedélyét 1906 telén.

1.

Helyszíni beszámoló a Siófok-Balatonszabadi vonatbalesetről – „Üvöltöttünk, hogy tolasson hátrébb, mert jön a vonat”

2021. júliusában négy mentőautó, két tűzoltóautó és mentőhelikopter is érkezett szombaton fél 12 körül a Szabadifürdő vasútállomáshoz. Egy személygépkocsi beszorult az éppen lecsukódó sorompók közé a sínekre, a Budapest felől érkező vonat pedig elütötte az autót. Mindenki túlélte, a sofőrt mentők szállították kórházba.

Exkluzív helyszíni beszámolónkat a tragédiáról itt folytatódik.

A legolvasottabb 2021-es cikkek listájának első részét itt találod.

2019-ben és 2020-ban ezeket a cikkeket szerettétek a legjobban – nézd meg itt az elmúlt évek toplistáit.

Balatonszabadi vonatbaleset 2021. júliusában
Fotó: Krausz Andrea

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva