A Sümegi vár tövében várták szeptember végén a gasztronómia szerelmeseit a Balatoni kör tagjai.
Tóth Balázs, a Balatoni kör alelnöke és a piknik szervezője hangsúlyozta, hogy ők nem zárják a szezont, hiszen a Balaton egész évben nyitva van. Erre példa a kör által szervezett gasztropiknik sorozat, mellyel lefedik az északi és a déli partot, valamint az egész telet, hiszen decembertől márciusig még négy helyszínen tartanak hasonló rendezvényt.
Sümegre nem csak a balatonparti települések lakói jöttek el, a vendégek között kőszegi, budapesti és pécsi lakosok is voltak. Ők tudatosan, gasztrotúra keretében választották hétvégi programnak ezt az eseményt.
Nem kellett csalódniuk, ahogy nekünk sem. A Balatoni kör tagjaitól megszokott minőségi vendéglátásban részesültünk, fantasztikus ízélményekben volt részünk.
Személyes kedvencem a Bergmann cukrászda vörösboros, gesztenyés desszertje lett.
A legmeglepőbb ételt a Bonvinonál kóstolhattam, malacbőrt ropogtattunk a Fata pince Camino borát kortyolgatva.
Nézze meg a Gasztrpikniken készített ételfotóinkat!
Kardos Gáborral a Balatoni körös események mellett a közelgő badacsonyi Gasztrohegyről is beszélgettünk. Mind mondta, mindkét rendezvénysorozat célja azonos, megmutatni a Balaton egész éves arcát.
– Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.
További képek a rendezvényről:
A Balatoni kör Gasztropiknik következő állomásai:
december 1. Balatonlelle
december 8. Badacsony
február 23. Csopak
március 23. Köveskál
Olvass tovább a Balatoni Kör tagjairól!
Készítette: Mihály Szilvia