Mihály Szilvia, Krausz Andrea | 2022.09.07. 16:00
Turbózd fel a túrákat, kiránduljatok a balatoni kalandparkokba
Merre induljatok, ha felpörgetnétek a gyerkőc adrenalinszintjét? Mutatjuk a legjobb balatoni kalandparkokat!

Megkezdődött a suli? Sebaj, lesznek még napsütéses szabadnapok!

Vannak gyerkőcök, akiknek nem elég egy állatsimogató, nem nyugszanak meg egy kiadós túrától sem, hanem sokkal több izgalomra vágynak ennél. Nekik lehetnek tökéletes programok a kalandparkok, amelyeknek nagy része a Balcsinál is gyerekbarát.

 

 

Déli part

A Zamárdi Kalandpark egy olyan élménypark Zamárdiban a vasútállomással szemben, ahol egy 35 ezer négyzetméteres ligetben rengeteg lehetőség nyílik a szabadidő aktív eltöltésére. Csúszó- és akadálypályák, élménygőzös és kincsmosás várja a kicsiket és nagyokat.

De itt van a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont Kiállítás és Kilátó. A hajót formáló hatalmas komplexum nem csak kilátóként működik. Megnézheted a maketteket és szimulátorokat, amelyek 400 négyzetméteren mutatják be a balatoni hajózást a kezdetektől napjainkig, ráadásul egy játszószobát is kialakítottak a 3-10 éves korú gyerekeknek. Az épület mellett kültéri játszótér is megtalálható.

Megtanulhatjuk a hajós csomókat is Balatonföldváron
Fotó: Krausz Andrea

A balatonboglári Gömbkilátó szomszédságában terül el a kalandpark, amit az egész családnak ajánlunk. 10 méteres falmászó torony, 6 pályás trambulin, minden korosztály számára kötélpálya és 580 méter hosszú és zajtalan bobpálya.

Kalandpark a Gömbkilátónál
Fotó: Krausz Andrea

A Holiday Parkban, Balatonlellén rengeteg izgalmas játék és önfeledt szórakozást található 2-12 éves korig. Kalandpark, vízi csopper, roller racer, motorozás, vízi csúszda, ugrálóvár és még sok minden más, a nyári időszakban.

 

 

Északi part

Csopakon a Balaton Élményparkban extrém és szórakoztató játékokkal várnak mindenkit, aki egy kis adrenalin turbózásra vágyik. Van itt biciklis drótkötélpálya, vízi gömböc, extrém csúszópálya, kötélpálya, lövészet, quad, slackline és szabadesés a nagyobbaknak. Az aprónépnek van minigolf, kisvasút, óriás sakk, de lehet pingpongozni és tollaslabdázni is. Itt gyakorlatilag minden van, ami egy kis izgalomhoz és tartalmas időtöltéshez kell.

Balatonfüreden az Extrém Kalandpark egyben bringapark is! A 18 méteres mászótorony, és az összesen 144 akadályból álló, 68 állomásos pálya mellett trambulin, egy 340 méteres csúszó pálya és egy bringapark is rendelkezésre áll, hogy kicsik és nagyok kiszórakozhassák magukat. Az erdei ügyességi pályát bárki kipróbálhatja, ha nincs nálatok bringa, akkor tudtok kölcsönözni, a saját biciklikhez pedig a kerékpár szervíz is igénybe vehető.

Ha inkább boboznátok a gyerekekkel, a Balatonnál arra is van lehetőség. Balatonfűzfőn egy egész parkban vár a Balatoni Bob pálya. A park fő elemei kétségtelenül a bobpályák, de az élménykínálat ennél jóval tágabb: a BalatoniBob Szabadidőparkban minden korosztály számára kínálunk valami izgalmasat, így a kikapcsolódás a család valamennyi tagja számára emlékezetes lesz.

Két bobpálya is van, az egyik gyorsabb, a másik hosszabb
Fotó: Szücs Ildikó

A Zalaszabarban lévő kalandparkban, a Zobori Élményparkban van az ország egyetlen hullámvasútja, amely az egész családnak felejthetetlen élményt nyújt. Szuri és Kengu két kenguru, akik a park kabalafigurái és állandó utasai a hullámvasútnak. Így mindenki megnyugodhat, hiszen ha két kenguru is van velünk, akkor nem lehet semmi gond száguldás közben.

Kipróbálnád a hullámvasutat?
Fotó: Zobori Élménypark hivatalos

Csak egy kicsit kell eltávolodni a Balatontól észak felé, hogy elérjük az Eplényi Kalandhegyet és rajta a Libegőt. Egy jó libegőzés mindig felfrissülést jelent, kicsit más jellegű vidámságot adva a fülledt tóparthoz képest.

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva