Krausz Andrea | 2021.04.03. 17:30
Ilyen a húsvét a Balatonnál
Tiszta és szép napsütés idő köszöntött be nagyszombaton a Balatonnál. Az erős szél miatt kissé hűvösebbnek éreztük a levegőt a siófoki hajóállomáson, ahol ezúttal is sok családos ruccant ki egy kis levegőzésre. Ezen a napon elindult a 175. balatoni hajózási szezon.

A 300 személyes Szigliget hajó fedélzetére csak néhányan vásároltak jegyet nagyszombaton 11 óra 30-kor. A siófoki kikötőből Balatonfüredre tartott a mentrendszerinti járat. A hajóutat némi hullámzás tarkította, helyenként ugyanis elérte a 40 km/h-t a szél ereje. (A nap folyamán kiadták a másodfokú viharjelzést is.)

A parton kültéri fotókiállításon és molinókon hirdeti a Balatoni Hajózási Zrt. a cég fennállásának 175. évfordulóját.

Kültéri kiállítás a siófoki hajóállomáson, háttrében az induló Szigliget hajó
Fotó: Krausz Andrea

 

A tavaszi menetrend szerint húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is lehet még hajókázni a SiófokBalatonfüredTihany, valamint a FonyódBadacsony útvonalon, mivel áprilisban még csak szombaton, vasárnap és ünnepnapon indulnak a járatok. Siófokon, Füreden, Badacsonyban és Keszthelyen egy-egy órás sétahajózásra is lehetőség van.

Idén ünnepség nélkül indult el a hajózási szezon
Fotó: Krausz Andrea

 

Nincsenek sokan a nyár fővárosában, ahol főként kisgyerekes családok sétáltak szombaton, és a maszkot szinte mindenki használta. A hajóállomás környékén és a belvárosban is sok vendéglátóhely, fagyizó nyitva tart, ahol elvitelre lehet vásárolni a különféle finomságokból.

Kapucni, sapka és maszk a siófoki mólón nagyszombaton
Fotó: Krausz Andrea

 

A Balaton vize Siófoknál 12 fokos. Az előrejelzések szerint vasárnap is napos-gomolyfelhős idő lesz, zápor elszórtan várható. Az északias szél sokfelé élénk marad. Hajnalban helyenként fagyhat, napközben is 8-13 fok várható. Húsvéthétfőn sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, estig csapadék sehol sem lesz.

További fotók Siófokról:

Ha szeretnétek megnézni a Balaton környékén felállított tojásfákat, akkor ezeket ajánljuk!

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva