2019.03.17. 06:00
Balatoni kör 27. rész – Kínából költözött a Balaton mellé
A nemrég bővült Balatoni kör egyik új tagjaként Tankó Balázsnak is szívügye a magas minőségű egész éves vendéglátás a zalacsányi Golf Resortban.

Idegenforgalom-szálloda szakon végzett, de informatikai, tanácsadói és marketing tevékenységet folytatott az elmúlt időszakban Tankó Balázs, a zalacsányi Zala Springs Golf Resort sales és marketing vezetője, akinek elsődleges feladata a szálláshelyek és ingatlanok értékesítése.

Új tagként egy egész új színfoltot is hozott a Balatoni körbe, hiszen eddig sportkomplexumok nem tartoztak a tagok érdekeltségébe.

A Balatontól negyedórányira található golf resortban beszélgettünk, harapni lehet a friss tavaszi levegőt, végtelen a nyugalom és a zalai dombok látványa.

 

Fotó: Zala Springs Golf Resort

Ez fogadja a golfozókat is, akik Közép-Európa legnagyobb és legszínvonalasabb pályáján sportolhatnak, melyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones, Jr. álmodott meg. A 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015. szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt. A sportközponthoz luxusapartmanok és egy szédületes bisztrókonyha is tartozik.

Balázs korábban a világ több metropolisában is élt és dolgozott, azt mondja, ezzel a léptékkel nézve Zalacsány Balaton parti település.

Fotó: Zala Springs Golf Resort

Ha régióban gondolkodunk, a 20 km-es távolság ma már nem számít soknak, Keszthelyről a gyorsforgalmi úton 15 perc alatt a golfpályán lehetünk. Mindössze néhány percre található tőlünk a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termálvize a Hévízi-tó is. A Zala Springs a három, régiós fővárostól (Budapest, Bécs, Zágráb) is mindössze két órányi autóútra található, a Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér közelsége miatt lényegében saját repülőtérrel is rendelkezik.

– Mivel foglalkoztál Shanghaiban?

– Különböző Startupokat indítottam, ezek kifejezetten az ázsiai piacra lettek kifejlesztve. Egy mai napig működő Indiában elérhető online játék mellett egy gyémántkiegészítőkkel foglalkozó Startup cégünk is van, és egy online kaszinókat üzemeltető marketing kommunikációs Startupot is üzemeltetek. Egy idő után azt gondoltam, hogy ezeket a vállalkozásokat itthonról is tudom működtetni, így hazaköltöztünk a családommal. A 7 éves kislányom folyékonyan beszélt kínaiul, ezt sajnálom, hogy nem tudja már napi szinten gyakorolni.

– Milyen út vezetett Shanghaiból Zalacsányba?

– Tavaly nyáron jött a lehetőség, amikor itt sales és marketing vonalra kerestek szakembert. Saját vállalkozásként tekintek erre a tevékenységre, folyamatosan azon jár az eszem, hogy lehetne ezt a feladatot minél hatékonyabban, sikeresebben végezni. Hétvégén és esténként is jutnak eszembe ötletek, megvalósításra váró feladatok. Az idei első negyedévben már ötszörös bevételünk van az előző évihez képest, pedig az év első 3 hónapja nem kiemelt a golfozás szempontjából, mert golfozni márciustól novemberig van lehetőség.

Fotó: Mihály Szilvia

Új lendületet sikerült hozni a hely életébe, céges rendezvényekkel, extra programokkal vártuk télen is a vendégeket. Elkezdtük az együttműködést a szállásfoglaló rendszerekkel, így könnyebben ránk találnak.

– Milyen különleges programokkal várjátok télen a vendégeket?

– A céges rendezvények, csapatépítések és konferenciák mellett esküvőket is szervezünk a téli időszakban. A téli esküvő még csak most kezd divatba jönni, kint ropogósan friss a levegő, hópelyhek és jégkristályok borítanak be mindent.

Fotó: Zala Springs Golf Resor

Bent a melegben forralt bor, narancs és ánizs illata lengi be a teret. Télen mások a színek és olyan alapanyagokat, ízeket használhatunk, melyekre a meleg időben nem is gondolunk. A téli esküvő már önmagában magával ragadja az embert, hiszen nem egy szokványos esemény, és az is lehet, hogy a meghívottak zöme nem is járt még korábban hasonló rendezvényen.

– Hogy lettél Balatoni kör tag?

– Nagyon sok közös célunk van a körrel, hasonló a gondolkodásunk. Korábban is szorosan együtt dolgoztunk a térség turisztikai partnereivel. Együttműködünk a környék borászataival is. Étlapunkhoz nagyon sok zalai alapanyagot használunk, kiemelten fontos a minőségi helyi alapanyag felhasználása a bisztrónkban. A közeli tokhal telepről és a nemesbüki Korosajttól is rendszeresen vásárolunk friss terméket, de a burgonya és zöldségek egy részét is helyi beszállító hozza nekünk.

Fotó: Mihály Szilvia

Már gyerekkorom óta ismerem a Laposa családot, így vettem fel a kapcsolatot Laposa Bencével, a Balatoni kör elnökével, akinek jeleztem, hogy szívesen csatlakoznék a körhöz, mert hasonlóak az elképzeléseink. Az egész éves nyitvatartás és a magas minőségi szolgáltatások nyújtása a Balatonnál elengedhetetlen feltétel a minőségi vendégkör bevonzásához és megtartásához. A levélváltás után bemutatkoztam a tagoknak, vázoltam nekik a jövőbeli céljaimat, és ők beválasztottak maguk közé. Ez számomra nagy megtiszteltetés. Azt gondolom, kölcsönösen előnyös lesz ez a kapcsolat mindenki számára, tudjuk egymást ajánlani és erősíteni.

– Miért fontos a Balatoni kör tagság?

– A tóparti vendéglátás minőségi megújulása közös célunk a Balatoni Körrel. Szeretnénk elérni, hogy a döntéshozók és a lakosság tudatában ne érjen véget a balatoni nyár az augusztus 20-i ünnepekkel. A klímaváltozás miatt gyakrabban kezdődik előbb a meleg szezon és tart tovább a korábban megszokotthoz képest. Ráadásul a térség ősszel és télen is népszerű a túrázni vagy pihenni vágyók körében. Hosszú évek munkája lesz, hogy a téli Balatont is bevezessük a köztudatba, sok munkára van még ehhez szükség.

Fotó: Zala Springs Golf Resort

A kör most már olyan nagyságot ért el, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni, amit mi közösen mondunk. Egyenként kisebb a hangunk, mint együtt. A Balaton egy olyan desztináció, ahol sokkal több kulturális programot is lehetne szervezni, erre a körrel egy csomagajánlatot is ki tudunk majd dolgozni. Így már érdemesebb lesz körbejárni, sokkal vonzóbbá tehetjük a régiót.

– Mit jelent neked a magánéletben a Balaton?

Tihany az egyik kedvenc helyünk a tónál, szívesen járunk oda a családdal, de Balatonfüred pezsgését is nagyon szeretem. Hévíz és Keszthely csendesebb, a Festetics-kastély lenyűgöző, ezt mindenkinek ajánlom, és a Hévízi-tóban fürdés is kihagyhatatlan program.

Nagyon szeretek a Balatonon vitorlázni. Kiskorom óta rendszeresen vagyok kint a vízen, nekem a Balaton egy vitorlásparadicsom. Sokat sportolok, már körbekerékpároztam a tavat, tervezem, hogy egyszer körbe is futom, de a síkon futás nem az erősségem.

Golfozni most tanulok. Nem egyszerű sport, bár könnyednek tűnik távolról, nem az. A golfot az első ütéseknél még nem lehet élvezni, kell hozzá egy rutin, egy magabiztosság. Az első 50 -100 ütésből maximum kettőre mondhatjuk azt, hogy ez jó volt. Jópár alkalom kell, mire élvezhető és érezhető lesz a sportteljesítmény.

A pályán golfoktató mutatja, hogy üssük el a labdát Fotó: Mihály Szilvia

Készítette: Mihály Szilvia

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva