Szaniszló Hajnalka | 2020.12.08. 09:00
Détár Enikő a karácsonyra készül, és hálás a Dancing with the Stars-ért
Végtelen nyugalom árad Détár Enikőből. Hálás a Dancing with the Stars-ért. A fináléra és a karácsonyra is készül, de mesél arról is, hogy számára milyen különleges illata van a Balatonnak.

– Mivel telnek az első, szabadabb napjaid a Dancing után?
Nincs szabad hetem, mert már készülünk a fináléra Dáviddal. Az utolsó adásban mindannyian fellépünk. Szeretnék találkozni a fiammal, a lányommal, és készülök a karácsonyra. Ilyen egyszerű vágyaim vannak. Eddig minden évben adventi koncertek, színházi előadások voltak folyamatosan. Most igazán tudok készülni az ünnepre. Nem az ajándékokról van szó, inkább apró figyelmességekről. Fizikálisan pedig – ha már ennyit edzettünk az elmúlt hónapokban a Dancing-ben – ráveszem magam, hogy újra mozogjak.

 

Détár Enikő és Baranyi Dávid a Dancing with the Stars műsorának kulisszái mögött

 

– Milyen mozgásformát választasz?
Itthoni torna, kis súllyal edzés, illetve nagyon vágyom sétálni is.

– Milyen érzés, hogy számodra véget ért a Dancing with the Stars?
Van bennem egy kis csalódottság, de hálás vagyok, hogy ez az egész megtörténhetett velem.

– Mindig nagyon nyugodtnak, higgadnak tűnik a hangod. Valóban mindig ilyen vagy?
– Megtanultam az évtizedek alatt, hogy gyorsan elrendezzem magamban, ha valami bosszant vagy bánt. Nem mindig sikerül, de igyekszem ezt mantrázni. Kevés olyan nap van, amikor semmi nem jut eszembe, ami miatt ne tudnék sírni, de nagyon sokat segít a természet. Falusi lány vagyok, és bár nem járok kirándulni, elég, ha csak kimegyek a teraszra, s figyelem a természetet.

 

 

– Hogyan éled meg a jelenlegi időszakot? Itt a tél.
Az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgoztam a színházban és a Dancing with the Stars-ban, nem volt időm negatívan megélni. Egyelőre örülök, hogy megélhettem ezt az időszakot.

– Színésznői mivoltodból is adódik az, amit anyukám mondott (aki amúgy téged tart a legjobbnak a műsorban): “Ő még olyan színésznő, aki tisztában van azzal, hogyan viselkedik egy igazi színésznő, minden helyzetben. A tartása, az arckifejezése… Méltóságteljes, mint az igazi nagy primadonnák, és ez átjön a képernyőn is.”
Ez csodás és nagyon megható!

– Ez jellemez téged a magánéletben is? Milyen vagy, amikor pihensz? Te is elengeded magad?
Nyilván, itthon lazább vagyok, de emberi tartásom van, és ez számomra sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi sikerélmény.

Velem is előfordult már az életem során, hogy nem tudtam megőrizni a tartásomat – de bárkivel megesik –, és nem haragszom magamra ezért. Igyekszem úgy létezni, hogy abban jól érezzem magam és ne bántsak meg másokat.

– Milyen vagy, amikor elengeded magad?
A fiamat anno gondolkodás nélkül elvittem pizsamában a suliba vagy be a városba. (nevet). A civil életben nagyon szeretek kényelmesen létezni.

– Mi lenne, ha most azt mondanák neked, hogy fél óra múlva fellépés és kinn állna a ház előtt a taxi?
Elkészülnék! (nevet) Innék egy kávét, kisminkelném magam, tudom, hogy hogyan készítsem el gyorsan a frizurám, szuper póthajaim vannak, azokat feltenném és készen állnék.

 

Fotó: Csányi Pisti

 

– Hogyan készülsz 2021-re? Sok zenész és színész, akivel beszélgetek, nagyon elkeseredett, kevés a jó hangulatú beszélgetés a művészvilágban.
Nem tudunk tervezni. Egyelőre most szeretném megélni azt, hogy részt vehettem a Dancing with the Starsban, s hogy idén nyáron is lehettek előadásaim. Hálás vagyok ezért.

– Kétkezi munkát is vállaltál a tavaszi karantén alatt.
Árufeltöltést vállaltam, és hónapokig önkénteskedtem is. Gondoltam rá, hogy a jövőben újra bejelentkezem önkéntesnek, bár nyilván szeretnék a saját szakmámban dolgozni, ha lesz rá lehetőség.

Azt gondolom, hogy mindenkinek az otthonában és önmagában is van mit szépíteni, csinosítani, a családdal lenni vagy csak megnézni néhány filmet, egy-egy baráttal találkozni.

– Két produkciót emelnék ki a műsorból: Charleston és Paso Doble: ezek igazán olyanok voltak, mintha egy színházi színpadon lennél, s olyan is voltál, mint amilyen a lényed is: vérbeli színésznő. Ezeket élvezted a legjobban?
A Charleston kifejezetten színházi produkció. A koreográfiában Túri Lali (táncművész, koreográfus – a szerk.) segített és nem is volt olyan egyszerű, mint gondoltam. A Paso pedig egy szenvedélyes tánc, amelyben úgy éreztem magam, mint amikor Makrancos Katát játszottam a színházban. Még a hajam is olyan volt! (nevet)

 

Détár Enikő és Baranyi Dávid a Dancing with the Stars műsorában, a charlestont táncolva

 

– Most, hogy nincs színház, nincsenek előadások, hiányzik az életedből az a miliő, visszaadott valamennyit abból az érzésből a Dancing with the Stars?
Rengeteget kaptam a stábtól és a nézőktől is. Személyesen és a közösségi térben is nagyon sok szeretet áradt felém.

 

 

– Minden szereplőtől ezt hallom, a Sztárban Sztárosoktól is.
Nyáron játszottam, új bemutatóm is volt. Szeptemberben, októberben és még novemberben is – amíg nem állt le minden – addig színpadon álltam. Az, hogy bekerülhettem a műsorba és azt csinálhattam, amit imádok, de soha nem adtam meg magamnak az örömöt – hogy ennyit táncoljak – még boldogabbá tesz.

– Említetted, hogy a természet nagyon fontos számodra, mi az attitűd a vízhez, a Balatonhoz?
Nagyon szeretem a természetes vizeket. Szeretek vízibiciklizni a Balatonon, arról ugrálni a vízbe, úszkálni, napozni. A napsütés és a víz! Imádom mindkettőt!

– Voltál idén nyáron nyaralni?
Az elmúlt hat évben egyáltalán nem voltunk nyaralni. Terveztem a nyaralást, de mindig jöttek az újabb előadások. Voltunk pár éve Zalakaroson néhány napig. Onnan is autóba pattantam, és mentem fellépni. Szeretnék ezen változtatni a jövőben. Örülnék, ha maradna a nyárból a pihenésre is.

 

 

– Gyerekkorodban jártál a tónál vagy inkább már csak a gyerekeitekkel, családilag?
A szüleimmel és a testvéremmel jártunk nyaralni. Szobát béreltünk magánházaknál. Volt két olyan nyár is, 20 éves korom körül, amikor főiskolásként Keszthelyen, a Helikon szállodában énekeltem, zenekarral. Az összes fellépő egy nagy házban lakhatott együtt, s ott velem volt az egész család, a barátaim és az akkori párom, Kari is (Rékasi Károly – a szerk.)

– Milyen érzés most ezekre a nyarakra visszagondolni? Tél van, és nem is mehetünk sehová.
Hiszem azt hogy változni fog a világ. Meg kell tanulnunk, hogy ne tekintsünk természetesnek azt, hogy van munkánk és, hogy csak úgy jár nekünk. Nem kellett megélnünk háborút és forradalmat. Nagyon rossz, hogy nem lehet kijárni, hogy maszkban kell lenni, de most ezt kell elfogadni.

– Hogyan lehet jól kijönni ebből az időszakból?
Talán arra megtanít bennünket, hogy az egyszerű dolgoknak is tudjunk örülni. Nem megy mindig könnyen, nekem sem, de törekedni kell rá.

– Ha azt a szót mondom, hogy Balaton… milyen érzések, impressziók, illatok jutnak eszedbe?
A Balatonnak szerintem dinnyeillata van. Imádom belélegezni, de a szabadság, az úszás is sokat ad. Pár éve terveztem, hogy egyszer a Balatonnál élek majd.

– Lemondtál már erről?
– Nagyon sok dolog változott az életemben az elmúlt tíz évben és most jól érzem magam itt, így, ahogyan vagyok, vagyunk a párommal.

– Mi az amit kívánnál magatoknak, a világnak így, a karácsony közeledtével?
– Kevesebb ellenségeskedést és egymás elfogadását.

 

Még több sztárinterjút olvasnál? Keresgélj nálunk!

A Hooligans dobosával, Kiss Endivel készült interjúnkat olvastad már? Itt találod.

Freddie-vel is beszélgettünk a Balatonról (is). Itt olvashatod el.

Vastag Csaba igazán tudja, mi a kétkezi munka. Szülei veszprémi gazdaságában tanult meg mindent.

Köllő Babett anno még forgatott is a Balatonnál: Bujtor Istvánnal dolgozott. Erről is mesélt.

Sztárban Sztár Horváth Boldit, a Kelemen Kabátban énekesét is kifaggattuk a műsorról, a zenekarról és a Balatonról is. Maradjatok gyerekek!

Jobbágy Bence sikeres zenészként költözött a Balatonhoz és indítottak családi gazdaságot. Interjú!

Balázs Fecó legendás slágere, az Évszakok (és a Balaton) kapcsán beszélgettünk Berkes Olivérrel és DR BRS-sel. Nézd meg itt.

Majka régen lángost árult a Balatonnál, de nem ez az egyetlen kötődése a tóhoz – interjúnkból többet is megtudhatsz.

Tudod, hogy Kowalsky mit szeret a Balatonban és hogy milyen a jógaprogramja? Ezt is elárulta nekünk.

Így strandol a Balatonon Opitz Barbi!

Berki Krisztián szüzességét is a Balatonon veszítette el és csak nekünk mesélt róla.

 

Nyitókép: Csányi Pisti

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva