Horváth Virág | 2020.09.28. 17:00
Balaton Napja - Körbekoccintották a települések a Balatont
A Balaton Napját idén a koronavírus járvány miatt nem tudták tavasszal, a szokott időpontban megrendezni nyárnyitó programként, így ősszel tartották, megmutatva, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál.

A Balaton „körbekoccintása” BalatonBorral egységesen szeptember 26-án 15 órakor volt az egyes helyszíneken, ami által jelképesen összekapcsolódtak a programok. A nehéz körülmények ellenére idén is kilenc tóparti településen tarották meg a Balaton Napja programokat. Balatonalmádi mellett Alsóörs, Badacsony, Balatonfenyves, Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonkenese, Keszthely és Balatonlelle is kapcsolódott, mindenhol kulturális és gasztronómiai programokkal. Almádiban a sport mellett vegán ételkóstolóval és a Gyöngyhalász Latin Zenekar koncertjével is színesítették a programkínálatot.

Idén a Feind borászat olaszrizlingje volt a Balaton Bora almádiban Fotó: Pesthy Márton / veol.hu

Balatonalmádiban a szombati hűvös őszi időjárás sem akadályozta meg a szervezőket abban, hogy emlékezetessé tegyék az ünnepi pillanatot. A rendezvényt Szekeres Dávid rádiós műsorvezető konferálta, akit személyes élmények és emlékek is a Balatonhoz és Balatonalmádihoz fűzik.

– Szerintem jó és építő kezdeményezés, nagy öröm látni, hogy a balatonalmádi sportegyesületek ünnepelnek így együtt. Bemutatkozhatnak, bemutathatják az általuk űzött sportokat, valamint ki is lehet próbálni őket, ezzel a gyerekek érdeklődését is fel tudják kelteni. Én Balatonalmádiban nőttem fel, 2002 és 2018 között itt éltem, két éve költöztem csupán Veszprémbe. Nagyon szeretem a Balatont, vitorlázom is, gyerekeknek én is tartok egyébként táborokat. Szívügyem, hogy kicsit többet vitorlázzanak a gyerekek itt a Balatonnál – mondta el Szekeres Dávid.

Kicsik és nagyok is megtalálták a számukra megfelelő programot Fotó: Pesthy Márton / veol.hu

Kepliné Blázsi Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője kérdésünkre elmondta, Balatonalmádi már három éve vesz részt a Balaton Napja kezdeményezésben, és minden évben sportos programokkal készülnek a Wesselényi strandon. A Turisztikai Egyesület, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár, valamint a város önkormányzatának összefogásából valósulhatott meg idén a rendezvény, idén családiasabb méretben tartották meg a Balaton Napját, kevesebb szervezettel, de így is akadtak újdonságok, mint például a strandtenisz, amit az érdeklődők a helyszínen ki is próbálhattak.

Egyszerre, egy időben koccintották körbe a Balatont a résztvevők Fotó: Pesthy Márton / veol.hu

A Balaton parti települések idén is koccintottak a Balaton Borával egy időben, Balatonalmádiban a Feind pincészet olaszrizlingjét kóstolhatta meg az ünneplő tömeg. A balatonalmádi rendezvényen bemutatkozott többek között a Balatonalmádi Focisuli Alapítvány, a Balatonalmádi Sportegyesület, a Kelet-Balatoni Sakkegyesület, a Balatonalmádi Teniszklub, valamint ellátogatott Darmos József boxedző is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva