likeBalaton.hu | 2022.02.14. 14:00
8+1 extrán romantikus balatoni történet Valentin napra
Romantikus szerelmes történetek a Balaton partjáról. + 1 kakukktojás sztori.

Század eleji titkos szerelem volt az övék

Badacsony egyik első hotelében esett szerelembe Egry József, a Balaton festője is. A hársfákat 1905 és 1910 között ültették és a szakemberek szerint még jó 50-60 évig adnak hűs árnyékot az idelátogatóknak.

Korabeli képeslapon

 

Sikamlós a sztori – Szex az unikornison? Tényleg életveszélyes a nádi romantika?

– Sokaknak bakancslistás terv a romantikus együttlét a nádasban. Okozott ez már balesetet?
– Nálunk nem, de én azt mondom, csak stabil csónakban vagy vitorláson próbálják ki ezt a légyottot az emberek, egy kajak, kenu vagy SUP szinte biztos, hogy felborul a forró percek során, a kis kaland csúnyán végződhet – mondja a szakember. Olvasd el a sikamlós sztori folytatását itt.

 

Romantikus álomház, amelyet óriáscsavarok tartanak a helyén

Embermagasságú csavarokon áll ez a kabinház. Krisztina és férje – a tulajdonosok – szerették volna minél gyorsabban és minél takarékosabban levezényelni az építkezést, ezért az a merész ötletük támadt, hogy nem készítenek drága betonalapot, hanem egy sajátos technológiával egyszerűen cölöplábakat csavaroznak a talajba, erre ültetik rá az A-frame házikót. Nézd meg te is a címre kattintva, hogy hogyan lehetséges ilyesmit kivitelezni.

Vadromantika a szőlődombon: ki ne szeretne itt elbújni néhány napra a világ elől?
Fotó: Kovács Krisztián

A keszthelyi Festetics-kastélyban minden szoba titkokat rejt

Szegedy Róza Kisfaludy Károlynak, a magyar romantika kora egyik legjelentősebb költőjének a felesége volt. 16 év házasság után elhagyta férjét, felrúgva a családi békét. Ennek a botrányos szerelmi történetnek a részleteit olvashatjátok el a folytatásban.

A balatoni fesztiválok tökéletes helyszínek a szerelemhez és az egymásra találáshoz

Zene, buli, természet, Balaton-part, nyár, finom balatoni borok, csillagfényes éjszakák és fények. Párok is meséltek arról, hogy ők hogyan találtak egymásra a fesztiválon. A cím alatt elolvashatod az összes romantikus egymásra találást.

Fotó: a Művészetek Völgye engedélyével

Tündérek forrása a szerelem egyik legszebb helye a Balatonnál

Imádjuk a titkos balatoni helyeket, megmutatjuk nektek a legújabb kedvencünket, az Istvándy Ligetet Káptalantóti közelében, ahol akár a boldogító igent is kimondhatjátok. A liget Káptalantóti és Badacsony között található, elsőre eszedbe sem jutna, hogy lekanyarodj az útról. A hatalmas mezők, és legelésző szürkemarhák látványa háttérben a tanúhegyekkel elvarázsol annyira, hogy megállj az út szélén, és fotót készíts a Káptalantóti piacra igyekezve, már-már szürreális a látvány, meg kell mutatnod másoknak is.

+15 tipp a balatoni romantikázáshoz itt.

A Balatonnál még a tehenek is boldogok

Koros András sajtjai talán azért olyan finomak, mert szerető gazdája a nála élő 15 Jersey tehénnek. Bíborka most is boldogan legelészik a sajtkészítő üzem feletti réten.

Fotó: Korosajt

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva