Szaniszló Hajnalka | 2020.12.06. 07:00
A Sztárban Sztár Horváth Boldija egy titokzatos énekessel készül új dallal
A Kelemen Kabátban énekese 2025-re becsüli a zeneipar feltámadását. A zenekara padlón van. Boldiék mégis egy pozitív új dalt hoztak ki. Olykor sokkoló, mégis nagyon világos a mondandója.

– Nem tudom eldönteni, hogy az új dalotok, az Együtt című nóta pozitív vagy inkább szomorkás, ezért inkább a keserédes jelzővel illetem. Jól érzem?
Nagyon jó ez a jelző!

Az egész világ nagyon rossz helyzetben van, a dal pedig megpróbál erre pozitív választ adni.

– Te is így éled meg a hétköznapokat?
Nem igazán jó a lelkiállapotom. Az egész világ át fog alakulni és nem vagyok biztos abban, hogy lesz-e olyan, mint valaha volt. Egy nagyon hosszú időre leállt és tönkrement az, amiért dolgoztunk.

 

 

– Mit csinálsz most otthon, mivel töltitek az időt a zenekarral?
Főként dalszerzéssel foglalkozunk. Készítettem egy új dalt Wolf Katival és a New Level Empire-rel is, s az ehhez kapcsolódó klip utómunkálatai is most zajlanak. Neveztük A Dal-ba is, s reméljük, hogy beválogatják a legjobb harmincba. Emellett építem a saját Youtube-csatornámat, igyekszem optimalizálni az online jelenlétemet, és persze nagyon sok időt töltök a családommal, ami rendkívül fontos kapcsolódás és lelki feltöltődés számomra. Több időt szentelhetek a hobbimnak is, a főzésnek.

– Egyre több interjúalanyomon, s főként a művészeken, zenészeken érezhető a jelen helyzetben egyfajta rezignáltság, s rajtad is ezt érzem most.
Teljesen padlón van az egész zenekar testileg és lelkileg egyaránt. Napi szinten halljuk, hogy legendás zenészek mennek el (Balázs Fecó, Benkő László) közülünk, s ez jól össze is foglalja, hogy mit élünk át.

– Szerinted ennyire rossz a helyzet a jövő tekintetében?
– A család jól fel tud tölteni, de olyan súlyos lelki és anyagi válság jön, amilyen még nem volt. Ha lehet is majd koncertezni, s lesznek fesztiválok, akkor sem lesz már olyan, mint régen. Emellett pedig felnő most egy olyan generáció, amelyik nem tudja, hogy milyen érzés koncertre járni, kimaradnak ezek az élmények az életéből. Az lesz a természetes, hogy online koncerteket néz, és nem lesz igénye az élőzenére. Lesz egy olyan minigeneráció, amelyiknek mindez kimarad az életéből.

 

Marton Koncz Photo's

Posted by Kelemen Kabátban on Friday, March 13, 2020

 

– Mindig azt halljuk, hogy felelősséggel, de pozitívan kell felfognunk a jelen helyzetet…
Egyfajta misszió is, hogy tartsuk a lelket egymásban és önmagunkban is, de az is a felelősségünk, hogy igazat mondjunk. Minél előbb szembe kell néznie az embereknek a jelen helyzettel. A zeneipar egyébként saját magát lovallta bele abba a gondolatba, amit a kormány soha nem mondott. Azt mondták, hogy agusztus 15-ig biztosan nem lesznek bulik, de azt nem, hogy utána biztosan lesznek. Ezt félreértelmezték, és elkezdték szervezni augusztus végére a fellépéseket. Azt gondolom, hogy mielőbb szembe kell nézni a helyzettel, mert 2025 előtt a zeneipar meg sem fogja közelíteni a korábbi állapotot.

– A jelen helyzetben különösen fontos mindez és ti is így tettetek: pozitív gondolatokat szerettetek volna közvetíteni az Együtt című dalotokkal. Korábban azt mondtad, hogy a műfaji kalandozásokon túl ma már szívesen követed a sokkal letisztultabb zenei irányvonalat.
Egységes hangzás, hangulat és szövegvilág alakult ki az új dalainknál. Ez a közönségnek is nagyon tetszik, és mi is jól érezzük magunkat ezen a vonalon. A kalandozás azonban mindig is része lesz a Kelemen Kabátban zenei világának. Felvettünk egy új dalt egy ismert énekessel – még nem árulhatom el, hogy kivel -, de majd csak a covid után fogjuk kihozni, mert szeretnénk, ha pozitív lelkiállapotban fogadnák az emberek. Ahhoz az időszakhoz illik majd leginkább, amikor már fellélegezhetünk. Pop-rock dalról van szó, ezért ez is egyfajta kalandozás, de illeszkedik a most kialakult, egységes zenei irányunkba.

 

 

– Ha már kalandozás, a Sztárban Sztár mennyire volt számodra kitekintés, hogy érezted magad?
Az ilyen televíziós formátumok közül csak főzős műsorban és a Sztárban Sztárban tudom magam zenészként hitelesen elképzelni. Tehetséges énekesek között voltam, barátságok születtek a versenyzők és a stáb között is. Szakmailag és emberileg is sokat fejlődtem.

 

Horváth Boldi Cher bőrébe is belebújt a Sztárban Sztárban
Fotó: TV2

 

– Melyik volt a legnehezebb produkciód?
A legnehezebb az volt amivel kiestem, a Szűcs Judith-dal. 197 cm vagyok, és nagyon nehéz volt férfiként Szűcs Judithot alakítani. A komikum miatt elveszett az a tény, hogy mennyire sokat gyakoroltam ezt a produkciót, mert nyilván vicces volt a közönség számára. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy szórakoztató műsor, de az összes általam megformált női karakternél ezt éreztem.

 

– A Dunakanyarban forgott a Road Movie-s klipetek, de a Balaton is hangsúlyos eleme a legnépszerűbb dalotoknak, Maradjatok gyerekeknek. Megkerülhetetlen a kérdés, hogy milyen a viszonyod a Balatonnal?
Gyenesdiáson van egy több, mint százéves, nádtetős parasztházunk. A Balaton-felvidék kortalan, zseniális hely. Gyenesbe’ a tömegek már nem jutnak el, szerencsére. Jobban is érzem magam a bogrács mellett a diófa árnyékában, mint a parton.

 

– Gyerekkori élményeid is vannak a Balatonról?
Apai ágon kaptam örökségül a Balatoni, anyai ágon pedig a Dunakanyarhoz való kapcsolódást.

– Szeretsz horgászni, vagy csak jól illett a szövegbe, hogy a keszegedet hajtod?
Csak jól hangzott a dalszövegben, de egyébként ez a csajozás metaforája is egyben. (nevet)

Fotó: Horváth Boldi családi archív

 

– Mesélj egy emlékezetes Balatoni fellépést…
– Sokat játszottunk a Balatonon, de ami igazi, nagy rendezvény és óriási élmény, az a STRAND fesztivál és a balatonfűzfői Beach Fesztivál volt. Ezeknek a nagyobb rendezvényeknek fantasztikus hangulata van. Azzal az érzéssel, hogy állok a színpadon, látom a közönséget és ott van mögöttük a Balaton vagy hogy épp látom a Tihanyi Apátságot koncert közben… Szerintem az lenne az idális egyébként, hogy a vízen vagy a víz közelében van a színpad és a közönség látja a Balatont a koncert hátterében.

– Ha azt a szót hallod, hogy Balaton, mi jut eszedbe? Impressziók, illatok, érzések érdekelnek…
– A család, az evés és az ivás. (nevet)

 

Még több sztárinterjút olvasnál? Keresgélj nálunk!

A Hooligans dobosával, Kiss Endivel készült interjúnkat olvastad már? Itt találod.

Freddie-vel is beszélgettünk a Balatonról (is). Itt olvashatod el.

Vastag Csaba igazán tudja, mi a kétkezi munka. Szülei veszprémi gazdaságában tanult meg mindent.

Köllő Babett anno még forgatott is a Balatonnál: Bujtor Istvánnal dolgozott. Erről is mesélt.

Jobbágy Bence sikeres zenészként költözött a Balatonhoz és indítottak családi gazdaságot. Interjú!

Balázs Fecó legendás slágere, az Évszakok (és a Balaton) kapcsán beszélgettünk Berkes Olivérrel és DR BRS-sel. Nézd meg itt.

Majka régen lángost árult a Balatonnál, de nem ez az egyetlen kötődése a tóhoz – interjúnkból többet is megtudhatsz.

Tudod, hogy Kowalsky mit szeret a Balatonban és hogy milyen a jógaprogramja? Ezt is elárulta nekünk.

Így strandol a Balatonon Opitz Barbi!

Berki Krisztián szüzességét is a Balatonon veszítette el és csak nekünk mesélt róla.

 

Nyitókép: TV2

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva