Szaniszló Hajnalka | 2022.11.09. 08:00
Őszi sztárfotók és sztorik a Balatonról 2. rész
A hírességek nem csak a szezonban, hanem a szomorkásabb időben is kedvelik a Balatont, ezt bizonyítják az őszi sztárfotók és sztorik is.

Őszi sztárfotók és a hírességek kirándulással, gasztronómiával és kalandokkal teli sztorijai a Balaton szezonon, kívüli varázslatos arcáról.

Fenyő Miklós esőben látogatta meg a siófoki víztornyot

A rock ‘n’ roll hazai fenegyereke, a Hungária legendás énekese, a még ma is örökifjú Fenyő Miklós gyerekkora óta imádja a Balatont. A nyári szerelmek, az ártatlanságának elvesztése és a végtelen balatoni éjszakák is kitörölhetetlenül élnek az emlékeiben. Imádja Tihanyt, de Zamárdit és Balatonszárszót is. Vitorlázik és sétál, s ha esernyővel kell bejárnia a víztorony környékét Siófokon, az sem riasztja el a városnézéstől.

Megnéznéd Fenyő Miklóst a tihanyi bencés apátságnál is?

Fenyő Miklós részletesebben is mesélt nekünk a tóhoz kapcsolódó élményeiről, ezt itt olvashatod és megannyi különleges fotót is megnézhetsz a sztárról.

Fenyő Miklós a Siófoki viztoronynál Fotó: Fenyő Miklós családi

Fenyő Miklós a Siófoki viztoronynál
Fotó: Fenyő Miklós családi

 

Kalapács József imád a Balatonnál kávézni

Kalapács József hatvanon túl is energikus és fiatalos. A rockzenész imád a Balatonnál kávézni, ha csak teheti, megiszik egy jó erős feketét a parton. Ha tehetné, venne egy kis viskót a tó partján, beszerezne egy hajót és amikor csak tehetné, a vízen töltené az idejét.

– A Balatonnál a NEM csinálás a lényeg. Megáll az idő. Ténfergés, semmittevés, aktív meditálás, feltöltődés vagy olykor éppen a kisülés – vallja a musicalszínészként is kiváló művész.

Olvasd el itt, hogy a Pokolgép egykori és számtalan más formáció frontemere, a Macskák musical állandó szereplője mi mindennel tölti az idejét a Balatonnál.

Kalapács József Balatonbogláron Fotó: Kalapács József Facebook hivatalos

Kalapács József Balatonbogláron
Fotó: Kalapács József Facebook hivatalos

 

Berkes Olivér az őszi Balaton csendjének szerelmese

Berkes Olivér a Balatonnál forgatta a Rólad szól című videóját pár évvel ezelőtt. Akkor egy balatoni vitorláson, a nyár közepén készítettek klipet, de mint mondja, a tó arcát az összes évszakban nagyon kedveli. Ahogyan a lenti fotón is látszik, gyakran ülnek ki a teraszra egy kellemes reggelire.

– Korábban zömében nyáron voltam Balatonon, de miután a párom balatoni, és a szülei Balatonalmádiban laknak, így ez mára megváltozott. A víz felszínének sokszínűsége és az, hogy minden évszakban, napszakban más és más. Bámulatosan gyönyörű és változatos. Imádom a csendet, ami Almádiban éjszakánként van nyáron. Imádom az ezüsthidat is – révedezett a népszerű énekes abban az interjúban, amelyet a Balázs Fecó-feldolgozás, az Évszakok kapcsán adott lapunknak.

Olivér szívesen romantiázik is a tó körül kedvesével. Erről részletesebben ebben az interjúban olvashatsz.

Fotó: Berkes Olivér családi

 

DR. BRS a Balatonnál is a retró-rendezvények szervezésével foglalatoskodik

Helló Édes, itt a DR. BRS! Akár ez a dalszöveg-részlet is lehetne a címe a lenti fotónak, amelyen a népszerű énekes a balatonakarattyai Magasparton élvezi az őszi délutánt.

– A gyerekkori barátaimmal (25 éve barátok vagyunk) több, mint tíz éve minden nyáron kiveszünk egy házat Balatonfüreden és együtt vagyunk. Ez a miénk, ez örök! Tíz éve a barátommal közösen szervezzük a Retrostars fesztivált szintén Füreden. (Ez volt az első Retró fesztivál volt hazánkban – a szerk). Tíz év alatt nagyon sok buli és szép emlék felhalmozódott már – idézte fel a balatoni emlékeit DR. BRS.

Itt olvashatod a Dr. BRS-el készített, hosszabb beszélgetést.

Fotó: DR BRS családi

 

Pataky Attila, az EDDA frontembere imádja az őszi, balatoni vihart

– Szeretem, amikor zajos a Balaton. Szeretem, amikor csendes. Szeretem a balatoni vihart. Szeretem, ha ragyog a nap és égeti a bőröm – hangsúlyozta az utánozhatatlan hangú frontember.

Pataky Attila olyan lelkesedéssel és lendülettel beszél a Balatonról, amilyen fokozaton pörögnek az EDDA slágerei. A művész nem hazudtolja meg azt a gondolatot, hogy a rockzene konzervál. Nézd meg az eddig sehol sem látott zenekari fotókat és Attila fiatalkori csajozós képeit és azokat a zenekari fotókat, amelyeken még a tragikus hirtelenséggel elhunyt gitáros, Kun Péter is szerepel.

Itt tudod elolvasni az énekessel készített beszélgetésünket, amelyben sikamlós sztorik is bőven akadnak.

 

Edda
Fotó: Pataky Attila archív

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Fenyő Miklós Szántódon
Fotó: Fenyő Miklós családi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva