Szaniszló Hajnalka | 2022.11.05. 07:00
Őszi sztárfotók és sztorik a Balatonról 1. rész
A hírességek nem csak a szezonban, hanem a szomorkásabb időben is kedvelik a Balatont, ezt bizonyítják az őszi sztárfotók és sztorik is.

Őszi sztárfotók és a hírességek kirándulással, gasztronómiával és kalandokkal teli ajánlója a Balaton szezonon kívüli varázslatos arcáról.

Ördög Nóra ősszel is nagyon szeret a családjával Balatonakarattyán és környékén kirándulni

Ilyenkor sétálnak, bringáznak, élvezik a jó levegőt és a Magaspartról nyíló, csodás kilátást. Természetesen, ha egy adag forró, sült gesztenye melegíti a tenyerét, még inkább élvezi az ősz hangulatát.

– Erdei utak vezetnek a Balaton partjára, a Magasparton át. Gyakran sétálunk Balatonvilágos és Balatonaliga felé is, a Club Aliga például nagyon izgalmas úticél. Szeretjük a Bercsényi strand irányába vezető sétautakat is. Ezt kutyasétáltatással is egybekötjük, így alkalmanként akár 4-5 kilométeres túrákat is teszünk – mondta a népszerű műsorvezető.

A teljes interjút itt olvashatod.

Ördög Nóra és családja bringázás közben
Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

Cory, a Happy Gang énekese síruhában is bringázik ősszel a Balatonnál

Az egykori Happy Gang örökségét éltető oszlopos zenekari tag imád bringázni a tó körül. Nem is akármilyen járgánya van. És olykor síruhában is képes tekerni a tó körül.

– Mindenben a praktikus megoldásokat részesítem előnyben. Ezért egy összecsukható, de tökéletesen felszerelt bringám van, amelyet bedobok az autóba és akárhol tudom használni, miután leparkoltam. Előnyei, hogy nem kell görnyedt testtartással tekerni, plusz kíméli a gerincet és a csuklót, hiszen hiszen nem nehezedem rá a kezemre. Az ilyen bringa középtávra tökéletes. A maximális kényelem érdekében hatalmas, széles fenekű, zselés ülése van. Csúnya, de végtelenül praktikus – mesélte Cory.

Részletesebben mesélt erről és a vicces fotót is itt nézheted meg.

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

Fotó: Cory, Happy Gang hivatalos

 

Lábas Viki kutyájával kirándul Fonyódon, de ősszel kajakozik is

A Margaret Island énekesnője ősszel sokkal nyugisabbnak tartja a fonyódi kutyás strandot, ahová Misi kutyájával gyakran ellátogatnak. De szuper útvonalakat ajánl a Kossuth-erdő környékén is. Amikor pedig teheti, kajakozni is szokott.

– Fonyódon is van már elektromos roller. A kertvárosból többnyire azzal megyek be a városközpontba. Szuper bringaútvonalak is vannak a környéken és ősszel a kajak-kenuzáshoz is ideálisak a körülmények. Lehet vitorlázni, vízi taxizni és horgászni is. Gyönyörű látvány, ahogyan víz felett ködpára lebeg, alig látszik a Badacsony, majd lassan felszáll a köd és átszűrődik rajta a napfény. A domb tetején, a Kossuth-erdőben street workout pálya van és Fonyódon működik egy nordic walking-csapat is, ők is szerveznek a környéken kisebb-nagyobb esti túrákat, amelyekhez lehet csatlakozni – mondta az énekesnő.

Itt mesélt részletesen arról, hogy hogyan telik az ősz, amikor hazalátogat Fonyódra a szüleihez.

Lábas Viki a vízi sportokat is nagyon kedveli a Balatonnál
Fotó: privát

 

A Kaukázus énekese a tanúhegyekhez kirándul legszívesebben a tónál

Kardos-Horváth János lelkes környezetvédő, aki korábban arról mesélt, hogy mekkora ökológia lábnyoma van egy-egy luxusutazásnak. Ezzel szemben a balatoni tanúhegyek vagy épp egy egyszerű őszi balatoni kirándulás üdítő és egészséges program.

– Augusztus 20. után sokkal jobb a tónál lenni. Mintha kötelező lenne, úgy mennek az emberek a főszezonban a Balatonhoz. Cikinek tartom, hogy csak akkor látogatnak el oda. A kedvenc időszakom az, amikor annyira fúj a szél, hogy kibillenti a Balatont a medréből és persze, amikor befagy, ami egyre ritkábban következik be. Ha idén mégis befagy a Balaton, azt üzenem, hogy mindenki nézze meg, mert talán ez az utolsó év, amikor jégtáblákat láthat a tavon. Környezetvédőként tisztában vagyok azzal, hogy ez mennyire szomorú jelenség – tette hozzá a Kaukázus énekese.

A teljes beszélgetést itt olvashatod el.

Kardos-Horváth János, a Kaukázus énekese

Fotó: Kiss Krisztina/Volt Film

 

Nagy Adri énekes-színésznő a tihanyi vitorláskikötő őszi hangulatáért rajong

Számomra a Balaton mindig négyévszakos volt. Télen legalább annyira lenyűgöző itt egy naplemente, mint nyáron. Legalábbis, én mindig megtalálom benne a romantikát. A fények és a színek pedig tökéletesen passzoltak a dal elképzelt képi világához – fogalmazott, amikor a Hol voltál? klipje kapcsán kérdeztük. A videó épp ilyen ködös-borongós, ugyanakkor varázslatos hangulatú időben forgott a településen.

Itt részletesebben is elolvashatod, hogy miért rajong annyira a balatoni őszért és télért Nagy Adri.

Nagy Adri balatoni Papírhajója, a boldogság és az útkeresés interjúja a likeBalaton.hu oldalán.

Fotó: Nagy Adri hivatalos

 

Jobbágy Bence énekes-zenész a csendesebb, őszi Balaton rajongója

A Bence kalandjai formáció alapítója feleségével él Kővágóörsön. Imádják a természetet és azt, ahogyan esténkét és most, ősszel, a tél közeledtével elcsendesül a természet.

– Kővágóörs az egyik legszebb része a Balaton-felvidéknek. A Hegyestű, Salföld, Ábrahámhegy, templomromok, Tagyon, Dörgicse és közel vannak a Völgy települései is.. egészen különleges természeti környezet, sajátos hangulat, rengeteg látnivaló és szellemiségében is magával ragadó hely. Mesélj arról, mit jelentenek számodra ezek a helyek.
– Ez mind nagyon szép, de számomra mégis a legkedvesebb hely a Kornyi-tó, a naplementében álldogáló “szalonna-emberekkel”, a birkanyájjal, körben a tanúhegyekkel. Az évek alatt sosem mulasztottunk el sétálni ott egyet, ha erre jártunk, és közben mindig arról ábrándoztunk, hogy de jó is lenne itt lakni! Ma már oda néz a kertünk, és minden nap kijárunk a kutyáinkkal. Hát, így teljesüljön minden álmunk – lelkendezett Bence.

Itt részletesebben is olvashatsz a családi gazdaságról, a zenéléssel töltött békés estékről, és a Balaton-felvidék őszi varázsáról.

Bence és felesége, Zsófi a Balaton-parton
Fotó: Jobbágy Bence családi

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

 

 

Nyitókép: Ördög Nóra hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva