2019.09.01. 06:00
Bemutatkozik a likeBalaton - Mihály Szilvi
Összegyűjtöttük nektek a LikeBalaton csapatának legemlékezetesebb pillanatait, és megmutatjuk kinek a cikkeit lájkolhattátok az idei szezonban.

Mi volt a legkedvesebb munkád az idei szezonban?
Annyi minden történt ezen a nyáron is, hogy nem tudok egy témát kiemelni. Ha a cukiság oldalát nézem, akkor szerelembe esett a kedvenc unikornisom Fonyódon, kutattam elvarázsolt lények után Tapolcán, láttam, ahogy egy királylány csókjától királyfi lett a csúf békából Gyenesdiáson.
Áteveztem SUP-pal a Balatont, eveztünk a föld alatt a tapolcai Tavas-barlangban, ültem tankon, vitorláson és postakocsin, végigkóstoltuk a fagyizókat, lángosozókat, megkerestük a helyiek kedvenc kávézóit. Felfedeztem titkos és kevésbé titkos forrásokat, kilátókat. Részt vettem középkori csatában Szigligeten és repülőgépes bombázáson Sármelléken, ünnepeltem a kéknyelűt, a rózsakövet. Áztam meg kompon, vitorláson, koncerten, bivalyrezervátumban és strandon is, pólóra sültem strandfotózás közben.
Ahogy ezt átolvasom, még én is megirigyeltem a saját munkámat. Hol lehet ide jelentkezni? 😉

Fotó: Mihály Szilvia

Legszerethetőbb hangulat az idei nyáron?
A Szent György-hegy hajnalig hangulata varázslatos. A naplementét a Gilvesy Pincénél egy pokrócon ülve néztük, olyan volt, mintha egy képeslapon lennénk. Az éjféli tábortűz után még csatangoltunk a hegyen, százmillió csillag volt az égen. Tüzes borok, záporok, villámok, titkos ösvények, zene és tánc kísért bennünket a pincék között.

A legnagyobb baki?
Máté Bence természetfotós kiállításán mobiltelefonnal fotózni…..

A legkedvesebb helyed a Balatonon?
A Balaton közepe SUP deszkán Fonyód és Badacsony között. Bár a sport az állva evezésről szól, a vízen ringatózva, a deszkán fekve a felhőket bámulni, az maga a csoda.

Amit vagy ahol legszívesebben eszel a Balatonnál?
Kövezzetek meg, de a tesztelés után is bátran kijelentem, hogy a legjobb balatoni lángos az anyukám konyhájában készül. Ha különleges süteményt szeretnék enni, akkor Hévízen a Macchiato Caffeba megyek, már a sütik alakja is lenyűgöz, az ízük pedig…Hmmm. Egy falatnyi dolce vita.

A téma, amivel legszívesebben foglalkozol?
Szívügyem a minőségi gasztronómia, imádok olyan borászokkal és séfekkel interjút készíteni, akik megszállottjai a szakmájuknak, akik szenvedéllyel és odaadással, gyakran az árral szemben mutatják meg tudásukat. A Balatoni kör tagjai mellett szerencsére egyre több ilyen szakemberrel találkozom.

Mit szeretsz legjobban a Balatonban?
A sokszínűségét, a minden pillanatban más arcát. Az őszi illatokat, a téli színeket, a tavaszi ébredést. Nekem a nyári hónapok túlzsúfoltak, ilyenkor jobban szeretek a titkosabb helyeken, a víztől távolabb feltöltődni.

A legnagyobb cukiság, amivel találkoztál?
A dámszarvasok Örvényeshegyen. Annyira cukik voltak, ahogy a kezemből ették az almájukat, miközben én attól rettegtem, hogy leharapják az ujjamat. Pedig eszük ágában sem volt bántani engem, jóízűen falatoztak, és hálásan bámultak rám a hatalmas szemeikkel.

Fotó: Mihály Szilvia

Amit legjobban irigyeltél valakitől a LikeBalaton oldalról?
Keszey Ági bogaras kirándulását, amikor egy 40 éves VW Bogárral autózott Szigligetre és a Szent György-hegyre.

Amit legszívesebben megúsztál volna?
A sármelléki Hangárfesztivál. Tankok, katonák, repülők…. nem az én világom. A helyszínen azonban azonnal beszippantott a hangulat, és másztam fel a tankokra, fotózkodtam a katonákkal, és a fűben hasalva videóztam a csatajeleneteket. Az egyik kedvenc tudósításom lett belőle.

Fotó: Mihály Szilvia

Ahol mindig jól érezted magad?
A badacsonyi Gasztrohegy éttermeibe akár magánemberként, akár munka miatt megyek, mindig nagyon jó fogadtatásban részesülök. Arról ne is beszéljünk, hogy a borok és az ételek is zseniálisak. A Tilia Étterem mellett még elosonni sem lehet, mindig behívnak, és rabul ejt a hársfák alatti badacsonyi hangulat.

+1
Ahova bármikor örömmel mész?
Badacsony, nem kérdés, és Szigliget, meg a Szent György-hegy, de a balatongyöröki Szépkilátónál is mindig megállok, pedig vagy ezerszer jártam arra. Igen. Ezerszer megállok.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva