likeBalaton.hu | 2023.05.25. 08:00
A legjobb gyereknapi programok Balatonnál
Gyereknapra ajánljuk a legjobb balatoni programokat, melyeken a szülők sem unatkoznak majd.

A családi utazás a turizmus egyik legnagyobb ágazata. Egyre többen ismerik fel annak fontosságát, hogy minőségi időt töltsenek és új dolgokat tapasztaljanak meg családjukkal közösen. A Balatoni Turizmus Szövetség megfigyelései szerint: különösen igaz ez a balatoni régióra, ahol

évente mintegy hárommillió vendégéjszakát töltenek el a turisták, ennek jelentős része olyan családoknak köszönhető, amelyek gyermekekkel érkeznek.

A családi utazás előnyei

  • a kommunikáció javulása
  • a házasság és a családi kötelék erősödése
  • a felnőttek és a gyermekek általános közérzetének javulása

Fotó: illusztráció/Freepik

 

Gyereknapon a Balaton fagyiját is megkóstolhatjuk

Május utolsó vasárnapja a Balatonnál is a gyermekeké. Ilyenkor számos programmal várják a családokat a tó környékén.

– Ezen a napon sokan jönnek majd a Balatonhoz, hiszen több jó gyerekprogramot szerveznek a régióban.

Ezen a hétvégén a gyerekekkel együtt érdemes kipróbálni azoknak a finomságoknak az egyikét is, amelyeket a Balaton Fagyija választáson a legjobbnak ítéltek.

Idén tizedszer meghirdetett Balaton Fagyija versenyt egy balatonalmádi cukrászda mesterének remekműve, a Balatoni tövises mangó sorbet nyerte. A győztes fagylaltot Varga Tamás, az Amaretto Fagyizó cukrászmestere készítette el. A versenyen a Balaton Fagyija mellett három különdíjat is hirdettek: a Bagaméri Fagyizó (Balatonfüred) édes csalogány fagylaltja, a Sissi Kézműves Fagylaltozó (Balatonakarattya) egyszerűen túrógombóc fagylalt nevű kreációja, és a Vitorlás Fagyizó (Balatonmáriafürdő.) sajtos-tejfölös lángos fagylaltja kapták a kitüntetést – részletezte Fekete Tamás, a szövetség alelnöke.

 

 

Kerékpárral is érdemes gyereknapi programot szervezni

Ezeket a helyeket érdemes lehet felkeresni kerékpárral, így a kirándulás jutalma lehet a Balaton egyik legjobb fagyija. Akiknek nincs kerékpárjuk, azoknak azt javasolják, hogy látogassanak el a BalatonBike365 egyik kölcsönzőjébe. A kirándulók Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonföldváron is találhatnak ilyen kerékpáros központot.

 

 

Érdemes lehet ellátogatni a Balatonkenesére is, ha már nyeregbe ült a család. Itt az Eleven cukrászdában kapható Füred Kapitány, a balatoni mesehős kedvenc süteménye, amely mellé most ajándék játékfigura is jár azoknak a gyerekeknek, akik megígérik, hogy a vakáció idején nem csak a telefonjukat nyomogatják majd, hanem kerékpározni is fognak. A cukrászdában egyébként szelfi-fagyit is lehet kapni. A szülőket és gyerekeket arra szeretnék ösztönözni, hogy készítsenek fagylaltjukkal egy közös családi fotót, amelyet aztán osszanak meg a közösségi médiában is. Ezzel is mutassák meg azt, hogy a Balatonon igazán édes az élet.

Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Akik időben érkeznek, azok Füred Kapitány ajándékai mellé megkapják Kajla legújabb kincsvadászoknak szóló térképét is, amelynek segítségével izgalmas játékban lehet része a családnak. A fagyis szelfiket már május 20-tól készíthetik a gyerekek a cukrászdában. Aki viszont csak május 28-án érkezik Balatonkenesére, annak érdemes ellátogatnia a Vak Bottyán strandra is, ahol gyermeknapi buborék-show és kutyás suli is lesz.

A fagyizás mellett számos más program vár a Balatonnál

Ezeket a helyszíneket is érdemes kerékpárral megközelíteni. Ilyen a Gyereknapi Zsongás Balatongyörökön, ahol május 27-én ugrálóvárral, sütivásárra és sok-sok játékkal várják a gyerekeket, majd Kovács Róbert, Görbetükör társulatának színházi előadását, A kiskakas gyémánt félkrajcárját nézhetik meg a gyerekek.

 

 

Május 27-én a vonyarcvashegyi sportpályán a futballé lesz a főszerep. Lesznek sportos vetélkedők, önvédelmi bemutatók és különleges fociverseny is.

 

 

Gyermeknap környékén kihagyhatatlan a Vöröstói Játékfesztivál is, ahol május 27-29 között várják a gyerekeket. Itt Petanque, sárkányeregetés, matchbox-verseny is lesz, de a legkisebbek megnézhetik a Kisvakond és a világbéke bábelőadást is. Május 28-án Balatonszárszón is izgalmas programokkal várják a gyerekeket. Lesz például Extreme Bike Show és Ügyességi Bringa Suli is.

 

 

 

 

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva