Szaniszló Hajnalka | 2020.12.15. 07:00
Nagy Adri interjú: "Ez a karácsony nehezebb lesz számunkra...ő hiányzik majd legjobban"
A Jóban rosszban sztárja énekesnőként most új dallal jelentkezett, melyhez Tihanyban forgatott klipet. Ezernyi balatoni emlékéről mesélt, és elmondta, miért lesz szomorú számára idén a karácsony.

– A tihanyi vitorláskikötő eléggé kultikus helyszín, miért erre esett a választás az új klipednél?
Édesapámék sok-sok éven át Tihanyban éltek, ami ezáltal nekem is az egyik kedvenc városom lett. Imádom azt a nyugalmat, amit áraszt

 

Teszteld az ismereteidet a balatoni vitorláskikötőkkel kapcsolatban itt, a likeBalaton.hu kvízjátékában!

 

– Legtöbbena nyarat kapcsolják a Balatonhoz, te mégis egy őszi-téli videót forgattál a partján. Milyen a téli Balaton hangulata számodra, milyen érzés ilyenkor a tónál sétálni?
Számomra a Balaton mindig négyévszakos volt. Télen legalább annyira lenyűgöző itt egy naplemente, mint nyáron. Legalábbis, én mindig megtalálom benne a romantikát. A fények és a színek pedig tökéletesen passzoltak a dal elképzelt képi világához.

– Az elengedésről szól a Hol voltál című dalod. Mit kell most elengedned, mit kell most az emberiségnek elengednie és mi helyettesítheti majd?
Az elengedésről, pontosabban arról szól, hogy az emberek csak akkor tudják mit veszítettek, ha már nem lehet az övék. Azt hiszem nagyon tanulságos volt ez az év számomra. Engem megtanított arra, hogy az egészségnél nincs fontosabb, és hogy nem a tárgyi ajándékok halmozásával leszünk boldogabbak. Az ölelés és testi kontaktus értékelése, amit sajnos, most nem élhetünk meg a családtagjainkkal.

 

 

– Mit jelent számodra a Balaton, a tó vize, hangulata, amely a dalszövegben is szerepel?
“Ha újra látom a tó vizében a fát.” Ez a sor azt fejezi, ki, hogy amikor már elmúlt a vihar, és a víz nem fodrozódik, a lélek is megnyugszik és sokkal tisztábban látunk mindent. Ez volt az első sor ami megszületett a szövegből, és már akkor láttam magam előtt, ahogy egy tó parton sétálok, és éneklem a dalt.

– Karácsony közeledtével még inkább felerősödik a hiány. A szeretteink hiánya. Ez a dalod központi témája is. Ki hiányzik most neked igazán?
Sajnos, idén anyukám nem tud hazajönni a vírushelyzet miatt külföldről. Ezért ez a karácsony nehezebb lesz számunkra. Ő hiányzik majd legjobban.

– Valós emlékek ihlették a dalt? Egy korábbi csalódás az alapja?
Abszolút. Azt hiszem csakis megélt emlékekből tud meríteni az ember. Sokan kérdezték, miért csak most kezdtem el szöveget írni. Sokáig én sem tudtam rá a választ, de azt hiszem, hogy azért, mert már rendben vagyok, és boldog is vagyok. Sikerült feldolgozni a rossz emlékeket, és ezáltal már könnyebb is róla mesélni.

Nagy Adri a Balaton közepén
Fotó: Nagy Adri családi archív

 

– Emlékszel gyerekkorod karácsonyaira? Mesélj el kérlek, egy szép emléket, mely most is könnyet csal a szemedbe, és felmelegíti a szívedet.
Emlékszem, hogy anyu mindig nagyon figyelt, hogy a karácsonyi hangulat korán beköltözzön a lakásba. Gyertyákkal, zenével és finomságok készítésével.

– Hogyan készülsz, milyen lesz az idei karácsonyotok? A kisfiadnak mit szeretnél átadni idén az ünnep üzenetéből?
Nagyon jó látni, hogy a kisfiam évről-évre egyre többet fog fel az ünnepi készülődésből. Idén már együtt tettük ki a karácsonyi dekorációt, a fényeket, és nagyon izgatott volt. Már várja a Jézuskát is. Idén a faállítással sem várjuk meg a szentestét. Szeretném, ha együtt sütnénk és a karácsonyi főzésbe is be tudnám vonni. Mi felnőttek nem ajándékozunk egymásnak. A gyerekekre természetesen gondolunk, de szeretném, ha idővel ő is megértené, hogy ez az ünnep inkább a közös együtt töltött időről, főzésről, egész estét társasjátékról szól, nem pedig tárgyi ajándékokról.

– Voltál idén nyáron a Balatonnál?
A Balaton minden nyáron szerepel a listánkon. Akár többször is. Ki nem hagynánk!

Nagy Adri a Balaton közepén SUP-pal
Fotó: Nagy Adri családi archív

 

– Merrefelé jársz a tónál? Mit szeretsz csinálni? Szoktál sportolni is?
Nagyon-nagyon szeretek a Balatonnál futni. Általában, ha itt indulok el, mindig hosszabb távokat tudok teljesíteni. Rabul ejt a balatoni levegő. Idén szeptember elején lefutottam a félmaratont is, egy Füred-Tihany távot, teli emelkedővel. De a Kenese-Fűzfő útvonalon is szívesen futok, mert gyönyörű ott a part. Huhh, annyi kedvenc helyem van, hogy nehéz lenne felsorolni, és mindegyikben mást szeretek. Imádom a badacsonyi borvidéket, a Szigligeti várat a kenesei löszfalat és persze a füredi nyüzsgést is.

Nagy Adri a Balatonnál is fut
Fotó: Nagy Adri családi archív

 

– Gyerekkorodban jártál a tónál? Milyen emlékeid vannak?
Gyerekkoromban sok időt töltöttünk Balatonkenesén a nagyapám révén, ugyanis vadászpilótaként szolgált. Ezért egy nyáron akár többször is lementünk a Honvéd üdülőbe.

– A kisfiadnak mit szeretnél megmutatni, átadni a Balatonból, a “balatonérzésől”?
Szerencsére a víz szeretete már adott, de szeretném neki megmutatni, milyen fantasztikus érzés a vízen hajózni, és mennyire fontos, hogy odafigyeljünk a környezetvédelemre, óvjuk a tó élővilágát.

Nagy Adri a Balatonnál kisfiával
Fotó: Nagy Adri családi archív

 

– Mesélj kérlek, emlékezetes balatoni fellépésekről.
Mindig nagyon vártam, hogy a tó mellett énekeljek, és igyekeztem úgy szervezni, hogy az pár nap pihenéssel párosuljon. Sok városban felléptem már, de az egyik legemlékezetesebb fellépésem az utolsó Red Bull Air Race-en, Zamárdiban volt. Az a megtiszteltetés ért, hogy én énekelhettem a verseny megnyitóján a magyar himnuszt. A másik emlékezetes koncertsorozat Balatonfüredhez kötödik, az Anna Grand Hotelhez, Gém Zoltán szerzői estje, amiért nagyon hálás vagyok, hogy állandó fellépője lehettem. Varázslatos környezetben, kiváló művészekkel énekelhettük a dalait.

– Ha azt mondom, Balaton, mi jut eszedbe?
Nyugalom, hosszú séták, kellemesen lengedező levegő, lángos és egy pohár fehérbor.

 

Még több sztárinterjút olvasnál? Keresgélj nálunk!

Détár Enikő elmesélte, hogy hogyan élte meg a Dancing with the Stars-t és azt is, hogy miért gyűlnek szinte minden nap könnycseppek a szemébe.

A Hooligans dobosával, Kiss Endivel készült interjúnkat olvastad már? Itt találod.

Freddie-vel is beszélgettünk a Balatonról (is). Itt olvashatod el.

Vastag Csaba igazán tudja, mi a kétkezi munka. Szülei veszprémi gazdaságában tanult meg mindent.

Köllő Babett anno még forgatott is a Balatonnál: Bujtor Istvánnal dolgozott. Erről is mesélt.

Sztárban Sztár Horváth Boldit, a Kelemen Kabátban énekesét is kifaggattuk a műsorról, a zenekarról és a Balatonról is. Maradjatok gyerekek!

Jobbágy Bence sikeres zenészként költözött a Balatonhoz és indítottak családi gazdaságot. Interjú!

Balázs Fecó legendás slágere, az Évszakok (és a Balaton) kapcsán beszélgettünk Berkes Olivérrel és DR BRS-sel. Nézd meg itt.

Majka régen lángost árult a Balatonnál, de nem ez az egyetlen kötődése a tóhoz – interjúnkból többet is megtudhatsz.

Tudod, hogy Kowalsky mit szeret a Balatonban és hogy milyen a jógaprogramja? Ezt is elárulta nekünk.

Így strandol a Balatonon Opitz Barbi!

Berki Krisztián szüzességét is a Balatonon veszítette el és csak nekünk mesélt róla.

Nagy Adri a Balaton közepén
Fotó: Nagy Adri családi archív

 

Nyitókép: Nagy Adri hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva