2019.09.01. 06:00
Bemutatkozik a likeBalaton - Krausz Andrea
Összegyűjtöttük nektek a LikeBalaton csapatának legemlékezetesebb pillanatait, és megmutatjuk kinek a cikkeit lájkolhattátok az idei szezonban.

Mi volt a legkedvesebb munkád az idei szezonban?
Egy légzuhatag kellős közepéről tudósítottam. Nem mintha viharvadász lennék, csak éppen Siófok-Fürdőtelepen, a mi utcánkra csapott le ez a különleges természeti képződmény, ami jégesővel, napsütéssel és szivárvánnyal párosult.

Juhász Márti fotója Alsóőrsről. Én ott ülök Siófokon, a légzuhatag kellős közepén

Kitaláltam, hogy felmegyek a balatonkenesei partfalra és onnan figyelem a Kékszalag vitorlásverseny mezőnyét, ami hihetetlenül látványos volt fentről. Egy csomó ember gondolkodott hozzám hasonlóan, valóságos piknik volt a hegyen!
Idén is tudósítottam Zamárdiból Dárdai Pál jótékonysági focimeccséről, aminek bevételéből ezúttal egy beteg kislány támogattak. Van egy különös hangulata ennek a találkozónak, ahol a zamárdi csapat – barátságos meccs ide vagy oda – mindent belead, hogy megverjék Dárdaiékat.

Dárdai Pállal Zamárdiban, a jótékonysági focimeccsen

Apropó Zamárdi: Balaton Sound, Red Bull Air Race és STRAND Fesztivál. Nem unatkoztam.
Nyár elején egy horgász hívta fel a figyelmemet arra, hogy csapatostul ugrálnak ki a vízből a busák. Lerohantam a partra, és még ilyent soha sem láttam! Igaz, hogy a legnagyobb ugrálásról már lemaradtam, de így is megdöbbentő volt.
És még mit nem láttam eddig? Fekete szörnyhalat, vagy pl. felhőszakadásban utcán gumimatracozó tihanyi diszkóst. De ilyen is volt.

Legszerethetőbb hangulat az idei nyáron?
Júliusban beatmisével ünnepelték Siófok legszebb panorámájú kápolnájának felújítását. Szilas Imre zeneszerző, a magyar beatmise megteremtője azért jött haza az USA-ból, hogy személyesen játsszon együttesével Siófok-Sóstón, a Balaton-parton fekvő Szent István király-kápolna szabadtéri istentiszteletén. Annyian voltak, hogy sokan plédeken térdelve imádkoztak, mise közben csodálhattuk a Balaton látványát és élvezhettük Szilas Imre gyönyörű zenéjét.

A legnagyobb baki?
Egy melegebb felső vagy farmerdzseki nélkül elindulni fesztiválozni. Kifogtam a STRAND legszelesebb napját. Ott még nem is tűnt fel, hogy mennyire átfagytam a parton. Jó nagy takony és láz lett a vége, némi arcüreggyulladással megspékelve.

Pedig itt még hogy elbohóckodtunk a parton (bár hallatszik, hogy mennyire fújt a szél):

A legkedvesebb helyed a Balatonon?
Balatonlelle, Kishegy: felkaptatni a domboldalon, megkóstolni a pincészetek borait, közbenézni, bámulni, csodálni a tájat, melyhez fogható nem sok van a világon.

Amit vagy ahol legszívesebben eszel a Balatonnál?
Csitt! Még csak hallani sem akarok sem a balatonszemesi Kistücsök étterem fogásairól, sem a Bamboo büfé tarjás lángosáról, sem a Sanyi Sarok sült haláról, sem a balatonlellei Kedvesem Bisztró specialitásairól, sem a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó Illatos Izabella fagyijáról, sem a Balatoni Kör éttermeinek egyetlen remekéről sem! Nem akarok hallani róluk, mert, ez maradjon köztünk: egy csomót híztam. Mostantól már csak gyógyteán élek! Ennyi! Végeztünk!

Szilágyiné Szőke Ágival és és Szilágyi Lajossal, az egykori Villa Gréta tulajdonosaival. Szerintetek meddig maradt ott a piros süti? (Reméljük Lajosék nemsokára újra nyitnak egy új üzletet!)

A téma amivel legszívesebben foglalkozol?
Sport, ökológia, természet, érdekes emberek, különleges jelenségek, nagy teljesítmények, hangulatok, rendezvények, turizmus. Mindenevő vagyok.

Kedvencem a sport. Itt a Siófok KC EHF-kupa győzelmét ünnepeltük a játékosokkal

Mit szeretsz legjobban a Balatonban?
Amikor olyan színe van, hogy festőpalettán nem keversz ki szebbet, ragyogóbbat! Az a sokféleség! Kék, zöld, azúr, szürke, naplemente idején vörös, vihar előtt neon! Szerintem májusban vannak a legüdébb színek, fények a tónál.

A legnagyobb cukiság, amivel találkoztál?
Írhatnék itt cuki állatokról, például a Kereki Madárkertben az emu, azzal a kopasz fejével! Hát édes Istenem!
De inkább megemlítenék egy embert, egy csajszit, aki nagyon aranyos volt! Hetesi Hajnalkát azzal kerestem meg, hogy készítsen olyan frizurát, amit akár a strandon is viselhetünk. Trendi hajfonatos frizik készültek, miközben Hajnalka annyira izgult, hogy szinte minden mozzanatnál megkérdezte, hogy ez így jó lesz-e. Látszott, hogy nagyon készült a riportra, fotózásra, izgalma tejesen alaptalan volt, mivel szuper jó ötletei voltak. Nagyon klassz emberek élnek köztünk…

Amit legjobban irigyeltél valakitől a LikeBalaton oldalról?
Mihály Szilvitől, hogy fogja magát és átevez SUP-al Fonyódról Badacsonyba. Mondjuk neki van saját deszkája én pedig még mindig ki sem próbáltam ezt a dolgot, pedig állítólag nagyon jó kikapcsolódás és testmozgás. Most már tényleg rá kell szánnom magam!

Amit legszívesebben megúsztál volna?
A Red Bull Air Race-en bemutatott bénázásomat. Volt némi feszültség bennem, hogy én mit is hozok ki egy ilyen világra szóló sportversenyből, ezért egész éjjel nem aludtam. A helyszínen reggel derült ki, hogy az a legkorábbi buszos látogatás, amit a szentkirályszabadjai repülőtérre szerveztek az újságíróknak, mégsem indul, pedig ezért mentem oda reggel fél 8-ra. Persze ott volt a lehetőség jelentkezni a következőre, amit meg is tett a többi kolléga, de én inkább maradtam Zamárdiban. De nem tudom miért, ugyanis szakadt az eső és tök egyedül bolyongtam le-föl. A végén már megszántak a sajtósok és elintézték, hogy bejussak egy pilon (felfújható akadály) belsejébe. A rendezvény nagyon jó volt, csak nekem nem volt még rutinom benne.

Red Bull Air Race, Zamárdi. Ez a pilon belseje. Nem volt egyszerű bemászni sem.

Ahova bármikor örömmel mész?
Nem is tudom. Haza? Elvégre a Balatonon lakom.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva