Szaniszló Hajnalka | 2020.01.06. 06:00
Fesztiválszezon 2020! Mutatjuk, hol és mire bulizol idén a Balatonnál
Emlékeztek még a 2019-es fesztiválélményeitekre? Idézzetek fel egyet a legjobbak közül és készüljetek, mert a szervezők már most óriási kínálattal izzítanak bennünket az idei nyárra! Sound, Völgy, Veszprémfeszt és persze jönnek a legjobb gasztroesemények is a Balaton körül. Mutatjuk a már most bőséges listát a 2020-as fesztiválszezonból.

Nem lehet elég korán kezdeni, ugye? Vegyük sorra először a déli, majd pedig az északi part 2020-as várható, nyári programkínálatát!

Nemzeti Regatta 2020 – Siófok

2020. június 6-7.

Egészen a kora nyárban rendezik meg Siófokon a Nemzeti Regattát, amely idén immár ötödik alkalommal hozza lázba a víz, a szél, a verseny és a hajózás szerelmeseit. A vitorlás hajók fedélzetén és a siófoki hajóállomáson 50 település résztvevői mutatkoznak be. Résztvevők a gazdaság, a kultúra, a művészet, a politika, a sport világából, vagy hétköznapi emberek, akik saját településüket két napon át vízen és földön sportolva, főzve, színpadon bemutatkozva, komolykodva és nevetve, tiszta szívvel képviselik a többezres közönség előtt.

Olvastad? Ilyen volt a 2019-es Nemzeti Regatta!

Ez lett a 2019-es végeredmény! Olvasd el!

Nemzeti Regatta / Fotó: Krausz Andrea

 

38. Lidl Balaton-átúszás 2020

2020. június 27.

Idén már 38. éve, magyarok tömegei ússzák át a magyar tengert Révfülöp és Balatonboglár között. Legyél ott te is június 27-én, hogy teljesítsd az 5200 méteres távot! Lentebb találod a tavalyi összefoglalót!

Tudtad, hogy Kovács Kokó István is átúszta a Balatont?

Tavaly 9724 úszó indult, ez eddig a harmadik legnagyobb létszám a verseny történetében.

Az átúszásra ezúttal 35 országból jöttek, Magyarország 1010 településéről volt induló, a megyék közül Pest megyéből érkeztek legtöbben, de Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Csongrád úszói is az élen jártak. A versenysorozatban az idei esztendőig összesen 184 278 fő indult és 951 688 kilométert úszott, vagyis a résztvevők két és félszer tették meg a Föld és a Hold közötti távolságot. A megtett kilométert illetően pedig idén átlépték az egymilliós határt.

További érdekességek a Balaton-átúszásról itt!

 

 

Balaton Sound 2020

2020. július 8-12.

Nagyon ígéretesnek tűnik a 2020-ban a Balaton Sound line-up-ja, hiszen a világ legjobb Dj-it listázó DJ Mag éllovasai már ott vannak a fellépők listáján. 2020-ban például már biztosan fellép Zamárdiban az épp világelső Dimitri Vegas & Like Mike duó, a listán őket követő Martin Garrix, illetve a Sound közönségének nagy kedvence, Kygo is. Rajtuk kívül érkezik Zamárdiba a Nagyszínpadon Robin Schulz, aki az egyik legnagyobb név a német mainstream house szcénából, a DJ Mag listán jelenleg hatodik pozíciót elfoglaló Don Diablo, a brit DJ-társadalom egyik legfrissebb tehetsége, Jonas Blue és élő produkcióval érkezik a DJ-ként és zenei producerként egyaránt ismert brit Jax Jones. A Nagyszínpadon hallhatjuk továbbá a rendkívül tehetséges angol DJ/producert, Sigala-t és a kanadai zenei produkciót és DJ duót, a Loud Luxury-t.

További részletek itt!

Emlékeztek még arra, hogy tavaly fákat ültettek a sztárok a Soundon? Nézzétek meg itt!

Aftermovie alább, nosztalgiázz, miközben fejben már az ideit tervezgeted!

 

 

RockBalaton 2020. – Fonyód

2020. augusztus 13-16.

Négy napon keresztül szól a rock Fonyódon, ahol több mint tíz együttes lép fel és teszi boldoggá a magyar rockzene rajongóit. Tavaly volt egy esküvő is a rendezvényen, amelyhez az Ossian zenekar szolgáltatta a talpalávalót. Paksi Endrét, a zenekar ikonikus frontemberét meg is kérdeztük a történtekről.

 

 

STRAND Fesztivál

2020. augusztus 18-22.

Nyolcadik alkalommal jelentkezik a Balaton Régió legizgalmasabb eseményeit felvonultató programsorozat, a MOL Nagyon Balaton, melynek keretében ezúttal is világsztárok sora érkezik majd Zamárdiba, a STRAND Fesztiválra. Már biztosan fellép Parov Stelar, Timmy Trumpet, Martin Solveig és a Milky Chance, valamint a legnagyobb hazai kedvencek.

Olvastad már? 2019-ben ilyen volt a fesztivál.

 

 

Paloznaki Jazzpkinik 2020

2020. július 30-augusztus 1.

Jazzrajongóknak kötelező, de a minőségi muzsika és a jó borok kedvelői sem fognak unatkozni az immár kilencedik alkalommal megrendezsére kerülő eseményen. A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon kerül megrendezésre a Paloznaki Jazzpiknik, ami kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 30 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává. A fesztivál 2020-ban is is Balaton-felvidéki nyár legnagyobb szenzációjának ígérkezik. Néhány fellépőt már most is elárultak a szervezők: július 31-én fog zenélni a soul legújabb sztárja, JP Cooper, augusztus 1-jén pedig a latinos temperamentumú, fergeteges bulit ígérő Caro Emerald és az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

Itt és itt olvashatsz arról, milyen volt a tavalyi esemény.

 

 

XIII. Zorall Sörolimpia 2020

2020. augusztus 26-30.

Sör, sport, szerelem és rock’n’ roll! Néhány név a fellépők közül, akik biztosan ott lesznek: Piramis Évek / Révész Sándor- Závodi János, Lord, Alvin és a Mókusok, Depresszió, Kalapács, Pokolgép, Moby Dick, Fish!

 

 

Harley Davidson Open Road Fest 2020

2020. június 10-14.

– Ahogy az elmúlt 20 évben mindig, úgy 2020-ban is Alsóörsre zarándokolnak a zene és a motorozás szerelmesei. A környéken lakóknak is fontos nyárindító esemény a hagyományokhoz híven június második hétvégéjén megrendezésre kerülő esemény. Bár korábban azt terveztük, hogy egy év kihagyás után egy teljesen megújult köntösben, 2021-ben tér vissza az Open Road Fest, de a megkereséseket és visszajelzéseket figyelembe véve átgondoltuk a lehetőségeinket. Többen írták, hogy a programok mellett a legfontosabb a fesztivál közösségépítő ereje és hogy arra a 4 napra újra össze tudnak jönni a nagy baráti társaságok. Az elmúlt hónapokban minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy a jövő nyarat is együtt köszönthessük Alsóörsön. Örömmel jelentjük, hogy a ’Feel the Freedom’ életérzésről 2020-ban sem kell lemondanunk, a megfogalmazott igényeket követve egy új koncepcióval jelentkezik a fesztivál, amellyel reméljük, hogy még több embert sikerül majd megszólítanunk! – szól a szervezők közleménye.

Nézd meg, hogyan szólt a rock és a metal tavaly Alsóörsön!

Tudtad, hogy egy, 30 éve eltűnt zenekar írta a tavalyi fesztiválhimnuszt? Hallgasd meg itt!

 

Open Road Fest, feel the freedom, feel the music.

Van, amit szavakkal lehetetlen átadni, úgyhogy inkább megmutatjuk! Itt egy falatnyi abból, hogy mire számíthatsz az #OpenRoadFest-en! 😉 Oszd a meg a videót barátaiddal, hogy őket is átjárja a "Feel the freedom" életérzés! Mi nagyon bezsongtunk, és Te? 🙂 Váltsd meg jegyed minél előbb, nehogy lemaradj: http://www.openroadfest.hu/product/fesztival-hetijegy-kedvezmenyes/ ——————————————————————-When the words are not enough to describe what incredible feeling has the #OpenRoadFest, we show You 😉 Share with your friends because everyone have to experience it! Buy your ticket here: http://www.openroadfest.hu/en/product/early-bird-festival-ticket/

Közzétette: Harley-Davidson Open Road Fest – 2016. február 1., hétfő

 

Művészetek Völgye 2020

2020. július 17-július 26.

Idén 30 éves a Völgy! Már kaphatók a kedvezményes belépőjegyek és bérletek, a helyszínek térképe is elkészült, lesz színház, koncert, irodalom, kiállítás, workshopok, tánc és néptánc, zöld programok és beszélgetések, alkotó és kézműves pontok – vagyis a már megszokott, gazdag programkínálat nem változik. Néhány fellépő neve már napvilágra került: Erik Sumo Band, 30Y, Hiperkarma, Irie Maffia, és az Ivan And The Parazol ott lesznek.

Ilyen volt a 29. Művészetk Völgye, kukkants bele!

Gigacsiga, völgynapló, szerelmek, melyek a völgyben szövődtek, flashmob és sok más is volt tavaly, böngészni itt tudsz!

 

 

VeszprémFest 2020

2020. július 15., DIDO koncert

A 17. VeszprémFest fellépői közül a szervezők legelőször Dido nevét hozták nyilvánosságra.
Mint emlékeztetnek, az énekesnő több mint 20 éves pályafutása során még sosem járt önálló műsorral Magyarországon, a veszprémi fellépés lesz tehát az első, ahol a magyar közönség élőben élvezheti egy teljes koncerten Dido érzelmes dalait.

További részletek itt!

 

 

Bor.Zene.Zala fesztivál 2020

2020. augusztus 15-16.

A Bor.Zene.Zala színpadán a Margaret Island és az Irie Maffia! Isteni borok a Zalai dombokról, vadak, dödölle, kerekrépa, csevap és totyogós rétes, remek zenék és a magyar vidék hangulata vár rád 2020 nyarán.

Itt és itt is ízelítőt kaphatsz abból, hogy milyen hangulatos volt az elmúlt években az esemény és meggyőződhetsz arról, hogy ebben az évben – sem – érdemes kihagyni.

 

Közzétette: Bor.Zene.Zala – 2019. november 28., csütörtök

 

Örvényeshegyi Piknik 2020

2020.május 22-24.

Az Örvényeshegy Piknik lenyűgöző, erdőszéli színpadai 2020-ban is összművészeti hétvégére hívják a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit.Koncertekkel, előadásokkal és sok-sok gyerekprogrammal készülnek a szervezők. Zalacsány-Örvényeshegy egy gyönyörű, eldugott szeglete az országnak, ahol a hazai kulturális élet legjobbjaival találkozhatnak a piknikezők. Az irodalmi programokat madárcsicsergés színesíti, a színházi előadások varázslatos háttere az erdő, a gyerekprogramokat a friss levegő fűszerezi és a természet szépségével összhangban szólnak a koncertek.

Nézz meg egy hangulatos videót is a tavalyi eseményről:

 

 

Nyitókép: Major Kata – Rockstar Photographers

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szűcs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva